1. Despre Toyota
  2. T-MATE
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

TOYOTA T-MATE

ALATURI DE TINE PENTRU O CALATORIE MAI SIGURA
T-Mate reprezinta o serie de sisteme concepute pentru a te sprijini si a-ti oferi mai multa siguranta la volan, indiferent daca parchezi sau conduci pe autostrada sau in oras. Aceste sisteme nu te protejeaza doar pe tine si pe pasagerii tai, ci si pe ceilalti participanti la trafic. Toate acestea fac parte din angajamentul Toyota privind siguranta rutiera si din misiunea noastra de a face din accidentele rutiere doar o amintire.

TOYOTA SAFETY SENSE

Evitarea potentialelor coliziuni cu ajutorul sistemului de siguranta pre-impact(PCS)

Toyota a introdus inca din 2015 un sistem de evitare a coliziunilor, ce poate detecta si te poate ajuta sa eviti coliziunile cu alte vehicule, pietoni si biciclisti. Sistemul avertizeaza soferul prin alerte acustice si vizuale si prin sistemul de asistenta la franare. Daca soferul nu franeaza in timp util, franele se activeaza automat pentru a preveni sau atenua o coliziune. Aceste sisteme de siguranta auto difera de la un model la altul, asa ca verifica ce versiune este inclusa in standard pentru modelul tau preferat Toyota.
Afla mai multe Opens in new window

Recunoasterea semnelor rutiere cu ajutorul sistemului de asistenta pentru semne rutiere (RSA)

Te-ai intrebat vreodata ce este "sign assist"? Este un sistem care te ajuta sa observi mai rapid si mai usor principalele semne de circulatie de pe traseu. Camera montata in dreptul oglinzii retrovizoare monitorizeaza marcajele rutiere pe care le intalnesti, afisand, apoi, informatii utile precum viteza curenta si restrictiile de circulatie pe ecranul multi-info din spatele volanului si pe Head-Up Display (HUD), daca masina este dotata cu acest sistem. De asemenea, sistemul declanseaza alerte acustice si vizuale daca soferul nu respecta marcajele rutiere.

In plus, daca masina ta este dotata si cu Cruise Control Adaptiv Inteligent, poti integra noile limite de viteza in setarile Cruise Control, prin apasarea mai lunga a butonului potrivit ("+" pentru cresterea vitezei si "-" pentru scaderea vitezei.

Afla mai multe Opens in new window

Mentinerea unei distante sigure cu ajutorul unui Sistem Cruise Control Adaptiv (ACC)

Ce inseamna Adaptive Cruise Control? Simplu: sistemul ajuta la pastrarea unei distante minime prestabilite fata de autovehiculul din fata. Daca distanta incepe sa scada, sistemul reduce viteza si, daca este necesar, actioneaza franele si activeaza stopurile. Daca modelul tau este dotat cu Sistemul de asistenta pentru marcaje rutiere (RSA), acesta recunoaste limitele de viteza de pe traseu si iti va sugera ajustarile necesare. Pentru anumite modele cu transmisie automata, sistemul functioneaza de la pornirea de pe loc, fiind automat setat la o viteza de 30km/h, astfel ca il poti folosi relaxat si in traficul aglomerat din oras.
Afla mai multe Opens in new window

Calatorii mai sigure pe autostrada cu Sistemul de Urmarire a Benzii (LTA)

Sistemul nostru de urmarire a benzii este conceput pentru a face mai sigur condusul pe autostrada. Are grija ca masina sa ramana pe centrul benzii si, in cazul unei abateri, sistemul de asistenta la virare iti va ghida usor masina pentru a-i corecta directia. Ca sa fii sigur ca sistemul Lane Assist nu previne si schimbarea voluntara a benzii de circulatie, asigura-te ca folosesti mereu semnalul.
Afla mai multe Opens in new window

Drumuri relaxante pe timp de noapte cu sistemul de comutare automata intre faza lunga si faza scurta(AHB)

Un condus mai sigur pe timp de noapte pentru tine si pentru ceilalti participanti la trafic. Cum? Cu ajutorul AHB. Sistemul automat de control pentru faza lunga este orientat in fata, pe drum, pentru a observa farurile din sens opus. Daca detecteaza faruri, opreste automat faza lunga si porneste faza scurta. Dupa ce farurile dispar, sistemul activeaza faza lunga automata. 

 

In plus, pentru anumite modele, exista posibilitatea includerii in standard a unui sistem de faza lunga activa AHS, ce ajuta la "decuparea" fasciculului luminos, astfel incat sa te bucuri in continuare de vizibilitate imbunatatita, fara sa-i orbesti pe ceilalti participanti la trafic. 

 

Afla mai multe Opens in new window

SISTEME DE ASISTENTA LA PARCARE

Sistemul de asistenta avansata la parcare T-MATE

Acest sistem controleaza acceleratia, directia, franarea si schimbarea vitezelor* pentru a va ajuta sa parcati in siguranta. Poate chiar sa memoreze locurile de parcare preferate care nu sunt definite de linii sau de obiecte adiacente.

*Nu este disponibil pentru modelele cu transmisie manuala.

Afla mai multe Opens in new window

Sistemul de monitorizare panoramica (PVM)

Parcarea este mai usoara si mai sigura cu acest sistem care combina imaginile de la patru camere pentru a crea o imagine de aproape 360° a imprejurimilor. Astfel, poti vedea cu usurinta eventualele obstacole si evita micile accidente in parcare.

Sistemul de avertizare pentru traficul din spate cu franare automata (RCTAB)

Atunci cand iesiti cu spatele dintr-un loc de parcare, sistemul identifica vehiculele care se apropie din stanga sau dreapta, avertizandu-va si franand automat pentru a evita o coliziune.
Afla mai multe Opens in new window

Senzori de parcare inteligenti cu franare automata (ICS)

Parcarea este acum "floare la ureche", datorita senzorilor inteligenti ce te avertizeaza cu privire la obstacolele din fata sau din spatele masinii si franeaza automat pentru a contribui la evitarea coliziunii.
Afla mai multe Opens in new window

ASISTENTA LA CONDUCERE

Sistemul de monitorizare a unghiului mort (BSM)

Daca iti doresti sa depasesti mereu in siguranta, asigura-te ca masina ta este dotata cu BSM si ca acesta este activ. Sistemul BSM, de monitorizare a unghiului mort avertizeaza soferul cu privire la orice vehicule pe care este posibil sa nu le fi vazut in oglinzile laterale.
Afla mai multe Opens in new window

Sistemul de comutare adaptiva intre faza lunga si faza scurta (AHS)

Acest sistem este conceput pentru a asigura cea mai buna vizibilitate posibila pentru toti participantii la trafic in cazul conducerii pe timp de noapte. El optimizeaza automat distributia farurilor, umbrind zona care cuprinde traficul din sens opus, astfel incat faza lunga sa nu orbeasca alti soferi, dar sa iti ofere totusi suficienta lumina.
Afla mai multe Opens in new window

Soferii sunt intotdeauna responsabili pentru propria lor conducere in siguranta.

Sistemele functioneaza in conditiile de functionare si limitarile respective. 

Consultati intotdeauna Manualul de utilizare pentru informatii suplimentare. Disponibilitatea caracteristicilor poate diferi in functie de tara, modelul si clasa vehiculului.