1. Despre Toyota
 2. Sustenabilitate
 3. Societatea sustenabila
 4. Biodiversitate
 5. Ce presupune acest lucru? 
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Hotelul de insecte

 • Ce presupune acest lucru? 

  „A inceput cu cativa ani in urma, cand am construit un hotel pentru insecte la TPCE. Acesta este un cadru de lemn in care insectele isi pot gasi refugiu, isi pot depune ouale si pot hiberna. Pasul urmator a fost construirea unui iaz. A fost grozav sa vedem ca este folosit de libelule, broaste si salamandre. Seara, liliecii zboara peste apa si prind insecte.

  Cine a mai participat? 

  „Pentru unele dintre aceste proiecte de biodiversitate, TPCE colaboreaza strans cu Groenwerk De Winning, un angajator local in economia sociala. Ei au instalat hotelul pentru insecte si contribuie cu expertiza lor pentru a transforma treptat mediul din jurul unitatii dintr-un peisaj dominat de gazon si beton intr-un mediu mai putin controlat, mai divers, in care florile salbatice prospera.” 

 • In mai multe ocazii, au fost organizate activitati de plantare de copaci, cu participarea angajatilor TPCE si a comunitatii locale. Prin plantarea copacilor, cream un coridor natural intre zona industriala, unde ne aflam, si terenul agricol din jur. Acest lucru le va permite animalelor sa migreze cu usurinta dintr-o parte in alta, ca si cum depozitul nostru de 100.000 de metri patrati nu ar fi deloc acolo!” 

   

  Cum s-a schimbat mediul? 

  „Arborii exotici invazivi au fost eradicati si inlocuiti cu specii autohtone, pentru a crea mediul ideal pentru pasari indigene, insecte, iepuri etc. Iarba nu mai este taiata in fiecare luna, ci doar de doua ori pe an, pentru a le permite pajistilor de flori salbatice sa infloreasca.” 

   

 • Descoperind un „hotel pentru insecte”. 
 • Hotelurile pentru insecte imbogatesc mediul industrial traditional din Diest (Belgia). 
 • Hotelurile pentru insecte ofera diferite optiuni de cuibarit pentru o varietate de insecte.
  Centrul nostru de Logistica pentru Piese din Diest promoveaza in mod activ biodiversitatea, in colaborare cu organizatia locala Natuurpunt. 
 • Cositul redus ii permite naturii sa prospere.
 • Iar viitorul? 

  „Planuim o gradina pentru insecte in jurul hotelului pentru insecte, pentru a atrage si a hrani mai multe albine si alte insecte. Crearea acestui mediu prietenos cu albinele este cruciala, deoarece albinele sunt polenizatori importanti, esentiali pentru lantul alimentar si pentru biodiversitate in general.

 • De asemenea, gradina le va oferi angajatilor posibilitatea de a lua o gura de aer proaspat in pauzele de pranz – daca vremea belgiana o permite! In acest scop, se construieste o carare a descoperirilor, care ne va permite tuturor sa ne bucuram de rezultatele peisajului de biodiversitate pe care l-am creat.” 
 • Pasarea pe care o aud este o presura galbena? 

  „Da! Presura galbena este o mica pasare agricola care este amenintata de agricultura moderna. Aceasta a castigat alegerile interne din TPCE pentru titlul de „vecin indragit”.  

  Presura galbena este, de fapt, mascota grupului si s-au depus mari eforturi pentru a avea grija de ea. Actiunile intreprinse includ asigurarea ca gardurile vii si padurile sunt gestionate cu atentie pentru a crea habitatul perfect pentru aceasta mica pasare.” 

 • Presura galbena poate fi auzita cantand in jurul centrului nostru de logistica pentru piese din Diest (Belgia).