1. Despre Toyota
 2. Sustenabilitate
 3. Neutralitatea emisiilor de carbon
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Neutralitatea emisiilor de carbon

Toyota isi propune sa dezvolte o societate in care oamenii, mobilitatea si natura pot coexista in armonie
Dorim sa minimizam impactul activitatilor noastre asupra mediului si sa-l reducem la zero acolo unde este posibil, dezvoltand in acelasi timp masuri pentru a contribui pozitiv la planeta, cu scopul de a realiza o societate durabila si fara emisii. 
 • Pe drumul spre emisii zero

  In conformitate cu reducerea cu 100 % a emisiilor de CO2 in toate vanzarile de autovehicule noi pana in 2035 in Europa (UE,SEE si Regatul Unit), ne extindem portofoliul de autovehicule cu emisii zero. Strategia noastra este de a atinge neutralitatea emisiilor de carbon cat mai curand posibil, valorificand infrastructura de incarcare disponibila, disponibilitatea materiilor prime, energia regenerabila si accesibilitatea. Reducem deja la minimum emisiile de carbon prin oferirea unei game largi de autovehicule electrificate. In plus, in Europa, lucram pentru a elimina complet toate emisiile de CO2 pe parcursul intregului ciclu de viata al autovehiculelor pana in 2040, precum si pentru a atinge neutralitatea emisiilor de carbon in toate fabricile noastre europene pana in 2030.


 • DOMENIUL DE APLICARE 1    

  Emisii directe din surse proprii sau controlate*

  Ne propunem sa atingem neutralitatea emisiilor de carbon in toate fabricile noastre din Europa pana in 2030, permitand ca marea majoritate a emisiilor Toyota Motor Europe Domeniul de aplicare 1 sa fie diminuate pana in acel moment. Acest obiectiv este cu cinci ani mai devreme decat angajamentul global al Toyota.


 • DOMENIUL DE APLICARE 2  

  Emisii indirecte provenite din generarea de energie achizitionata (in principal energie electrica).

  Printr-o utilizare consecventa a energiei electrice 100 % ecologice in intreaga Europa incepand cu 2019, emisiile din Domeniul de aplicare 2 au fost deja eliminate in toate operatiunile europene*. 


 • DOMENIUL DE APLICARE 3

  Emisii indirecte din surse necontrolate din lantul valoric al TME, care sunt autovehiculele noastre vandute, logistica in amonte si in aval, precum si piesele achizitionate. Prin furnizarea de autovehicule cu emisii zero si de servicii de mobilitate durabila care raspund nevoilor economiei, politicilor energetice & industriale si clientilor, ne propunem sa obtinem o reducere de 100 % a emisiilor de CO2 in Europa de Vest pana in 2035. Acest lucru va contribui in mod semnificativ la reducerea emisiilor Toyota Motor Europe Domeniul de aplicare 3 pana la acea data. 

* Productie, Logistica, Distribuitori nationali, Birouri corporative
 • Dincolo de neutralitatea emisiilor de carbon

  Nu ne oprim la neutralitatea carbonica, care se concentreaza doar pe emisiile de CO2. In conformitate cu Provocarea de mediu Toyota 2050, ne angajam sa luam masuri specifice pentru conservarea apei, promovarea unei economii bazate pe reciclare si biodiversitate. Fabrica noastra din Franta, TMMF, este un punct de referinta la nivel mondial in ceea ce priveste colectarea si reciclarea apei, asigurandu-se ca o cantitate maxima de apa poate fi reutilizata in procesele de productie inca din 2014. In Marea Britanie, TMUK a dezvoltat o initiativa ferma in domeniul biodiversitatii impreuna cu autoritatile locale si, din 2004, este un model de urmat in cadrul organizatiei noastre. 

Te-ar putea interesa si