1. Despre Toyota
 2. Toyota in Europa
 3. Toyota Europe Design Development (ED²)
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Toyota Europe Design Development (ED²)

Studioul nostru de design inspirational de pe Coasta de Azur, Franta 
Toyota Europe Design Development (ED²) de pe Coasta de Azur, Franta, ofera propuneri de concepte avansate si design revolutionar din perspectiva europeana. 
 • Lumea in evolutie a designului auto

  Designul unei masini este primul lucru pe care oamenii il observa. Prin urmare, masinile trebuie sa fie pe placul clientilor nostri. Ele trebuie sa arate atractiv, cu interioare confortabile si de inalta calitate. In acelasi timp, lumea in schimbare continua impune ca designerii sa isi schimbe rolul. In prezent, designerii au sarcina de a largi domeniul de aplicare a diferitelor aspecte de design. Acestia trebuie sa tina cont de ecosistemele in care sunt utilizate vehiculele, pe langa stilul lor. La Toyota, nu numai ca fabricam masini in Europa, dar le si proiectam aici: la studioul nostru european de proiectare Toyota Europe Design Development (ED²). 

 • Modele europene din sudul Frantei

  Toyota ED² este studioul european de design avansat pentru Toyota si Lexus. Situat in apropiere de Nisa, pe Riviera franceza, este unul dintre cele opt studiouri de design din intreaga lume. ED² se numea anterior EPOC si avea sediul la Bruxelles. S-a mutat in Franta in anul 2000. Centrul isi propune sa ofere sugestii de concepte avansate in materie de mobilitate si design revolutionar dintr-o perspectiva europeana. Creeaza proiecte de design exterior, design interior si proiecte CMF (Culoare, material si finisaj). De asemenea, creeaza prototipuri si efectueaza cercetari de design.

 • Parcursul impresionant al ED2

  Printre succesele recente ale ED² se numara Lexus LF-30 Electrified si modelul autonom e-Palette prezentat la Salonul Auto de la Tokyo in 2019. ED² a fost responsabil pentru CMF-ul (Culoare, Material, Finisaj) al celei de-a 4-a generatii Yaris si s-a nascut celebra culoare Coral Red. Exteriorul si CMF-ul SUV-ului de segment B Yaris Cross au fost proiectate pe Riviera Franceza. In plus, ED² a dat viata viitorului vehiculelor electrice. Am colaborat cu creativii globali ai Toyota pentru a dezvolta modelul avansat bZ4X prezentat in aprilie 2021. Cea mai recenta lucrare a noastra a fost Toyota Aygo X Prologue din martie 2021.

 • Punerea in evidenta a modelului Yaris

  ED2 a jucat un rol principal in definirea CMF (Culoare, Material si Finisaj) a modelului Yaris care a fost imbunatatit si apoi lansat in 2020.

 • Personalitate in Yaris Cross

  Proiectat in ED2 in sudul Frantei si produs in nordul Frantei, Yaris Cross este pur european, de la stilul exterior pana la designul CMF (Culoare, Materiale, Finisaj).

 • Medalie de aur pentru e-Palette

  Cand vine vorba de e-mobilitate, ED2 este cu siguranta castigator de medalii! E-Palette a oferit o demonstratie de conducere autonoma atunci cand mai multe vehicule electrice cu baterie au rulat intr-un circuit continuu in cadrul Satului Olimpic si Paralimpic Tokyo 2020.

 • Viitorul mobilitatii

  La Salonul Auto de la Tokyo din 2019, viitorul mobilitatii a fost subiectul standului nostru. Acesta propunea un viitor centrat pe oameni, in care masinile sunt placute de condus, iar solutiile de mobilitate sunt disponibile pentru a raspunde nevoilor fiecarui client.

 • Lexus Electrificat

  Un alt vehicul captivant de la Salonul Auto de la Tokyo 2019 a fost conceptul Lexus LF-30 Electrified, proiectat de ED2. Cu forma sa futurista, acesta intruchipeaza in mod clar viziunea Lexus Electrified.

 • Inviorarea segmentului A

  Toyota Aygo este recunoscuta pentru designul sau indraznet si remarcabil in segmentul A. ED² are misiunea de a aduce un plus de indrazneala si energie pentru a fermeca cumparatorii de masini mici. Rezultatul este Aygo X Prologue.

Te-ar putea interesa si