1. Despre Toyota
 2. Toyota in Europa
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Toyota in Europa

Organizatia noastra europeana 
Activitatile noastre europene se extind in fiecare colt al continentului si includ fabrici de productie, centre logistice, afaceri de vanzari si marketing, facilitati de cercetare si dezvoltare, centre de formare si proiectare, o activitate de clasa mondiala in domeniul sporturilor cu motor, mii de retaileri locali si Toyota Connected. 
 • Sase decenii de dezvoltare in Europa

  Povestea noastra europeana a inceput modest. Se intampla atunci cand un numar mic de vehicule importate din Japonia au fost aduse aici la inceputul anilor 1960. De atunci, am investit pentru a face din Europa una dintre cele mai importante si mai vibrante piete globale ale noastre - nu doar pentru a vinde masini, ci si un loc pentru proiectarea, ingineria si constructia acestora. 

 • Din 1963

  In 1963, 400 masini Crown au fost expediate din Japonia catre primul nostru distribuitor european – Erla Auto, incepand astfel lunga istorie europeana a Toyota. 

 •  >25,000 

  Avem 25.000 de angajati directi in Europa. 

 • 11 miliarde de euro 

  De la infiintarea primelor noastre facilitati operationale in anii 1990, am investit peste 11 miliarde EUR la nivel local.

 • 8 fabrici in 6 tari 

  Avem 8 unitati de productie in 6 tari din Europa. 

 • 6 miliarde de euro/an 

  Cheltuim anual peste 6 miliarde de euro cu 400 de furnizori cu sediul in Europa. 

 • 53 de tari 

  Operam o retea de 28 de companii nationale de marketing si vanzari din 53 de tari. 

 • 3000 de dealeri 

  O retea de peste 3000 de retaileri autorizati Toyota si Lexus. 

 • 23 de centre logistice 

  14 centre logistice pentru piese de schimb si 9 centre logistice pentru vehicule.

 • Masini europene pentru soferi europeni

  Familia Toyota Europe sprijina dezvoltarea durabila a operatiunilor Toyota in Europa, bazata pe prioritatile noastre cheie de calitate superioara si satisfactie a clientilor. Ne straduim sa consolidam in continuare gama Toyota si Lexus in Europa. Vehiculele noastre combina performanta ecologica si placerea condusului, cu servicii adaptate pentru a satisface asteptarile clientilor europeni. Recunoastem ca clientii europeni sunt unii dintre cei mai exigenti din lume si le folosim asteptarile ca punct de referinta pentru a proiecta masini care indeplinesc cele mai inalte standarde de performanta, design si atractivitate estetica.    

 • Fabricat in Europa

  Am inceput sa cercetam cum sa facem masinile mai curate si mai eficiente cu mult inainte ca acest lucru sa devina o tema principala pentru intreaga industrie auto. Am investit in special in tehnologia hibrida si a pilelor de combustie. Am pus pe drumurile europene peste patru milioane de vehicule electrificate de la lansarea lui Prius, hibridul nostru original. Si nu vindem doar hibrizi in Europa, ci ii si construim aici, in fabricile noastre din Marea Britanie, Franta, Turcia, Republica Ceha si Polonia. 

 • Fabrici de automobile care sunt si fabrici ecologice

  Existenta acestor facilitati in Europa inseamna ca le putem oferi clientilor nostri timpi de livrare mai scurti si putem reduce impactul operatiunilor noastre de transport asupra mediului. Construirea de masini mai ecologice in Europa si pentru Europa este doar un aspect al activitatii noastre pentru protejarea si intretinerea mediului. Fabricile si birourile pe care le-am construit sunt pionierii mondiali ai modalitatilor noi si eficiente de a reduce deseurile, de a conserva resursele naturale, de a minimiza emisiile si de a lucra in armonie cu lumea naturala din jurul nostru.