1. Despre Toyota
  2. T-MATE
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

TOYOTA T-MATE

ALATURI DE TINE PENTRU O CALATORIE MAI SIGURA
T-Mate reprezinta o serie de sisteme concepute pentru a te sprijini si a-ti oferi mai multa siguranta la volan, indiferent daca parchezi sau conduci pe autostrada sau in oras. Aceste sisteme nu te protejeaza doar pe tine si pe pasagerii tai, ci si pe ceilalti participanti la trafic. Toate acestea fac parte din angajamentul Toyota privind siguranta rutiera si din misiunea noastra de a face din accidentele rutiere doar o amintire.

TOYOTA SAFETY SENSE

Evitarea potentialelor coliziuni cu ajutorul sistemului de siguranta pre-impact(PCS)

Toyota a introdus inca din 2015 un sistem de evitare a coliziunilor, ce poate detecta si te poate ajuta sa eviti coliziunile cu alte vehicule, pietoni si biciclisti. Sistemul avertizeaza soferul prin alerte acustice si vizuale si prin sistemul de asistenta la franare. Daca soferul nu franeaza in timp util, franele se activeaza automat pentru a preveni sau atenua o coliziune. Aceste sisteme de siguranta auto difera de la un model la altul, asa ca verifica ce versiune este inclusa in standard pentru modelul tau preferat Toyota.
Afla mai multe Opens in new window

Recunoasterea semnelor rutiere cu ajutorul sistemului de asistenta pentru semne rutiere (RSA)

Te-ai intrebat vreodata ce este "sign assist"? Este un sistem care te ajuta sa observi mai rapid si mai usor principalele semne de circulatie de pe traseu. Camera montata in dreptul oglinzii retrovizoare monitorizeaza marcajele rutiere pe care le intalnesti, afisand, apoi, informatii utile precum viteza curenta si restrictiile de circulatie pe ecranul multi-info din spatele volanului si pe Head-Up Display (HUD), daca masina este dotata cu acest sistem. De asemenea, sistemul declanseaza alerte acustice si vizuale daca soferul nu respecta marcajele rutiere.

In plus, daca masina ta este dotata si cu Cruise Control Adaptiv Inteligent, poti integra noile limite de viteza in setarile Cruise Control, prin apasarea mai lunga a butonului potrivit ("+" pentru cresterea vitezei si "-" pentru scaderea vitezei.

Afla mai multe Opens in new window

Mentinerea unei distante sigure cu ajutorul unui Sistem Cruise Control Adaptiv (ACC)

Ce inseamna Adaptive Cruise Control? Simplu: sistemul ajuta la pastrarea unei distante minime prestabilite fata de autovehiculul din fata. Daca distanta incepe sa scada, sistemul reduce viteza si, daca este necesar, actioneaza franele si activeaza stopurile. Daca modelul tau este dotat cu Sistemul de asistenta pentru marcaje rutiere (RSA), acesta recunoaste limitele de viteza de pe traseu si iti va sugera ajustarile necesare. Pentru anumite modele cu transmisie automata, sistemul functioneaza de la pornirea de pe loc, fiind automat setat la o viteza de 30km/h, astfel ca il poti folosi relaxat si in traficul aglomerat din oras.
Afla mai multe Opens in new window

Calatorii mai sigure pe autostrada cu Sistemul de Urmarire a Benzii (LTA)

Sistemul nostru de urmarire a benzii este conceput pentru a face mai sigur condusul pe autostrada. Are grija ca masina sa ramana pe centrul benzii si, in cazul unei abateri, sistemul de asistenta la virare iti va ghida usor masina pentru a-i corecta directia. Ca sa fii sigur ca sistemul Lane Assist nu previne si schimbarea voluntara a benzii de circulatie, asigura-te ca folosesti mereu semnalul.
Afla mai multe Opens in new window

Drumuri relaxante pe timp de noapte cu sistemul de comutare automata intre faza lunga si faza scurta(AHB)

Un condus mai sigur pe timp de noapte pentru tine si pentru ceilalti participanti la trafic. Cum? Cu ajutorul AHB. Sistemul automat de control pentru faza lunga este orientat in fata, pe drum, pentru a observa farurile din sens opus. Daca detecteaza faruri, opreste automat faza lunga si porneste faza scurta. Dupa ce farurile dispar, sistemul activeaza faza lunga automata. 

