1. Despre Toyota
 2. Made in Europe
 3. Manufacturing sites
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Fabricile Toyota Din Europa

Locatiile de fabricatie se intind pe tot continentul

Europa este un centrul major de productie pentru noi. Astazi avem noua locatii unde se produc masini, motoare si transmisii pe intreg continentul, fiecare determinata in a livra masini mai bune pentru clientii nostri.

Avem un personal de 17.000 de angajati dedicati sa fabrice nu doar cele opt modele pe care le producem in Europa, dar de asemenea si majoritatea motoarelor si cutiilor pe care le folosim aici. Multi dintre soferi nu stiu asta, dar sunt toate sansele ca masinile lor sa fie fabricate in Europa.

De fapt, opt din zece masini vandute in Europa sunt fabricate intr-una dintre locatiile Toyota de pe continent.

Avem sase fabrici pentru automobile, localizate in Franta (Toyota Yaris), Regatul Unit (Toyota Corolla), Turcia (Toyota C-HR si Toyota Corolla), Republica Ceha (Toyota Aygo), Russia (Toyota Camry si Toyota RAV4) si Portugalia (Toyota Land Cruiser pentru export). De asemenea, avem fabrici pentru motoare si cutii de viteze in Polonia si Regatul Unit. Acestea nu produc doar pentru Europa, pentru ca masinile sunt livrate spre intregul glob.

 • Toyota Motor Manufacturing France SAS, localizata in Onnaing.

 • Toyota Motor Manufacturing United Kingdom Ltd., localizata in Burnaston.

 • Toyota Motor Manufacturing United Kingdom Ltd., localizata in Deeside.

 • Toyota Motor Manufacturing Czech Republic s.r.o, localizata in Kolin.

 • OOO Toyota Motor, localizata in Saint-Petersburg.

 • Toyota Caetano Portugal S.A., localizata in Ovar.

 • Toyota Motor Manufacturing Turkey INC., localizata in Arifiye/Sakarya.

 • Toyota Motor Manufacturing Poland Sp.zo.o, localizata in Walbrzych.

 • Toyota Motor Manufacturing Poland Sp.zo.o. in Jelcz-Laskowice.

Am inceput pentru prima data sa construim masini in Europa la o scala redusa in 1971. De atunci am investit mai mult de 9 miliarde de euro in fabricile de aici si am depasit productia de 13 milioane de automobile.

Despre Sistemul de fabricatie Toyota

Modul in care fabricam masini este definit de Sistemul de fabricatie Toyota (TPS). Este o filozofie originala care are ca obiectiv eliminarea de deseuri pentru a atinge cea mai buna eficienta posibila - ceea ce este denumit ca un sistem "exact la timp". . 
TPS este folosit pentru intreaga noastra companie, incluzand toate fabricile pe care le avem. Poti afla mai multe despre cum functioneaza TPS si despre succesul pe care il are aici .

Folizofia de productie locala


Intotdeauna am crezut in importanta de a fabrica automobilele local, pe piata pe care sunt vandute - un principiu de afaceri care si-a aratat valoare nu doar in Europa, ci si in alte regiuni ale lumii.

Prin constructia de fabrici locale putem intelege mai bine cum isi folosesc clientii nostri masinile si care sunt preferintele si prioritatile lor atunci cand se decid sa cumpere un model. Acest tip de informatie este importanta in misunea noastra de a construi masini si mai bune. Fabricarea locala ne ajuta, de asemenea, sa livram masinile mult mai repede, reducand timpul, costul si impactul asupra mediului pe care il aduce livrarea masinilor in jurul lumii.