1. Masini noi Toyota
  2. Masini SUV & 4x4
  3. Ce inseamna SUV?
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Mobilitate SUVerana

SUV-urile delimiteaza acel spatiu de joaca in care confortul, siguranta si tehnologia dintr-un autoturism conventional fac casa buna cu latura practica a vehiculelor utilitare.

Ce inseamna SUV? Ce vrei tu!

In teorie, termenul SUV desemneaza pur si simplu un Vehicul Utilitar Sportiv. In practica, inseamna cu mult mai mult decat atat.

Faptul ca SUV-urile au un caracter polivalent este atat de evident, incat se poate pierde usor din vedere cat de ampla este gama de expresie a acestei categorii auto. Iscat din intalnirea dintre modelele utilitare 4x4 si masinile domestice de familie, acest segment a evoluat pana a acumulat aproape toate caracteristicile de succes – ba chiar toate, in unele cazuri – ale diferitelor tipuri de autoturisme.

Bazele au fost puse in zona superioara, acolo unde vehiculele off-road performante, cu sasiu si caroserie separate, cu tractiune integrala competenta, au inceput gradual sa adopte echipamente si dotari de confort si siguranta afirmate mai intai in aria automobilelor populare.

Astfel s-a ajuns ca SUV-urile sa nu mai fie limitate in configurarea personalitatii lor: avem acum exemplare cu aptitudini urbane, dar si modele de aventura capabile sa isi croiasca propriul drum, indiferent de suprafetele de teren abordate; tractiunea integrala nu mai este un element obligatoriu pentru ca un SUV sa reprezinte o oferta credibila pentru o anumita categorie de clienti; sunt disponibile modele rationale si utile, dar si creaturi rafinate, cu un design atractiv si o stilistica aparte.

Pentru a descompune diversitatea de repere care alcatuiesc caleidoscopul multicolor al SUV-urilor contemporane nu mai sunt suficiente clasificarile traditionale in segmente rigide si compartimentarile formale cu care ne-am obisnuit in cazul autoturismelor. Mai potrivita este o radiografie cuprinzatoare care sa identifice portofoliul de expresie al tuturor modelelor SUV, iar punctul de pornire al acestui demers se concentreaza in mod natural pe aspect si conformatia de referinta.

SUV sau crossover?

Distinctiile nu sunt intotdeauna clare, dar aici gasesti o posibila explicatie a conceptelor
Afla mai multe

Spirit elevat

Mostenirea off-road este integrata in harta ADN a tuturor SUV-urilor, drept urmare garda la sol ampla, rotile mari si pozitia de conducere inaltata fac parte din repertoriul de baza.

In gama Toyota, chiar si minionul crossover urban Aygo X primeste in functie de nivelul de echipare jante de aliaj de 18”, in timp ce impunatorul Highlander ofera in standard pentru versiunile superioare jante de 20”, cu anvelope 235/55 R20.

Aceste configuratii asigura o capacitate deosebita de trecere peste orice obstacole, fie ca vorbim despre provocarile orasului sau aventura in off-road, spatiu stapanit cu autoritate de Toyota Hilux, cu garda sa la sol de 310 mm.

Aspectul robust al SUV-urilor este de asemenea un reper esential, dar aici intervin nuante pe care Toyota le pune in valoare in maniera diferita de la un segment la altul. Expresivitatea puternic individualizata a lui Aygo X dobandeste o eleganta atletica in cazul lui Yaris Cross, insa cea mai mare diversitate se regaseste in segmentul compact, intre gratia distincta a siluetei de coupe (Toyota C-HR), liniile consensuale ale unui SUV rational (Corolla Cross) si vigoarea atent studiata, rafinata in timp, a unui model de referinta (RAV4).

Robustetea nativa a SUV-urilor mai face o bifurcatie in zona superioara a gamei Toyota, unde Hilux afiseaza trasaturi musculoase si agresive, in vreme ce Land Cruiser insista pe detalii de statut si prestigiu.

SUV Toyota

Descopera in gama Toyota interpretarile diferite ale spiritului SUV.
Afla mai multe

Resurse variate de mobilitate

Cu tractiune pe doua sau patru roti si gestiune electronica sofisticata a tractiunii integrale prin intermediul unor solutii traditionale (diverse tipuri de diferentiale blocabile) sau inovatii hibride (Hybrid AWD-i), dar mai ales cu o gama completa de optiuni de propulsie, Toyota reuneste in oferta sa toate optiunile motopropulsoare utile pentru segmentul SUV.