 

In plus, pentru anumite modele, exista posibilitatea includerii in standard a unui sistem de faza lunga activa AHS, ce ajuta la "decuparea" fasciculului luminos, astfel incat sa te bucuri in continuare de vizibilitate imbunatatita, fara sa-i orbesti pe ceilalti participanti la trafic. 

 

Afla mai multe Opens in new window

Sistem de Oprire in caz de Urgenta (EDSS)

Daca sistemul nu detecteaza nicio interventie a soferului pentru o perioada de timp, avertismentele sonore il vor alerta pe sofer. Daca nu sunt detectate alte intrari, EDSS aduce vehiculul la o oprire treptata, mentinand masina în siguranta pe banda. Luminile de avarie sunt activate pentru a avertiza ceilalti utilizatori ai drumului, iar usile sunt deblocate pentru a permite serviciilor de urgenta acces facil, daca este necesar.
Afla mai multe Opens in new window

Asistenta proactiva la conducere - Asistenta la decelerare(DA)

Acest sistem permite o decelerare lina atunci cand pedala de acceleratie este eliberata, cand se apropie de un vehicul precedent.

Incetinirea acceleratiei la viteza mica

In timp ce conduceti cu viteza mica, daca acceleratia este apasata puternic in fata unor obstacole, cum ar fi o alta masina, un biciclist sau un pieton, sistemul va restrictiona acceleratia brusca pentru a minimiza riscul unei coliziuni.

Actualizare TSS Over-The-Air (OTA)

Actualizarile software OTA asigura ca Toyota Safety Sense (TSS) este la zi cu cele mai recente functii si imbunatatiri.

Asistenta proactiva la condus – asistenta la virare

Aceasta functie ajuta soferul sa previna abaterea de la banda de rulare. Sistemul detecteaza curbele din fata si ajusteaza forta de asistare la directie pentru a facilita virarea corecta. De asemenea, poate ajuta la imbunatatirea stabilitatii atunci cand va deplasati in linie dreapta.
Afla mai multe Opens in new window

SISTEME DE ASISTENTA LA PARCARE

Sistemul de asistenta avansata la parcare T-MATE

Acest sistem controleaza acceleratia, directia, franarea si schimbarea vitezelor* pentru a va ajuta sa parcati in siguranta. Poate chiar sa memoreze locurile de parcare preferate care nu sunt definite de linii sau de obiecte adiacente.

*Nu este disponibil pentru modelele cu transmisie manuala.

Afla mai multe Opens in new window

Sistemul de monitorizare panoramica (PVM)

Parcarea este mai usoara si mai sigura cu acest sistem care combina imaginile de la patru camere pentru a crea o imagine de aproape 360° a imprejurimilor. Astfel, poti vedea cu usurinta eventualele obstacole si evita micile accidente in parcare.

Sistemul de avertizare pentru traficul din spate cu franare automata (RCTAB)

Atunci cand iesiti cu spatele dintr-un loc de parcare, sistemul identifica vehiculele care se apropie din stanga sau dreapta, avertizandu-va si franand automat pentru a evita o coliziune.
Afla mai multe Opens in new window

Senzori de parcare inteligenti cu franare automata (ICS)

Parcarea este acum "floare la ureche", datorita senzorilor inteligenti ce te avertizeaza cu privire la obstacolele din fata sau din spatele masinii si franeaza automat pentru a contribui la evitarea coliziunii.
Afla mai multe Opens in new window

Asistenta pentru iesire în siguranta (SEA)

Acest sistem folosește sistemul de monotorizare a unghiului mort pentru a ajuta la prevenirea unei coliziuni intre usa deschisa a unui pasager si un vehicul sau un biciclist care se apropie din spate. Daca exista riscul unei coliziuni, indicatoarele se aprind pe oglinzile exterioare si pe afisaj, impreuna cu o sonerie pentru a alerta pasagerii.
Afla mai multe Opens in new window

Sistem de decuplare a centurii din spate (RSRS)

Acest sistem avertizeaza soferul daca pasagerii sau obiectele sunt lasate in urma pe bancheta din spate. Alerta include: un avertisment in contorul digital combi, apoi, in functie de model, se vor activa lampile de avarie, precum si un buzzer, cand sunteti afara dupa incuierea masinii.

