1. Despre Toyota
  2. Sustenabilitate
  3. Mobilitate mai ecologica
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Mobilitate mai ecologica

Aflati mai multe despre modurile diverse in care facem condusul mai sustenabil din punct de vedere al mediului.
Fiind unul dintre cei mai importanti producatori de automobile din lume, ne luam in serios responsabilitatea de a contribui la protejarea mediului. Aceasta inseamna crearea de autovehicule care sa aiba un impact cat mai mic posibil asupra lumii naturale din jurul nostru. Nu este vorba doar despre performantele masinilor pe drum; credem ca este la fel de important sa gasim modalitati mai ecologice si mai durabile de a produce autovehicule si de a le elimina atunci cand ajung la sfarsitul duratei de viata. 
Am anuntat planuri ambitioase de reducere a emisiilor de CO2 ale autovehiculele aflate in functiune (de la rezervor la roata) cu 90% pana in 2050. 

Facem condusul mai sustenabil din punct de vedere al mediului

Am petrecut zeci de ani cercetand modurile in care putem produce autovehicule care sa fie mai prietenoase cu mediul, producand tehnologii hibride care si-au dovedit deja valoarea in reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si care ne-au ajutat sa ne indreptam catre o societate cu emisii scazute de carbon. Suntem inca in aceasta calatorie si ne propunem ca, pana in 2050, sa reducem emisiile de CO2 generate de autovehiculele noastre cu 90% fata de nivelul din 2010. 

Nu este vorba doar de reducerea CO2, dar impartasim preocuparile guvernelor si ale consumatorilor din intreaga lume cu privire la importanta calitatii aerului si continuam sa investim in gasirea unor modalitati de reducere a emisiilor autovehiculelor care au un impact direct asupra sanatatii oamenilor, cum ar fi oxizii de azot ( NOx) si particulele (PM) prin viziunea noastra de 360 de grade asupra designului si inovatiei tehnologice. 

Masina potrivita la locul potrivit si la momentul potrivit 

 

In intreaga lume, oamenii folosesc diferite tipuri de autovehicule care se potrivesc stilului lor de viata si mediului local. Unii pot avea nevoie doar de o masina mica pentru calatorii urbane scurte, in timp ce altii au nevoie de un autovehicul mai mare si mai puternic pentru calatori regulat pe distante lungi. Preocuparea fata de mediu si reducerea emisiilor de carbon se suprapun peste aceste diferente, motiv pentru care credem ca nu exista o solutie unica atunci cand vine vorba de crearea unei masini ecologice perfecte. Prin sistemul nostru hibrid, am produs o tehnologie cu emisii reduse de carbon, care poate fi utilizata in mai multe moduri pentru a raspunde acestor cerinte diferite.

Din momentul in care autovehiculele au inceput sa foloseasca motorul cu ardere interna la sfarsitul secolului al XIX-lea, ele s-au bazat in mare parte pe combustibilii fosili care produc CO2 si contribuie la incalzirea globala. Desi motoarele conventionale vor continua sa joace un rol important pe termen scurt si mediu, cercetam si dezvoltam alternative precum biocombustibilii din surse organice, electricitatea si, mai recent, hidrogenul. Prin aceasta abordare multipla, ne propunem sa asiguram performante de mediu mai bune, oferind masina potrivita, la locul potrivit si la momentul potrivit. 

Drumul nostru catre producerea masinii ecologice perfecte implica diferite aplicatii ale tehnologiei noastre hibride si utilizarea combustibililor alternativi, pentru a asigura cele mai bune rezultate intr-o gama completa de cerinte de conducere. 

Care este strategia noastra pentru mobilitate durabila?

Afla mai multe