1. Toyota Electrificata
  2. Full Hybrid
  3. Intreaba un hybrid
Actiuni rapide
Actiuni rapide

ALEGE-TI MASINA FULL HYBRID

DIRECT DE LA LIDERUL IN DOMENIUL HIBRID

In 1997, Toyota a introdus tehnologia hibrid, folosind ca pionier Toyota Prius. Astazi, cu peste 15 milioane de soferi de masini hibrid in intreaga lume, exista mai multe motive ca niciodata pentru a alege Toyota Hybrid. In calitate de lider cand vine vorba de tehnologia hibrid ne putem lauda cu o gama inegalabila de modele hibrid. 

LASA IN URMA VECHIUL MOD DE A CONDUCE

Comutand perfect intre energia electrica pura la viteze mici si energia eficienta a benzinei atunci cand viteza creste, Toyota Hybrid nu numai ca va economisi combustibil si bani, dar ofera si emisii de CO2 de prima clasa. Si pentru ca toate masinile hibrid se incarca singure, bateriile lor nu trebuie niciodata sa fie conectate.

Pentru a afla si alte lucruri despre cum o masina hibrid poate sa-ti usureze viata, de ce sa nu o intrebam chiar pe ea?

INTREABA UN HIBRID

SUNT MASINILE HIBRID DE INCREDERE PE TERMEN LUNG?

Toyota dezvolta de peste 20 de ani o tehnologie hibrid inovatoare, cu autoincarcare. Tehnologia noastra de pionierat este proiectata pentru a rezista intreaga durata de viata a masinii, iar dovada acestui lucru poate fi observata la masinile hibrid Toyota care au parcurs peste 1.000.000 km folosind bateria hibrid si motorul pe benzina.

SUNT MASINILE HIBRID EFICIENTE DIN PUNCT DE VEDERE CONSUM?

Masinile hibrid Toyota sunt unele dintre cele mai eficiente masini din punct de vedere consum din clasa lor. Pentru distante scurte cu viteza mica sau in trafic, acestea nu consuma deloc combustibil. Acest lucru se datoreaza faptului ca, atunci cand este posibil, functioneaza doar cu ajutorul motorului electric. De exemplu, o masina Toyota Hybrid din segmentul B, cum ar fi Corolla Hybrid Dynamic, are o economie de combustibil de pana la 3,4l/100km.

SUNT OK MASINILE CAND VINE VORBA DE CONDUSUL PE AUTOSTRADA?

Masinile Toyota Hybrid prezinta doua surse de alimentare care functioneaza independent una fata de cealalta: un motor conventional pe benzina si un motor electric. La viteze mai mari sau pe autostrada, cele doua motoare lucreaza simultan pentru a oferi un boost de putere. Pe langa faptul ca motorul pe benzina al unui hibrid Toyota este cel mai eficient la aceste viteze, este, de asemenea, relaxant si confortabil. 

SUNT MASINILE HIBRID MAI DIFICIL DE CONDUS?

Nu exista nimic complicat cand vine vorba de tehnologia hibrid. De fapt, o masina Toyota Hybrid poate fi chiar mai usor de condus decat masina cu care te-ai obisnuit. Vezi, sistemul nostru hibrid care se incarca singur, comuta perfect intre motorul elecric, motorul pe benzina sau le foloseste pe cele doua simultan atunci cand este cazul. Fara manete, butoane sau taste suplimentare.

ESTE DISTRACTIV SA CONDUCI MASINI HIBRID?

Datorita combinatiei dintre un motor pe benzina si un motor electric puternic, masinile Toyota Hybrid sunt distractiv de condus. Motorul electric al unei masini hibrid ofera o putere de tractiune instanta atunci cand accelerezi la viteze mici, in timp ce la viteze mari sau pe autostrada, acesta functioneaza simultan cu motorul pe benzina.

CAT DUREAZA BATERIILE HIBRID?

Toyota dezvolta de peste 20 de ani o tehnologie hibrida inovatoare, cu auto-incarcare. Acum, ajunsa la cea de-a patra generatie, tehnologia noastra hibrid reprezinta aproape jumatate din vanzarile noastre in Europa si pune bazele unei noi game Toyota cu baterii electrice, disponibila de la inceputul anilor 2020.

SE DIFERENTIAZA HIBRIDUL "MILD" DE HIBRIDUL INTEGRAL?

Toate masinile hibrid au o alimentare pe benzina si una electrica. In comparatie cu mild hybrids, principalul beneficiu al hibridelor integrale Toyota este faptul ca cele doua surse de alimentare functioneaza complet independent una de cealalta.

MASINILE HIBRID FUNCTIONEAZA CU AJUTORUL ELECTRICITATII?

Masinile Toyota Hybrid pot sa foloseasca puterea electrica pana la o viteza de 50 km/h. Sunt cunoscute sub denumirea de "hibrid-electrice" doarece au incluse doua surse de energie: un motor pe benzina si un motor electric. Si pentru ca toate masinile Toyota Hybrid se incarca singure, nu trebuie sa le conectezi la priza pentru a-si reincarca bateriile. Acest lucru este posibil datorita faptului ca atunci cand bateria este descarcata, excesul de putere din motor o incarca din nou. 

Ce este un hibrid?

