Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

De ce sa folosim hidrogenul?

Hidrogenul produs cu ajutorul energiei electrice regenerabile este complet lipsit de emisii. Daca este transformat in electricitate, singurul sau produs secundar ramane apa. Hidrogenul este, de asemenea, usor de stocat si transportat, ceea ce face posibila exploatarea lui ca sursa de energie regenerabila. In plus, hidrogenul poate fi gasit oriunde; iata inca un motiv pentru care reprezinta o sursa de energie pe care abia o asteptam.

Fara emisii CO2

Producerea electricitatii din hidrogen nu produce emisii de carbon. Atunci cand este folosita energie regenerabila pentru a separa hidrogenul, intregul proces este complet lipsit de emisii. Acesta este motivul pentru care hidrogenul este considerat un purtator de energie ideal, prietenos cu mediul – o oportunitate pentru a ne redefini viitorul. 

Cantitati nelimitate

Hidrogenul poate fi obtinut dintr-o varietate mare de substante, inclusiv petrol, gaz, combustibili bio, deseuri provenite din canalizare, dar si apa – si planeta noastra are foarte multa apa. Asadar, hidrogenul nu se va termina niciodata, ceea ce aduce securitatea energiei si un perspectiva lipsita de griji pentru viitor.

Usor de stocat si transportat

Electricitatea este dificil de stocat si transmis pe distante lungi. Insa daca electricitatea este folosita pentru a genera hidrogen, aceasta poate fi usor stocata si transportata. Cu ajutorul acestui proces, sursele de energie regenerabila, cum ar fi vantul sau razele solare – care sunt deseori dependente de sezon si o locatie specifica – pot fi folosite mult mai eficient.

Produs local, pentru viitorul urmatoarelor generatii

Un avantaj major al hidrogenului este faptul ca permite crearea unei infrastructuri energetice ce poate fi construita local. Astfel, fiecare tara poate fi complet autonoma din punct de vedere energetic, fara sa aiba nevoie de furnizori externi de energie electrica. In acest fel generatiile viitoare se vor putea bucura de securitatea energetica.