Parcare Avansata Toyota Teammate (Telecomandata)

Acest sistem permite soferului sa controleze parcarea autovehiculului de pe telefon, stand in afara masinii. Simplu si usor de folosit, acesta permite toate tipurile de manevre de parcare. Pentru mai multa siguranta, daca utilizatorul ridica degetul de pe ecranul telefonului, autovehiculul se opreste imediat.
Afla mai multe Opens in new window

ASISTENTA LA CONDUCERE

Sistemul de monitorizare a unghiului mort (BSM)

Daca iti doresti sa depasesti mereu in siguranta, asigura-te ca masina ta este dotata cu BSM si ca acesta este activ. Sistemul BSM, de monitorizare a unghiului mort avertizeaza soferul cu privire la orice vehicule pe care este posibil sa nu le fi vazut in oglinzile laterale.
Afla mai multe Opens in new window

Sistemul de comutare adaptiva intre faza lunga si faza scurta (AHS)

Acest sistem este conceput pentru a asigura cea mai buna vizibilitate posibila pentru toti participantii la trafic in cazul conducerii pe timp de noapte. El optimizeaza automat distributia farurilor, umbrind zona care cuprinde traficul din sens opus, astfel incat faza lunga sa nu orbeasca alti soferi, dar sa iti ofere totusi suficienta lumina.
Afla mai multe Opens in new window

Camera de monitorizare a soferului (DMC)

Acest sistem foloseste o camera situata deasupra volanului pentru a monitoriza vigilenta si starea soferului. Este emis un avertisment daca sistemul detecteaza o stare anormala, cum ar fi oboseala. Aceste intrari sunt utilizate pentru a imbunatati performanta sistemului de oprire de urgenta a condusului (EDSS) prin detectarea neatentiei.

 

 

 

Toyota Smart Connect – Evenimente rutiere

Acest sistem alerteaza soferul cu privire la pericolele locale, cum ar fi accidentele din fata sau suprafetele alunecoase, prin colectarea de informatii de la alti soferi si afisarea alertelor pe ecranul multimedia al vehiculului. In functie de tipul de sistem multimedia echipat, pot fi raportate si pericole potentiale, contribuind la o imbunatatire generala a sigurantei in trafic.

 

 

 

Apel de urgenta (E-CALL)

Acest sistem permite notificarea serviciilor de urgenta prin apasarea unui buton in interiorul vehiculului. In cazul unui accident sau cand airbagurile vehiculului sunt declansate, sistemul se va activa automat.

 

 

 

Sistem de avertizare pentru traficul din lateral fata (FCTA)

FCTA va protejeaza autovehiculul atunci cand intrati in orice intersectie. Detecteaza autovehiculele din fata masinii si alerteaza soferul prin intermediul afisajului de pe parbriz (HUD), daca este disponibil, inainte de a activa un martor acustic daca anticipeaza o coliziune.
Afla mai multe Opens in new window

Asistenta la schimbarea benzii (LCA)

Acest sistem poate fi utilizat pe autostrada atunci cand Cruise Control Adaptiv (ACC) si Sistemul de urmarire a benzii (LTA) sunt activate. Atunci cand soferul semnalizeaza schimbarea benzii, se va asigura ca puteti efectua manevra in siguranta, iar asistenta la virare va efectua schimbarea de banda intentionata.
Afla mai multe Opens in new window

Asistenta la virarea de urgenta cu asistenta activa (ESA cu asistenta activa)

Acest sistem ajuta la evitarea coliziunii prin virarea automata in jurul obstacolelor pentru a evita o coliziune. Va ajuta de asemenea la evitarea parasirii benzii in timpul ocolirii obstacolelor. 

Lumini de avarie intermitente automate din spate (AFHL)

Acest sistem alerteaza vehiculele care se apropie din spate prin aprinderea luminilor de avarie la frecventa inalta daca exista o posibilitate mare de coliziune din spate. Ajuta la reducerea riscului de coliziune din spate, determinand soferul vehiculului care se apropie sa franeze.

Soferii sunt intotdeauna responsabili pentru propria lor conducere in siguranta.

Sistemele functioneaza in conditiile de functionare si limitarile respective. 

Consultati intotdeauna Manualul de utilizare pentru informatii suplimentare. Disponibilitatea caracteristicilor poate diferi in functie de tara, modelul si clasa vehiculului.