1. Despre Toyota
 2. Toyota in Europa
 3. Our journey in Europe
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Povestea noastra in Europa

De la un mic importator de automobile la noua unitati de productie
Povestea noastra europeana a inceput la o scara foarte mica in urma cu aproape 60 de ani, cu primele livrari de automobile catre un public de automobilisti care stia foarte putin despre Toyota.  
 • Sase decenii de orientare catre client

  De-a lungul celor sase decenii de activitate in Europa, am tinut pasul cu gusturile si cerintele in continua evolutie ale clientilor. Ne-am marit resursele de cercetare si proiectare aici pentru a fi siguri ca producem tipurile de masini pe care si le doresc europenii. Si ne-am straduit permanent sa facem lucrurile mai bine: sa oferim masini tot mai bune, o fiabilitate mai buna si servicii mai bune. 

  Dupa acele prime zile, ne-am bucurat de ani de progres si de crestere constanta, pana la punctul in care avem noua centre de productie pe tot continentul. In prezent, aproape trei din patru autovehicule pe care le vindem in Europa au fost si construite aici. 

 • Toyota in Europa de-a lungul deceniilor 

  Istoria noastra sta la baza cresterii continue, iar povestea noastra europeana continua sa se dezvolte si sa devina mai interesanta. Multumita clientilor nostri din intreaga lume, furnizorilor nostri, dealerilor nostri, companiilor partenere si eforturilor angajatilor nostri, am ajuns unde suntem astazi. In directia noastra spre a deveni o companie de mobilitate, continuam investitiile in noi tehnologii, inovatii si in oamenii nostri, pentru a continua drumul pe care il parcurgem de atata timp. Ne continuam eforturile de a contribui la prosperitatea economica si sociala a tarilor din intreaga lume prin intermediul unei mobilitati de calitate si accesibile pentru toti.

  Istoria companiei noastre a inceput in 1937, odata cu infiintarea companiei Toyota Motor Co. Ltd. Dar stiai ca afacerea initiala a companiei Toyoda a fost in domeniul tesutului de textile la sfarsitul secolului al XIX-lea?

 • Anii 1960

  Anii 1960 au reprezentat un deceniu de transformare pentru Toyota. Prima noastra intrare pe piata europeana a deschis calea pentru marile afaceri de vanzari si productie pe care le operam astazi pe continent.

 • Anii 1970

  Toyota era in plina dezvoltare. Tot mai multi oameni cunosteau numele Toyota si reactionau la alternativa noastra pentru produsele si marcile cu care erau obisnuiti de generatii.  

 • Anii 1980

  Anii '80 au continuat consolidarea activitatilor noastre europene si dezvoltarea de noi intreprinderi interesante care ne-au ajutat sa stabilim o prezenta mai puternica in Europa. 

 • Anii 1990

  Dupa ce am depasit pragul de 30 de ani in Europa, ne-am angajat in investitii majore pentru a ne stabili aici propriile unitati de productie. In anii 1990 am continuat sa ne concentram pe principiile noastre de afaceri de a construi vehicule locale pentru pietele in care vor fi vandute.

 • Anii 2000

  Noul secol a fost inceputul unei revolutii tehnice in lumea automobilelor. In 2000, la trei ani de la debutul sau in Japonia, modelul Prius original a ajuns in Europa, sub forma unui sedan cu un sistem de propulsie nou, care cuprindea atat un motor conventional pe benzina, cat si un motor electric.

 • Anii 2010

  Durabilitatea si grija fata de mediu se afla in centrul a tot ceea ce facem. Asadar, nu este o surpriza faptul ca in anii 2010 am continuat sa ne imbunatatim si sa ne adaptam tehnologia electrificata pentru a ne apropia de obiectivul nostru de a crea masina ecologica suprema. Va prezentam Mirai.

 • Anii 2020 si dincolo de ei

  Ne propunem sa punem mobilitatea la dispozitia tuturor, bazandu-ne pe convingerea noastra ca fiecare ar trebui sa aiba libertatea de a se deplasa fara restrictii. Vom continua sa adaptam mobilitatea la nevoile clientilor si sa-i ajutam pe oameni sa se bucure de o viata mai curata, mai sigura, mai putin stresanta si mai conectata.

Te-ar putea interesa si