1. Despre Toyota
 2. T-MATE
 3. Toyota safety sense v2
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Toyota Safety Sense

Toyota Safety Sense include acum 6 tehnologii de siguranta activa - Sistemul Pre-coliziune, Alerta Depasire Banda, Asistenta Rutiera, Faza Lunga Automata, Cruise Control Adaptiv, Sistem de asistenta la urmarirea centrului benzii - cu scopul final de a reduce accidentele din trafic cat mai mult, ajuntand la crearea unui mediu sigur de condus pentru toata lumea, avand grija de soferi in calatoriile lor zilnice.

 
 

Toyota Safety Sense ajuta la prevenirea situatiilor periculoase: Sistemul Pre-coliziune foloseste camera si radarul pentru urmarirea vehiculelor din fata, ajutand la evitarea sau diminuarea coliziunilor; Alerta de Depasire a Benzii avertizeaza cand automobilul trece peste banda de sens neintentionat; in plus, Sistemul de asistenta la urmarirea benzii ajuta la mentinerea masinii pe centrul benzii cu efort minim, putand urmari autovehiculul anterior si traiectoria acestuia.

 Faza Lunga automata comuta intre faza lunga si cea scurta pentru calatorii nocturne in siguranta; Asistenta Rutiera afiseaza semnele de circulatie pe ecranul informativ si poate chiar propune limite noi de viteza pentru Cruise Control, sau tempomat.

 • Sistemul pre-coliziune (PCS)

  Masina ta Toyota poate preveni potentialele coliziuni cu ajutorul unei camere si a unui laser ce detecteaza vehiculele de pe drum. Cand este depistata posibilitatea unei coliziuni, soferul este anuntat prin semnale audio si video, iar asistenta la franare este activata. Daca soferul nu reuseste sa franeze in timp util, franele se declaseaza automat pentru a preveni sau a diminua impactul. In plus, pentru anumite modele Toyota, sistemul anti-coliziune poate detecta pietonii pe timp de zi si de noapte sau biciclistii pe timp de zi.

 • Alerta depasire banda (LDA)

  Utilizand o camera pentru a detecta marcajele de pe sosea, alerta de depasire a benzii din Toyota Safety Sense va anunta soferul prin semnale audio si video daca automobilul trece peste linia de drum fara ca acest lucru sa fie semnalizat. Astfel, soferul poate corecta pozitia masinii. In plus, avertizarea poate fi insotita si de o corectie discreta a directiei, pentru a preveni eventualele coliziuni laterale.

 • Faza lunga automata (AHB)

  Poti avea o mai buna concentrare la drum si vizibilitatea sporita, prin sistemul de comutare automată între faza lungă și faza scurtă (AHB). In plus, pentru vehiculele echipate cu faruri Multi-LED, sistemul de control automat al fazei lungi (AHS) optimizeaza distributia fascilului de lumina pe suprafata drumului prin intermediul celor 11 LED-uri existente in fiecare far.

 • Asistenta Semne Rutiere (RSA)

  Pentru a-l ajuta pe sofer sa observe cu usurinta semnele de circulatie si sa le respecte restrictiile, Sistemul de asistenta la identificarea indicatoarelor rutiere din cadrul TSS monotorizeaza semnele de circulatie din fata afisand informatii utile precum restrictiile de viteza curente in mod clar pe afisajul TFT color din habitaclu. In plus, pentru anumite modele, sistemul este conectat cu Cruise Control-ul adaptiv astfel incat noile limite detectate pot fi inregistrate in Cruise Control prin simpla apasare a unui buton.

 • Cruise Control adaptiv (DRCC)

  Pentru a diminua efortul soferului in a mentine o viteza constanta si o distanta prestabilita fata de vehiculul din fata, Sistemul Cruise Control Adaptiv (sau pilot automat adaptiv) - toate vitezele (disponibil pentru masinile cu transmisie CVT) din cadrul TSS reduce viteza pentru a mentine distanta intre masina si autovehiculul din fata aplicand franele si incetinind pana la oprire daca este necesar. Daca distanta fata de vehiculul din fata se mareste, masina va accelera pana cand fluxul traficului va permite revenirea la viteza de croaziera preselectata. In cazul unui blocaj in trafic, soferul va trebui sa manevreze doar volanul, sistemul mentinand distanta si viteza.

 • Sistem de asistenta la urmarirea centrului benzii (LTA)

  Evita iesirea involuntara de pe banda de rulare, prin sistemele asistenta pentru urmarirea benzii (unic in segment) si sistemul de avertizare la parasirea benzii cu control al directiei. Daca masina deviaza involuntar de la centrul benzii de rulare, sistemul de asistare a directiei este activat pentru a-i corecta traiectoria. In plus, sistemul este conectat cu Cruise Control-ul adaptiv si daca sunt pornite simultan, masina poate urmari traiectoria vehiculului din fata.