Masinile Toyota Hybrid sunt cunoscute sub denumirea de vehicule "hibrid-electrice" deoarece includ doua surse de energie: un motor pe benzina si un motor electric. Aceste doua motoare, care functioneaza independent unul fata de celalalt, reprezinta sistemul full hybrid al Toyota, diferit de celelalte masini hibrid "mild".

SUNT MASINILE HIBRID PUTERNICE?

Masinile hibrid Toyota comuta perfect intre 2 surse de alimentare, un motor pe benzina si unul electric, pentru a fi mereu pregatite cand aveti nevoie. Motorul electric al unei masini hibrid ofera o putere de tractiune instanta cand accelerezi, iar cand conduci cu o viteza mai mare sau esti pe autostrada, acesta functioneaza simultan cu motorul pe benzina pentru un boost de putere.

POT SA AM INCREDERE IN TEHNOLOGIA HIBRID?

Toyota dezvolta de peste 20 de ani o tehnologie hibrida inovatoare, cu auto-incarcare. Acum, ajunsa la cea de-a patra generatie, tehnologia noastra hibrida reprezinta aproape jumatate din vanzarile noastre in Europa si pune bazele unei noi game Toyota cu baterii electrice, disponibila de la inceputul anului 2020. 

AU MASINILE HIBRID CAPABILITATI 4X4?

Desi majoritatea masinilor Toyota Hybrid au tractiune fata, exista modele si cu tractiune integrala (sau 4x4), pentru cei care au nevoie de o capacitate suplimentara cand vine vorba de off-road, sau nu depind de vreme.

GASESTE MASINA HIBRID POTRIVITA PENTRU TINE

De la SUV-uri hibrid pana la masini hibrid de oras, oferim o gama formata din opt modele, potrivite pentru fiecare stil de viata. 


Indiferent daca este vorba de crossover-ul dinamic C-HR sau de elegantul hatchback Yaris, de SUV-ul integral RAV4 sau de spatiosul Corolla Touring Sports, Toyota are cea mai bun model hibrid pentru tine.

Descopera intreaga gama Full Hybrid

INTREABA UN HIBRID

CUM SE COMPORTA MASINILE HIBRID IARNA?

Vei fi incantat sa auzi ca pe timpul iernii poti conduce masinile hibrid Toyota la fel ca orice alte masini conventionale. Un avantaj al sistemului nostru hibrid este acela ca poate comuta singur intre motorul electric si cel pe benzina deoarece toate masinile hibrid Toyota sunt automate, nu este nimic complicat, asadar nu trebuie sa iti faci griji atunci cand temperatura scade.

AU MASINILE HIBRID EXTRABENEFICII?

Comutand intre motorul electric si cel pe benzina, masinile hibrid Toyota nu doar ca te ajuta sa economisesti combustibil si bani, dar ofera si emisii CO2 de prima clasa. Drept urmare, exista o serie de stimulente guvernamentale de care masinile hibrid beneficiaza, incepand de la accesul in zone cu emisii reduse pana la taxe de parcare mai mici. Iar pentru ca masinile hibrid Toyota se incarca singure, bateriile nu trebuie niciodata incarcate.

SUNT MASINILE HIBRID SCUMPE?

Datorita popularitatii din ce in ce mai mari pe care o au, a cresterii valorii de piata si a ofertei de finantare, dar si a ofertei de leasing, masinile hibrid Toyota nu sunt mai scumpe decat masinile conventionale cu motor pe benzina/diesel. 

ESTE SCUMP SA ITI ASIGURI MASINA HIBRID?

Asigurarea unei masini hibrid Toyota e diferita de cea a unei masini conventionale. Datorita popularitatii din ce in ce mai mare pe care o au, a cresterii valorii de piata si a ofertei de finantare, dar totodata si a ofertei de leasing, masinile hibrid Toyota nu sunt mai scumpe decat masinile conventionale cu motor pe benzina/diesel.

SUNT MASINILE HIBRID GREU DE INTRETINUT?

Costurile de intretinere pentru masinile Toyota hibrid sunt cu 5% mai reduse datorita franarii regenerative si a pieselor care se uzeaza mai putin si mai greu, cum ar fi placutele de franare.

ISI PASTREAZA MASINILE HIBRID VALOAREA SECOND-HAND?

Masinile hibrid Toyota second-hand isi pastreaza valoarea. Costurile reduse de functionare si intretinere, garantiile complete ale bateriei hibrid, cat si valorile reziduale, in medie cu 4% mai mari decat la masinile conventionale, reprezinta doar cateva dintre avantaje.

SUNT POPULARE MASINILE HIBRID?

In 1997, Prius a fost folosit drept pionier pentru tehnologia hibrid. Integrat in diferite activitati prietenoase cu mediul, Prius a inspirat cumparatorii care au putut vedea potentialul tehnologiei. Astazi, in calitate de lider hibrid cu peste 15 milioane de soferi in intreaga lume, aproape jumatate din vanzarile noastre in Europa sunt masini hibrid, iar vanzarile continua sa creasca.

CARE ESTE MASINA HIBRID POTRIVITA PENTRU MINE?

In 1997, Prius a fost ales drept pionier pentru tehnologia hibrid. Integrat in diferite activitati prietenoase cu mediul, Prius a inspirat cumparatorii care au putut vedea potentialul tehnologiei. Astazi, in calitate de lider pe piata hibrid cu peste 12 milioane de soferi in intreaga lume, aproape jumatate din vanzarile noastre in Europa sunt masini hibrid, iar vanzarile continua sa creasca.