1. Despre Toyota
  2. Sustenabilitate
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Sustenabilitatea de mediu

Aflati mai multe despre modurile diverse in care facem mobilitatea mai sustenabila

Sustenabilitatea sta la baza tuturor actiunilor noastre. Ne concentram pe crearea unor masini si mai bune, care le permit oamenilor sa traiasca o viata mai curata, mai sigura, mai putin stresanta si mai conectata. Ne straduim sa dezvoltam viitoare solutii de mobilitate care sa conecteze oamenii, autovehiculele si orasul pentru a reduce substantial aglomeratia si poluarea. Dorim sa dezvoltam o afacere profitabila, sustenabila si un loc minunat pentru a lucra.

Sustenabilitatea este fundamentala pentru modul in care ne cream afacerea in cadrul Toyota, asa cum am exprimat prin Viziunea noastra Globala in 2011. Ne propunem sa oferim produse si servicii care respecta planeta si imbogatesc viata oamenilor din comunitatile in care ne desfasuram activitatea. In 2015, am anuntat Provocarea de mediu Toyota 2050, pentru a ne indrepta catre o societate in care oamenii, masinile si natura pot coexista in armonie. Cele sase provocari vor merge dincolo de impactul zero asupra mediului, in speranta de a obtine chiar si un impact net pozitiv.

In prezent, industria auto se confrunta cu provocari mai mari decat oricand. Iar sustenabilitatea este mai mult ca niciodata o parte a solutiei. Cresterea poluarii in orase a dus la reglementari internationale si nationale mai dure, care le impun masinilor sa fie mai ecologice pe tot parcursul ciclului lor de viata. In acelasi timp, societatea si autoritatile de reglementare se asteapta ca masinile sa fie mai sigure, mai bine conectate si capabile sa comunice cu mediul inconjurator. In cadrul Toyota, ne bucuram de provocarile de afaceri, folosindu-le ca pe o oportunitate de a inova si de a ne imbunatati afacerea.

Mobilitate pentru toti

Abordarea noastra in ce priveste sustenabilitatea se axeaza pe „Mobilitate si mai buna pentru toti”. Dorim sa deschidem noi oportunitati pentru clienti, sa schimbam vietile in bine si sa realizam noi descoperiri. Credem ca atunci cand suntem liberi sa ne miscam, orice este posibil. Campania noastra „Incepe imposibilul” intruchipeaza aceasta viziune: o societate a mobilitatii incluzive pentru toti, inclusiv pentru persoanele in varsta si persoanele cu abilitati limitate. Mobilitatea ar trebui sa fie accesibila tuturor.

 

Colaborare, comunicare si comunitate

 

Toyota Motor Europe are o traditie indelungata de sustinere a productiei locale, de creare a bunastarii si locurilor de munca si de dezvoltare a abilitatilor in comunitatile noastre. Astazi putem spune cu mandrie ca suntem un jucator local legitim in Europa, cu 20.000 de angajati, 9 fabrici de productie, operatiuni de cercetare, dezvoltare si proiectare si 29 de organizatii de vanzari si marketing, care acopera 53 de tari. 8 din 10 modele vandute in Europa sunt produse local.

Avem o viziune pentru societate, insa recunoastem ca societatea, la randul ei, are asteptari de la noi. Pentru a putea indeplini si depasi aceste asteptari, ascultam si colaboram cu toate partile interesate pentru a le intelege nevoile. Construim parteneriate de durata cu comunitatile noastre. Ne concentram pe imbunatatirea continua a operatiunilor si a lantului nostru de aprovizionare, in parteneriat cu angajatii si furnizorii nostri. Prin sprijin reciproc, comunicare deschisa si impartasirea celor mai bune practici, ne asiguram ca furnizorii nostri pot livra la cel mai inalt nivel si raman competitivi.

O baza solida pentru cresterea sustenabila

Suntem convinsi ca valorificarea potentialului talentelor noastre este ceea ce ne va permite sa ne continuam cresterea sustenabila si sa contribuim la economia europeana. Ne propunem sa sprijinim o comunitate si societate mai bune. Punand oamenii in centrul a tot ceea ce facem, ne propunem sa realizam cu adevarat o societate sustenabila, in armonie cu oamenii si natura.