1. Despre Toyota
  2. Sustenabilitate
  3. Mobilitate mai ecologica
  4. Vehicule pe pile de combustie
  5. Societate bazata pe hidrogen
Actiuni rapide
Actiuni rapide
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

NOUA SOCIETATE BAZATA PE HIDROGEN

Cum transforma hidrogenul societatea in care traim

Hidrogenul nu va schimba doar viitorul transportului, va mai schimba si multe altele. De la propulsia masinilor, trenurilor si navelor pana la incalzirea apartamentelor – migram incet catre o comunitate bazata pe hidrogen. Deoarece, spre deosebire de alte surse de energie, singurul sau produs secundar este apa. Aditional, hidrogenul este usor de stocat si transportat in cantitati mari.

Sunt necesare sisteme sustenabile pentru inlocuirea combustibililor fosili, a caror extractie si ardere au un impact negativ asupra mediului. Hidrogenul promite cel mai mare impact in procesul de eliminare a emisiilor de carbon. Este o alternativa importanta ce ne aduce mai aproape de obiectivul unui mediu mai curat.

Productia

Nevoia de noi surse de energie nu a fost niciodata mai acuta decat in prezent. Lumea noastra are nevoie de un sistem sustenabil care sa substituie combustibilii fosili. Raspunsul este: hidrogenul. Acesta este usor de integrat in structurile actuale prin care circula combustibilii fosili, ceea ce ajuta la reducerea costurilor astfel incat sunt pastrate locurile de munca si valoarea capitalului companiilor. Hidrogenul poate fi produs intr-un mod stabil din punct de vedere chimic, asa ca nu este doar sigur, ci este mai curat, mai eficient din punct de vedere al costurilor si poate contribui la stocarea energiei pe o perioada mai lunga decat orice alta solutie – hidrogenul este o sursa de energie foarte sustenabila.

Productia interna este si ea realista: in viitor, locuintele isi vor putea produce propria electricitate, reducand astfel poluarea mediului si costurile de trai. Se pot crea si noi locuri de munca, deoarece valoarea adaugata apare in fiecare tara care produce si consuma hidrogen.

Transportul

Multe tari testeaza deja transportul in comun propulsat de hidrogen. Mijloacele de transport pot fi rapid realimentate iar energia obtinuta dureaza mai mult decat cea obtinuta din combustibili fosili, asa ca vehiculele pot parcurge distante mai lungi, pe mai mult timp, fara a fi nevoite sa realimenteze. Aditional, hidrogenul reduce semnificativ emisiile, poluarea fonica si a mediului – toate acestea fara a diminua calitatea serviciilor de transport.

Astfel, Toyota a planificat sa introduca peste 100 de autobuze propulsate de hidrogen inainte de Jocurile Olimpice si Paralimpice 2020 de la Tokio, cu intentia de a genera notorietate si de a-i ajuta pe oamenii din public sa inteleaga ideea din spatele vehiculelor propulsate cu hidrogen.

Provocarea pentru mediu - 2050

Provocarea pentru mediu Toyota - 2050, pe care am anuntat-o in 2015, cuprinde sase provocari individuale care acopera toate departamentele companiei noastre, cercetarea noastra in noi produse si tehnologii si rolul nostru de pionier pentru explorarea si protejarea mediului.
Afla mai multe

„Doar mai bine”

Ce intelegem prin „pur si simplu mai bine”? Constientizarea problemelor de mediu nu este nimic nou pentru Toyota. De multi ani, ne-am asigurat in intreaga companie ca respectarea reglementarilor de mediu este un principiu in toate activitatile noastre. In aceasta sectiune puteti afla mai multe despre structurile noastre corporative, metodele si certificarile in ceea ce priveste protectia mediului, cu care ne asiguram ca suntem „Pur si simplu mai buni”.
Afla mai multe