1. Despre Toyota
  2. Sustenabilitate
  3. Societatea sustenabila
  4. Biodiversitate
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Biodiversitate

Aflati cum contribuim la conservarea ecosistemelor planetei

Conservarea bogatiei si varietatii vietii de pe pamant reprezinta una dintre prioritatile Toyota. Investim timp si resurse in conservarea florei si faunei bogate si minunate a planetei. De la proiecte locale la scara mica, ce acopera cateva hectare, pana la colaborari mai extinse care au o semnificatie globala si care ajuta la conservarea si chiar imbunatatirea ecosistemului planetei. 

Cititi in continuare pentru a descoperi cateva dintre modurile in care sustinem biodiversitatea. 

Un sit industrial se transforma in rezervatie naturala

Am luat initiativa in industria auto din Marea Britanie prin incheierea unui parteneriat cu Royal Botanic Gardens, Kew, pentru consolidarea calitatii ecologice si de mediu a operatiunilor noastre din Marea Britanie. Aceasta colaborare transforma santierele de productie Toyota si sediile sale nationale in habitate durabile, infloritoare pentru plante si animalele salbatice, sustinand astfel principiul nostru de actiune in armonie cu mediul - Provocarea de mediu nr. 6.
 

Royal Botanic Gardens, Kew (Marea Britanie) este o organizatie stiintifica renumita in intreaga lume, respectata la nivel international pentru colectiile sale remarcabile, precum si pentru expertiza sa stiintifica in diversitatea plantelor, conservarea si dezvoltarea durabila din Marea Britanie si din intreaga lume. 

DORITI SA AFLATI MAI MULTE?

Afla mai multe

Protejam plantele de disparitie

Parteneriatul cu Banca de Seminte Millennium este o initiativa in premiera la nivel mondial pentru colectarea, uscarea si depozitarea unor colectii de seminte de inalta calitate a unor plante aflate in pericol de disparitie. Este condusa de Royal Botanic Gardens, Kew, o organizatie stiintifica de renume mondial, respectata la nivel international pentru colectia sa remarcabila de plante vii si pentru ierbarul sau de top. In plus, organizatia detine o expertiza stiintifica inegalabila in diversitatea plantelor, conservarea si dezvoltarea durabila din Marea Britanie si din intreaga lume. 

DORITI SA AFLATI MAI MULTE?

Afla mai multe

Inapoi la natura in Belgia

Toyota Parts Centre Europe (TPCE) din Diest, Belgia, colaboreaza cu vechiul sau partener, organizatia flamanda de conservare a naturii Natuurpunt, pentru a transforma anumite zone din santierul sau intr-o rezervatie naturala. 

DORITI SA AFLATI MAI MULTE?

Afla mai multe

„Oh, dati-mi un loc in care se plimba bivolii”

Toyota a sustinut financiar un proiect WWF in comunitatea locala Tiszatarján din nord-estul Ungariei. Acesta include un proiect comunitar de conservare a zonelor umede de-a lungul raului Tisa. Scopul este de a contribui la conservarea zonelor umede naturale din lunca inundabila, a pajistilor si a speciilor cheie. In acelasi timp, proiectul a sporit gradul de constientizare a practicilor de management al ecosistemelor si a contribuit la diversificarea fluxurilor locale de venituri prin generarea de bioenergie. 
Afla mai multe

„Sardinele… Mai importante decat masinile”

Poftim? Am auzit bine?

 
„Sardinele… Mai importante decat masinile!” Aceasta este afirmatia lui Didier Leroy, Vicepresedinte executiv TMC, intr-un discurs dedicat parteneriatului nostru cu Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (IUCN). Poate fi adevarat? Ce a vrut sa spuna?
Afla mai multe