1. Proprietari
 2. Piese si accesorii originale
 3. Counterfeit Parts
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Piese contrafacute

Piesele de schimb contrafacute pot arăta și se pot potrivi la fel, însă nu oferă performanțele promise datorită utilizării materialelor de calitate inferioară. Toyota are un angajament în privința siguranței dumneavoastră și a celor mai bune performanțe pentru mașina dumneavoastră, vă recomandăm să utilizați doar piese de schimb originale Toyota. Cu piesele de schimb originale Toyota clienții se pot baza pe cele mai înalte standarde de calitate.

Riscuri șI pericole

Componentele contrafăcute prezintă atât riscuri de siguranță cât și financiare. Toyota face toate demersurile în interiorul rețelei sale și cooperează cu autoritățile grănicerești și vamale pentru a contribui la eliminarea de pe piață a produselor contrafăcute ce utilizează marca Toyota.
 • Riscuri de siguranță pentru consumatori

  • Piesele contrafăcute nu sunt fabricate din aceleași materiale de înaltă calitate și nu sunt supuse acelorași riguroase controale de calitate ca cele ale produselor originale Toyota, ceea ce conduce la riscuri pentru șoferi și pasageri.
  • Piesele de schimb ne-originale se uzează mai rapid și pot cauza defecțiuni sau accidente.
 • Riscuri financiare pentru consumatori

  • Componentele contrafăcute esențiale pentru funcționarea corespunzătoare a vehiculului (discuri de ambreiaj, plăcuțe de frână, filtre de ulei) pot deteriora vehiculul și conduc la reparații costisitoare.
  • Utilizarea componentelor contrafăcute poate avea ca efect pierderea garanției producătorului pentru mașina dumneavoastră.

All Toyota genuine products are the result of extensive research and rigorous testing procedures. Every product undergoes detailed examination to guarantee it meets Toyota’s exacting standards of high quality, reliability, and performance. Only products that pass these strict assessments are passed to our customers, helping to ensure your safety and the long life of your vehicle.

Toate produsele originale Toyota sunt rezultatul unor cercetări laborioase și sunt supuse unor proceduri riguroase de testare. Fiecare produs este supus unei examinări amănunțite pentru a garanta încadrarea în standardele sale precise de înaltă calitate, fiabilitate și performanță. Numai produsele care trec aceste teste sunt vândute clienților, contribuind astfel la asigurarea siguranței dumneavoastră și conducând la extinderea duratei de viață a vehiculului dumneavoastră.

În plus, toate produsele originale Toyota beneficiază de o garanție solidă Toyota pentru a asigura funcționarea optimă a mașinii și a vă oferi performanțele remarcabile pe care le așteptați de la aceasta. Toyota nu își asumă nicio responsabilitate pentru orice problemă rezultată din utilizarea altor componente decât cele originale Toyota.

Piese contrafăcute vs. Piese originale Toyota

Piesă contrafăcută

 • Adesea, nu dispun de supapă de siguranță, astfel atunci când se înfundă, motorul este privat de ulei, conducând la calarea acestuia, aspect ce reclamă o reparație costisitoare.
 • Un filtru de ulei contrafăcut conține hârtie de filtru de slabă calitate, fiind mai predispus colmatării, ce are ca efect o curățare improprie a uleiului.
 • Garnitura de etanșare(‘o’ ring) este fabricată din materiale ieftine, cu probabilitate mai mare de scurgere a uleiului în motor (risc de incendiu).
 • Testele arată că în comparație cu filtrele de ulei originale Toyota, filtrele de ulei contrafăcute se colmatează de două ori mai rapid și necesită înlocuirea mai frecventă. 

Piesă originală

 • Un filtru de ulei original Toyota este fabricat din materiale de înaltă calitate și este riguros testat.
 • Materialul filtrant are o suprafață absorbantă mai mare și este menținut pe poziție de componente special proiectate și produse în acest scop
 • Calitatea și construcția carcasei și a garniturii de etanșare sunt riguros testate pentru a asigura o etanșeitate perfectă.

Plăcuță de frână contrafăcută

În general, plăcuțele de frână contrafăcute sunt fabricate din materiale vizibil inferioare, ce nu asigură o forță de frânare corespunzătoare pentru atingerea nivelului minim de performanță al mașinii. Materialul de fricțiune se poate desprinde de suportul metalic, conducând la defectarea frânelor și posibil la accidente rutiere. Adeseori, materialele respective nu au aceeași rezistență la temperaturi ca plăcuțele de frână originale Toyota, ceea ce le predispune la aprindere.

Alte probleme includ uzura prematură, durata de exploatare redusă și crearea de șanțuri pe suprafața discurilor de frână, ce cauzează vibrații, uzură rapidă și care reclamă înlocuirea frecventă.


Plăcuță de frână originală

Plăcuțele de frână sunt probabil cea mai importantă componentă ce afectează siguranța mașinii dumneavoastră, de aceea Toyota testează periodic calitatea acestora.

Fabricate din materiale de fricțiune de înaltă calitate, funcționează la cele mai înalte standarde.

