1. Despre Toyota
  2. Sustenabilitate
  3. Environmental challenge 2050

PROVOCAREA TOYOTA 2050

Learn about proactive environmental action we’re taking.

Provocarea noastră de mediu pentru 2050, anunțată în 2015, cuprinde șase "provocări" care acoperă fiecare aspect al afacerii noastre - explorarea noilor produse și tehnologii și rolul nostru de stimulare a oamenilor și a comunităților de a învăța și de a îmbunătăți lumea naturală din jurul lor.

Masini noi cu zero emisii CO2

Provocarea noastra "Masini noi cu zero emisii CO2" vizeaza reducerea emisiilor CO2 ale tuturor vehiculelor noastre cu peste 90% pana in 2050, comparativ cu nivelul pe care il aveam in 2010.

Pentru a face acest lucru, vom face modelele noastre cu motor convențional mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și vom promova dezvoltarea vehiculelor de generație următoare cu emisii CO2 scăzute sau zero, incluzand hibride, hibride plug-in, vehicule electrice și cu hidrogen .

Autovehiculele care utilizează combustibili mai curați și alternativi pot avea un impact numai atunci când sunt adoptate de un număr mare de oameni, așa că vom lucra pentru a le face disponibile pe scară largă și pentru a încuraja dezvoltarea infrastructurii - stațiile de alimentare și punctele de încărcare, de exemplu - necesare pentru a sprijini utilizarea acestora.

Zero emisii CO2 pe toata durata de viata

Prin provocarea "Zero emisii CO2 pe toata durata de viata" dorim sa eliminam emisiile de CO2 din timpul producerii si utilizarii masinilor de catre clientii nostri.

Vrem să eliminăm emisiile de carbon din timpul fabricarii materialelor și pieselor pe care le folosim, din activitățile noastre de logistică și din metodele de eliminare și reciclare utilizate atunci când vehiculele ajung la sfârșitul ciclului lor de viață. 

Pentru a face acest lucru, vom utiliza proiecte mai ecologice care folosesc materii prime cu conținut redus de carbon și mai puține componente. Vom folosi mai multe bio-materiale din surse regenerabile și vom face vehiculele noastre mai ușor de demontat și reciclat.

Fabrici cu zero emisii CO2

Autovehiculele nu produc emisii de CO2 doar atunci când sunt conduse, emisiile sunt generate si în timpul producției lor, în fabricile noastre.

Pentru a ajuta la reducerea schimbărilor climatice, avem o strategie pentru a obține zero emisii de CO2 în fabricile noastre de producție, concentrându-ne pe îmbunătățirea tehnologiilor pe care le folosim și pe trecerea la surse de energie alternative.

Vom raționaliza procesele noastre de producție, făcându-le mai scurte, astfel încât să se producă mai puțin CO2. Vom face ca instalațiile noastre să fie mai eficiente din punct de vedere energetic și să adopte surse regenerabile de energie, cum ar fi energia solară și eoliană, și energia cu emisii reduse de carbon, cum ar fi energia pe bază de hidrogen.

Minimizarea si optimizarea utilizarii apei

Nevoile de apă ale lumii sunt în creștere rapidă, prin urmare este extrem de important să conservăm resursele de apa prin reducerea cantității pe care o folosim pentru a face produsele noastre și sa reciclam cât mai mult posibil.

Începem să colectăm apă de ploaie în locațiile noastre de producție pentru a reduce cantitatea de apa pe care fabrica noastra trebuie sa o ia din apele subterane sau din reteaua de alimentare. Am dezvoltat, de asemenea, metode de purificare, astfel încât apa pe care o folosim să poată fi utilizată din nou sau să fie returnată in siguranța în rețeaua locală de alimentare.

Deoarece mediul acvatic diferă foarte mult în regiunile globale în care ne desfășurăm activitatea, vom avea grijă să introducem măsuri care sunt sensibile la nevoile locale.

Stabilirea unei societăți și a unor sisteme bazate pe reciclare

Creșterea populației, creșterea economică și dorința pentru un stil de viață mai convenabil afectează tot mai mult presiunea din ce în ce mai mare asupra resurselor naturale și creează mai multe deșeuri.

Vrem să ajutăm la construirea unei societăți ideale bazate pe resurse / reciclare, lucrand în patru domenii-cheie: cresterea utilizarii materialelor ecologice; proiectarea și utilizarea pieselor cu durată de viata mai mare; dezvoltarea unor tehnologii mai eficiente și minutioase de reciclare; si utilizarea mai multor materiale recuperate atunci când un vehicul este eliminat pentru a face altele noi.

Avem peste 40 de ani de experiență în idei și inovații în acest domeniu și suntem hotărâți să obținem rezultate și mai bune în viitor.

Stabilirea unei societăți viitoare în armonie cu natura

Pentru a menține și a spori coexistența cu natura, trebuie să ne conservăm pădurile și alte ecosisteme bogate.

Operăm proiecte - mari și mici - în întreaga lume, la toate nivelurile organizației noastre, pentru a susține scopul nostru de a "îmbogăți viața comunităților", reîmpădurirea și plantarea copacilor, planurile urbane ecologice și alte inițiative de mediu atat in locatiile noastre dar si extern.

Vom folosi experienta pe care am câștigat-o pentru a juca un rol activ în îmbunătățirea educației ecologice și sensibilizare pentru a contribui la construirea unei societăți în care oamenii trăiesc în armonie cu natura.