1. Toyota Electrificata
  2. Hidrogen
  3. Societate bazata pe hidrogen

Societatea bazata pe hidrogen

Afla mai multe despre cum transforma hidrogenul societatea in care traim

Hidrogenul nu va schimba doar viitorul transportului, va mai schimba si multe altele. De la propulsia masinilor, trenurilor si navelor pana la incalzirea apartamentelor – migram incet catre o comunitate bazata pe hidrogen. Deoarece, spre deosebire de alte surse de energie, singurul sau produs secundar este apa. Aditional, hidrogenul este usor de stocat si transportat in cantitati mari.

De ce hidrogen?

Hidrogenul nu va schimba doar viitorul transportului, va mai schimba si multe altele. De la propulsia masinilor, trenurilor si navelor pana la incalzirea apartamentelor – migram incet catre o comunitate bazata pe hidrogen. Deoarece, spre deosebire de alte surse de energie, singurul sau produs secundar este apa. Aditional, hidrogenul este usor de stocat si transportat in cantitati mari.

Productie


Nevoia de noi surse de energie nu a fost niciodata mai acuta decat in prezent. Lumea noastra are nevoie de un sistem sustenabil care sa substituie combustibilii fosili. Raspunsul este: hidrogenul. Acesta este usor de integrat in structurile actuale prin care circula combustibilii fosili, ceea ce ajuta la reducerea costurilor astfel incat sunt pastrate locurile de munca si valoarea capitalului companiilor. Hidrogenul poate fi produs intr-un mod stabil din punct de vedere chimic, asa ca nu este doar sigur, ci este mai curat, mai eficient din punct de vedere al costurilor si poate contribui la stocarea energiei pe o perioada mai lunga decat orice alta solutie – hidrogenul este o sursa de energie foarte sustenabila.
 
Productia domestica este si ea realista: in viitor, locuintele isi vor putea produce propria electricitate, reducand astfel poluarea mediului si costurile de trai. Se pot crea si noi locuri de munca, deoarece valoarea adaugata apare in fiecare tara care produce si consuma hidrogen.

Transport

Multe tari testeaza deja transportul in comun propulsat de hidrogen. Mijloacele de transport pot fi rapid realimentate iar energia obtinuta dureaza mai mult decat cea obtinuta din combustibili fosili, asa ca vehiculele pot parcurge distante mai lungi, pe mai mult timp, fara a fi nevoite sa realimenteze. Aditional, hidrogenul reduce semnificativ emisiile, poluarea fonica si a mediului – toate acestea fara a diminua calitatea serviciilor de transport.

Astfel, Toyota planifica sa introduca peste 100 de autobuze propulsate de hidrogen inainte de Jocurile Olimpice si Paralimpice 2020 de la Tokio, cu intentia de a genera notorietate si de a-i ajuta pe oamenii din public sa inteleaga ideea din spatele vehiculelor propulsate cu hidrogen.

De ce sa folosesti hidrogenul?

Afla mai multe

INTREBARI FRECVENTE

Da, de fapt, procesul este extrem de simplu, deoarece nu este diferit de umplerea unei masini conventionale.

Nu, dureaza aproximativ 3-5 minute! Care este acelasi timp necesar pentru alimentarea unei masini pe benzina - si mult mai rapid decat cel al unui vehicul electric.

Vehiculele pe hidrogen au, probabil, o acceleratie mai buna decat majoritatea vehiculelor pe benzina. Energia care propulseaza vehiculul pe sosea are mai putine piese in miscare pentru a fi alimentate.

Hidrogenul este un combustibil extrem de sigur. Gazul este stocat in rezervoare etanse, sigure, iar in cazul extrem de putin probabil al unei scurgeri, nu ar exista nicio acumulare. In schimb, deoarece hidrogenul este mai usor decat aerul, ar scapa rapid si inofensiv in atmosfera.

Hidrogenul realizat cu energie regenerabila este complet lipsit de emisii de carbon. Si cand il transformati in electricitate, singura emisie este apa. De asemenea, este usor de depozitat si transportat, permitandu-ne sa folosim sursele regenerabile de energie la potentialul lor maxim.

Hidrogenul este cel mai comun element din univers, asa ca il putem extrage din tot felul de substante. Inclusiv petrol, gaze, biocombustibili, namoluri de epurare si apa. Si pentru ca este in jurul nostru, nu vom epuiza niciodata, garantand securitatea energetica pentru anii urmatori.

La fel ca Mirai, folosim hidrogen in motostivuitoare si autobuze cu celule de combustibil. Celulele de combustie cu hidrogen sunt, de asemenea, utilizate pentru alimentarea fabricilor, a depozitelor frigorifice si a incalzirii locuintelor.

Hidrogenul poate fi gasit aproape oriunde si, din fericire, exista mai multe moduri de a-l extrage. Una este electroliza, care implica trecerea unui curent electric prin apa. O alta este reformarea aburului, in care metanul este combinat cu aburul la temperaturi ridicate, in timp ce gazificarea implica incalzirea materialelor organice la temperaturi ridicate.

AFLA MAI MULTE