Studiile noastre dovedesc că distanțele tipice de oprire cu plăcuțe de frână originale Toyota sunt cu 30% mai scurte decâte cele obținute cu versiuni contrafăcute.

Filtru de aer contrafăcut

Toate filtrele de aer se colmatează la un moment dat, necesitând înlocuirea, insă filtrele contrafăcute conțin un singur strat de material filtrant, reducând durata de viață a acestuia la jumătate în comparație cu un fitru de aer original Toyota.

Conform testelor noastre, fltrele de aer contrafăcute rețin mult mai puține impurități decât filtrele de aer originale. Aceasta se traduce prin permiterea accesului în motor a unei cantități de particule de praf de 10 ori mai mare.Filtru de aer original Toyota

Un filtru de aer original Toyota dispune de trei straturi de material filtrant, pentru o durată de viață extinsă și pentru maximizarea performanțelor motorului. Dimensiunile sale sunt precise, fără rosturi ce pot permite trecerea particulelor de praf în motor, deteriorându-l.

Odată cu disponibilitatea tot mai mare pe piață a airbag-urilor prin intermediul site-urilor de discount și licitații, aceasta reprezintă o zonă ce trebuie abordată cu maximă precauție, asigurându-vă că orice airbag de schimb este instalat într-un service autorizat Toyota pentru a garanta eficiența acestora în momentele critice.


Airbag contrafăcut

Testele arată că în eventualitatea producerii unei coliziuni, airbagurile contrafăcute se pot declanșa târziu sau deloc sau pot cauza accidente prin autodeclanșare. Anumite modele pot proiecta fragmente metalice în habitaclu în timp ce explodează.

Indicatorii unui airbag contrafăcut sunt prețul suspect de mic, culoarea sau finisajele diferite ale capacului sau a cusăturilor, semne evidente de prelucrare manuală și ne-aprinderea martorului luminos din bord la punerea contactului.

Airbag original Toyota

Calitatea componentelor este vitală pentru declanșarea corectă a airbagurilor. Airbagurile originale Toyota reacționează în a 25-a parte dintr-o secundă din momentul coliziunii. Aceasta presupune ca toate cablurile și conexiunile dintre accelerometre, senzori și declanșatoare să fie fabricate la cele mai înalte standarde, utilizând materialele adecvate.

Pe lângă componentele de reparație și mentenanță, accesoriile originale Toyota au fost de asemenea copiate și sunt vândute pe piață. Acestea nu sunt fabricate la aceleași înalte standarde de calitate ca și produsele originale Toyota și prin urmare pot prezenta riscuri de siguranță.

Covorașe protecție cauciuc, contrafăcute

Covorașele de protecție contrafăcute nu se potrivesc perfect pe planșeul mașinii și pot aluneca sub pedale, împiedicându-vă să frânați.


Covorașe protecție cauciuc, originale

Covorașele de protecție originale Toyota sunt proiectate special pentru fiecare model, asigurând o potrivire perfectă. Toate covorașele de protecție Toyota, indiferent dacă sunt textile sau din cauciuc se potrivesc perfect și sunt special proiectate pentru a nu aluneca de pe poziție.

Bujie contrafăcută

Bujiile contrafăcute pot arăta la fel, dar nu vor funcționa la fel. Spre exemplu, numărul de pe corpul bujiei indică plaja de temperatură pe care o poate suporta. Testele arată că adeseori bujiile contrafăcute nu rezistă temperaturilor înalte indicate prin numărul marcat, iar în cazurile grave, electrodul acestora se topește, conducând la defectarea motorului.

Fără electrod din cupru, rezistența termică a bujiei contrafăcute este scăzută, ceea ce conduce la potențiala deteriorare a motorului. Izolatorul de slabă calitate nu rezistă tensiunii înalte pe care o solicită o aprindere eficientă, conducând la pierderi de curent, rateuri ale motorului și reducerea puterii acestuia. Fără structură din cupru în electrodul central, bujiile contrafăcute se erodează mai repede și mai semnificativ decât echivalentele originale Toyota.

Bujie originală Toyota

Bujiile au un rol major în determinarea performanțelor optime ale mașinii și în funcționarea sigură a motorului. Bujiile originale Toyota pot lucra la temperaturile specificate pe carcasă.

Pe lângă testarea riguroasă în vederea încadrării în nivelul de performanță indicat, electrodul central este fabricat din cupru, material cu o conductivitate termică superioară.

DE CE SĂ ACHIZIȚIONĂM PIESE DE SCHIMB ORIGINALE TOYOTA

 • Produse de înaltă calitate, certificate, ce mențin garanția Toyota.

 • Garanție 100% că piesele sunt fabricate la standardele și specificațiile Toyota și se potrivesc perfect.

 • Valoare mare de revânzare datorită utilizării exclusive a pieselor de schimb originale Toyota.

În orice test, nu avem concurență. Performanțele mașinii dumneavoastră se combină cu o continuă liniște sufletească pentru a solicita reprezentanței dumneavoastră Toyota utilizarea componentelor originale Toyota ca unică opțiune validă atunci când vă reparați propriul model Toyota.