1. Despre Toyota
 2. Sustenabilitate
 3. Mobilitate mai ecologica
 4. Conducerea ecologica
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Conducerea ecologica

Aflati mai multe despre modul in care va puteti face stilul de condus mai ecologic si mai eficient
Cu totii putem face o diferenta in ce priveste reducerea emisiilor doar schimbandu-ne stilul de condus. Avem o multime de sfaturi si sugestii de impartasit, indiferent daca conduceti o masina hibrida sau o masina conventionala. 

Faceti o diferenta prin modul in care conduceti

 • Crearea unor masini din ce in ce mai bune nu este singura modalitate prin care putem proteja mediul si resursele naturale. Puteti aduce o contributie conducand astfel incat autovehiculul sa foloseasca mai putin combustibil si sa genereze mai putine emisii. Se numeste condus ecologic. Este usor de realizat si va ajuta sa va bucurati de o experienta de condus lina si confortabila si care, de multe ori, consuma mai putin timp. Pe langa faptul ca este mai prietenos cu mediul, acest stil de condus creste siguranta tuturor participantilor la trafic si va poate reduce, de asemenea, facturile la combustibil si la intretinere.
 • Multe dintre masinile de astazi - inclusiv cele hibride - simplifica lucrurile pentru sofer, de exemplu prin oprirea automata a motorului cand asteptati la semafor. De asemenea, hibridele capteaza energie de fiecare data cand franati sau incetiniti, ajutand la reincarcarea bateriei hibride. Intr-un autovehicul non-hibrid, puteti imbunatati performanta urmand indicatorul de pe tabloul de bord pentru a schimba viteza la momentul potrivit, pentru eficienta maxima. Si, desigur, asigurarea ca autovehiculul dumneavoastra este bine intretinut la unul dintre retailerii nostri cu inalta calificare va va ajuta intotdeauna sa obtineti cele mai bune rezultate.

Numeroase avantaje

8 sugestii de conducere ecologica pentru oricine

 • Evitati transportarea unor incarcaturi nenecesare si folositi portbagajul de plafon doar cand este necesar. Un portbagaj montat pe plafon poate creste rezistenta la inaintare si consumul de combustibil intre 5 si 40%.
 • Un sistem de navigatie va poate ajuta sa evitati ocolurile inutile si alte potentiale blocaje urbane. Deoarece un motor rece consuma mult combustibil, luati in considerare utilizarea unei alternative pentru deplasarile scurte.
 • Nu uitati sa verificati regulat presiunea din anvelope. Prin verificarea si reglarea presiunii aerului din anvelope o data pe luna, puteti economisi pana la 3% din combustibil si puteti prelungi durata de viata a anvelopelor.
 • Rularea intr-o treapta superioara inseamna o turatie mai mica a motorului si, prin urmare, un consum mai mic de combustibil. Daca masina dumneavoastra este echipata cu un indicator de schimbare a treptelor de viteza, urmati recomandarile acestuia pentru schimbarea treptelor de viteza.
 • Toate accesoriile electrice (parbrizele incalzite, farurile de ceata etc.) consuma energie. De exemplu, daca porniti aerul conditionat atunci cand nu este necesar, utilizati cu pana la 25% mai mult combustibil.
 • Observarea atenta si gandirea anticipativa va pot ajuta sa evitati franarile inutile. Anticiparea si adaptarea la fluxul traficului va vor ajuta sa utilizati mai putin combustibil.
 • Daca tineti geamurile masinii inchise si utilizati sistemul de ventilatie din cabina, autovehiculul dumneavoastra va consuma cu pana la 5% mai putin combustibil.
 • Opriti motorul daca intentionati sa stationati mai mult de un minut. Mentinerea motorului pornit cand masina este stationara consuma combustibil.

8 sugestii de conducere ecologica pentru soferii autovehiculelor hibride

 • Aflati cum functioneaza afisajul de informatii hibrid al masinii dumneavoastra, astfel incat sa puteti vedea dintr-o privire cata energie consumati in timp ce conduceti.
 • Folositi pedala de acceleratie lent si usor, cu o presiune constanta. In acest fel, puteti ajuta masina sa functioneze in modul EV mai mult timp.
 • Comutati in modul ECO: acest lucru regleaza pedala de acceleratie pentru un raspuns lin, chiar daca o apasati puternic, si porneste aerul conditionat cu putere redusa.
 • Franarea din timp si usor ii permite masinii sa capteze mai multa energie prin franarea regenerativa. Puterea suplimentara a bateriei inseamna ca masina poate functiona in modul EV mai mult timp.
 • Urmariti cu atentie cadranele si instrumentele de pe tabloul de bord, astfel incat sa fiti la curent cu starea sistemului hibrid si sa va asigurati ca bateria mentine un nivel util de tensiune ridicata.
 • Nu mutati selectorul de viteze in pozitia N (neutru) cand opriti la semafor. Daca faceti acest lucru, masina nu va genera electricitate si energia din baterie va fi epuizata.
 • Mentinerea unei viteze constante in timpul condusului pe drum liber este o modalitate excelenta de a economisi combustibil. Anticipati drumul din fata si folositi o ruta ecologica daca utilizati un sistem de navigatie.
 • Utilizati modul de conducere EV ori de cate ori este cazul. Functionarea cu energie electrica inseamna ca nu consumati combustibil si nu se genereaza emisii de esapament.