1. Despre Toyota
 2. T-MATE
 3. Siguranta Toyota Safety Sense
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Toyota Safety Sense

Toyota Safety Sense include o serie de tehnologii avansate: Sistemul Pre-coliziune, Alerta la Depasire Banda, Sistem de asistenta la urmarirea centrului benzii, Asistenta Semne Rutiere, Faza Lunga Automata, Cruise Control Adaptiv - cu scopul final de a reduce accidentele din trafic cat mai mult, ajuntand la crearea unui mediu sigur de condus pentru toata lumea, avand grija de soferi in calatoriile lor zilnice.

 
 
 

Toyota Safety Sense ajuta la prevenirea situatiilor periculoase si la siguranta calatorilor: Sistemul Pre-coliziune foloseste o camera si senzori laser pentru a urmari vehiculele din fata, ajutand la evitarea sau diminuarea coliziunilor; Alerta de Depasire a Benzii te avertizeaza atunci cand, din neatentie, automobilul trece peste banda de sens; Sistemul de asistenta la urmarirea centrului benzii te ajuta sa mentii masina pe traiectoria corecta; 

Faza Lunga automata schimba fazele pentru o calatorie de noapte in siguranta; Asistenta Semne Rutiere afiseaza semnele de circulatie pe display-ul TFT din bordul masinii; Cruise Control-ul Adaptiv poate gestiona accelerarea si franarea astfel incat sa poti merge cu viteza dorita si sa pastrezi o distanta constanta fata de cei din fata. Multumita acestor sisteme de siguranta active, Toyota Safety Sense contribuie la reducerea riscului de accidente, astfel promovand o experienta a condusului sigura. 

 • Sistemul pre-coliziune 

  Masina ta Toyota poate preveni potentialele coliziuni cu ajutorul unei camere si a unui laser ce detecteaza vehiculele de pe drum. Cand este depistata posibilitatea unei coliziuni, soferul este anuntat prin semenale audio si video iar asistenta la franare este activata. Daca soferul nu reuseste sa franeze in timp util, franele se declanseaza automat pentru a preveni sau a diminua impactul. In plus, pentru anumite modele Toyota, sistemul poate detecta pietonii pe timp de zi si de noapte sau biciclistii pe timp de zi.

 • Asistenta Semne Rutiere 

  Pentru a-I ajuta pe sofer sa observe cu usurinta semnele de circulatie si sa le respecte restrictiile, Sistemul de asistență la identificarea indicatoarelor rutiere din cadrul TSS monitorizează semnele de circulație din față, afișând informații utile precum restricțiile de viteză curente în mod clar pe afișajul TFT color din habitaclu. In plus, pentru anumite modele, sistemul este conectat cu Cruise Control-ul adaptiv astfel incat noile limite detectate pot fi integrate in Cruise Control prin simpla apasare a unui buton.

 • Alerta depasire banda

  Utilizand o camera pentru a detecta marcajele de pe sosea, alerta de depasire a benzii din Toyota Safety Sense va anunta soferul prin semnale audio si video daca automobilul trece peste linia de drum fara ca acest lucru sa fie semnalizat. Astfel, soferul poate corecta pozitia masinii.

 • Faza lunga automata 

  Mai buna concentrare la drum si vizibilitatea sporita, prin sistemul de comutare automată între faza lungă și faza scurtă (AHB) ce comută automat între faza lungă și cea scurtă. In plus, pentru vehiculele echipate cu faruri Multi-Led, sistemul de control automat al fazei lungi (AHS) optimizeaza distributia fascilului de lumina pe suprafata drumului prin intermediul celor 11 LED-uri existente in fiecare far.

Toyota T-mate. Insotitorul tau pentru o calatorie mai sigura.

Descopera in detaliu cele mai noi informatii despre sistemele de siguranta avansata de pe masinile Toyota.
Descopera T-Mate