Extremele din aceasta oferta pot fi vazute diferit: ai modele cu motorizari exclusiv pe benzina (Aygo X) sau motorina (Hilux, Land Cruiser), la fel cum altele ofera doar tractiune fata (Aygo X, Toyota C-HR) sau doar integrala (din nou: Hilux si Land Cruiser).

Intre aceste extreme, dispui de optiunile contemporane de personalizare a solutiei propulsie, de la Toyota Hybrid  pana la hibrid cu alimentare la priza (RAV4).

Detalii de continut

Migratia modelelor utilitare 4x4 de demult catre SUV-uri nu s-ar fi putut face fara adoptarea reperelor de confort si siguranta specifice autoturismelor. Initial a fost vorba despre cateva elemente care acum fac parte din pachetul minimal al oricarui automobil – actionare electrica a geamurilor, scaune mai primitoare, aer conditionat si altele –, dar in timp sofisticarea tehnologica a cuprins toate capitolele esentiale, de la calitatea materialelor si asamblarii pana la echipamentele avansate de siguranta si comunicare.

In aceasta privinta, experienta indelungata si deschiderea Toyota fata de nevoile si preferintele clientilor au dat nastere unor habitacluri tratate cu aceeasi atentie, indiferent daca este vorba despre o sportiva de elita sau un SUV mic si accesibil.

In consecinta, arhitectura interioara a habitaclului SUV-urilor Toyota reflecta in declinari aparte aceleasi concepte de dezvoltare: ergonomie optima, design aerisit si clar, dotari adecvate segmentului, materiale de calitate, finisaje impecabile.

Orice dorinta, orice buget isi gaseste raspunsul in faza de configurare a SUV-urilor Toyota. Aygo X, de pilda, ofera pentru sistemul multimedia ecrane tactile cu diagonala de 7”, 8” sau 9”, in functie de nivelul de echipare. La polul opus, Highlander si Land Cruiser includ in serie sistemul de aer conditionat automat cu trei zone si panou de control separat pentru pasagerii din spate.

Sistemul multimedia Toyota Touch sau echipamentele de siguranta si asistenta in conducere reunite sub umbrela T-Mate asigura pentru gama de SUV-uri aceleasi functii prezente si pe autoturismele marcii, de la integrarea facila cu aplicatiile din telefonul mobil pana la sistemul de siguranta pre-impact cu detectarea pietonilor si biciclistilor.

Calitatea Toyota

Descopera cum mentine Toyota nivelul inalt de calitate al modelelor sale.
Afla mai multe

Util, practic, mereu la datorie

Spatiul este element definitoriu al aspectului utilitar inclus chiar in numele SUV-urilor. Fie ca se concentreaza pe confortul pasagerilor sau pe capacitatea de incarcare si transport, SUV-urile trateaza spatiul ca o prioritate.

Cei patru pasageri transportati intr-un Aygo X se vor bucura de libertatea de miscare pe care o ofera un model din segmentul imediat superior, in timp ce Highlander sau Land Cruiser vor fi mereu pregatite sa primeasca pana la sapte pasageri in confort deplin.

Portbagajele SUV-urilor Toyota au o capacitate generoasa pentru fiecare segment in care activeaza, de la cei 231 de litri ai lui Aygo X, pana la 838 de litri pentru Highlander in configuratie cu cinci locuri (la care se adauga 27 de litri pentru compartimentul de sub podeaua portbagajului). De altfel, chiar si in configuratie cu sapte locuri, SUV-urile Toyota mentin o disponibilitate onorabila de depozitare, cum este cazul lui Highlander, cu 305 litri (plus cei 27 de sub podea).

Bineinteles, vedeta spatiului de incarcare este Hilux, cu bena sa incapatoare, cu lungime si latime de peste 1,5 metri si posibilitatea carosarii cu o structura solida si sigura.

Altfel, pentru SUV-urile Toyota din gama superioara, capacitatea de tractare poate raspunde oricarei cereri de transport, ajungand la Hilux pana la 3,5 tone (remorca cu sistem propriu de franare).

Descopera Toyota Off-Road

POST https://dxp-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/model-filter-results/ro/ro?sortOrder=modelIndex&model=ax%2Cyb%2Cc-hr%2Ccx%2Cra%2Chighlander%2Clandcruiser150