Toyota Motor Europe

Sediul nostru central din Europa, centrul de cercetare si dezvoltare si centrul de scolarizare, Bruxelles, Belgia

Toyota Motor Europa coordoneaza numeroase activitati pentru aceasta regiune, de la vanzari si marketing, la design, cercetare si dezvoltare pentru viitoare modele.

Toyota Motor Europe (TME) este pozitionata in inima activitatii noastre din Europa, avand ca principala responsabilitate sa coordoneze activitatile de vanzare si marketing pentru automobilele Toyota si Lexus, dar si pentru componente. De asemenea, ofera suport pentru importatori si dealeri care gestioneaza activitatile la nivel de tara si ofera o planificare centralizata pentru produs, marketing si comunicare.

O alta responsabilitate este de a crea o strategie de afaceri care asigura ca produsele, preturile, marketing-ul si operatiunile de vanzare sa fie ideal adaptate la piata locala. Rolul TME a crescut in ultimii ani, deoarece am investit in extinderea centrului nostru european de cercetare, dezvoltare si design, dar si a centrului tehnic de langa Bruxelles, asa cum am facut si pentru ED2, studioul nostru de design.

/

Influenta Toyota Motor Europe a crescut, de asemenea, in concordanta cu planul Toyota Global Vision anuntat de presedintele nostru, Akio Toyoda, in care s-a oferit centrului european mai multa greutate in planificarea si dezvoltarea viitoarelor modele de clasa mica si medie.

Desi TME are sediul central in Bruxelles, logistica este cu adevarat internationala, un aspect reflectat de faptul ca aici lucreaza oameni cu mai mult de 60 de nationalitati diferite.

Centrul de scolarizare Toyota

Centrul nostru de scolarizare din Zaventem, de langa Bruxelles, este locatia noastra centrala pentru a instrui inginerii si personalul care lucreaza pentru importatorii si dealerii nostri din Europa. Localizat in apropiere de sediul nostru central si centrul tehnic, centrul de scolarizare a fost deschis in 1990, oferind de atunci oamenilor expertiza si compentele necesare pentru ca apoi ei sa ofere scolarizare in tarile in care activeaza.

/
Sediul central Toyota Motor Europe

Toyota Motor Europe, infiintat in 2002, supervizeaza operatiunile de vanzare si marketing Toyota si Lexus pentru toata Europa - incluzand tari care sunt in afara Uniunii Europene, precum Rusia, Turcia si Kazakhstan. Sediul nostru din Bruxelles a fost deschis in 1990 si are ca responsabilitate planificarea pentru produs, achizitii, calitate, vanzari, marketing si comunicare. Recent, aici a avut loc activitatea principala pentru actualizarile modelelor noastre de clasa mica si compacta, precum Yaris si Corolla, in ceea ce priveste cercetarea, dezvoltarea, designul si planificarea de produs.

/
Centrul Tehnic Toyota

Centrul Tehnic Toyota, de asemenea situat langa Bruxelles, este locul pentru centrul de cercetare si dezvoltarea, locul unde se decid achizitiile si caracteristicile viitoarelor modele. Echipele de cercetare si dezvoltare lucreaza la designul caroseriei, la sistemele de propulsie, la platforma si electronica, dar au si rolul de a testa motoarele si diferite materiale si componente.

/

Hidden text

Cercetare si dezvoltare in Europa

Proiectul Yaris

Oportunitatea de a conduce o actualizare majora in programul pentru Yaris a fost un reper important in istoria activitatilor noastre din Europa. Desi am construit Yaris in Franta de mai bine de cativa ani, acest nou proiect a necesitat ca echipele noastre de cercetare si dezvoltare, planificare de produs si design sa preia conducerea intr-un proiect major la un produs global, care a fost lansat pe piata cu succes in 2014.

Un proiect global, condus de Europa

Toyota a acordat o mare parte din responsabilitatea de a cizela noul Yaris catre operatiunile sale din Europa, ceea ce reflecta forta si calitatea segmentului de piata B in aceasta regiune. Pentru prima data, modificarile adoptate pentru Yaris in Europa sunt transferate la modelul sora Vitz, fabricat in Japonia.

Fiind mai mult decat un simplu facelift minor, programul de 90 de milioane de euro a dus la introducerea a mai mult de 900 de noi componente care au imbunatatit designul, dinamica si siguranta masinii.


Noul design al masinii, cu schimbari semnificative in partea din fata si din spate, a fost creat la studioul de design Toyota ED2, din sudul Frantei.

Yaris are o puternica mostenire, fiind construit in fabrica Toyota Motor Franta din Valenciennes inca din 2001. Productia a depasit trei milioane de unitati in 2016, masiniile fiind livrate nu doar in Europa, ci si exportate pe tot globul, incluzand Africa, America de Nord si pietele asiatice din Orientul Mijlociu.

/

Serkan Karaman a fost coordonator de proiect senior responsabil pentru dezvoltarea programului pentru Yaris la centrul nostru de cercetare si dezvoltare de langa Bruxelles. El explica schimbarile pe care acest model le-a adus in modul in care lucreaza Toyota Europe.

“In trecut, coordonarea de proiect pentru o schimbare atat de mare la un model s-a facut mereu in Japonia. Bineinteles, am trimis intotdeauna informatii din Europa si am primit sarcini specifice pentru a le rezolva aici, dar programul a fost stabilit de Toyota in Japonia.

Europa a fost capabila sa preia conducerea in dezvoltarea unui automobil global. Am fost cu adevarat pe scaunul soferului si faptul ca am lucrat de-a lungul timpului in cele mai solicitante regiuni din lume pentru acest tip de automobile ne-a oferit o excelenta pozitie pentru a porni proiectul.”

Echipa lui Karaman a prezentat un program pentru cum ar putea noul model sa fie pe cat posibil de competitiv, bazat pe impresiile clientilor si testand masini impotriva celor mai puternici rivali din Europa. Apoi, detaliile au fost adaptate pentru a se potrivi si altor piete pe care se vinde masina, precum USA sau Japonia.

Echipele noastre de planificare, design si inginerie au lucrat indeaproape, gratie faptului ca sunt localizate foarte in apropiere in Belgia si Franta, astfel incat au putut lua decizii rapid. Foarte important, asta a permis mult mai usor ca designul original al caroseriei sa fie pastrat la versiunea de productie finala.

Toyota Yaris in cifre
/
/
/

Citeste mai multe despre Toyota

The new Toyota PROACE CITY and PROACE CITY VERSO The new Toyota PROACE CITY and PROACE CITY VERSO Ready for business when you are Toyota prezinta: Driven - Povestea unui fotograf Toyota prezinta: Driven - Povestea unui fotograf Ca fotograf de calatorie, Johan Lolos, aka @lebackpacker, calatoreste in lume pentru a descoperi si a capta frumusetea naturala, precum si pentru a documenta diferitele culturi pe care le intalneste. Toyota prezinta: Driven - Povestea Energy Observer Toyota prezinta: Driven - Povestea Energy Observer Urmarim echipa Energy Observer care face urmatorul popas in Venetia, un oras care a devenit un simbol in lupta impotriva schimbarilor climatice. Toyota sustine Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 Toyota sustine Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 Misiunea Toyota: ne dorim ca oamenii să își împlinească visele, susținându-i pe cei care vor sa participe la Jocurile Olimpice și Paralimpice