1. Despre Toyota
  2. Sustenabilitate
  3. Societatea sustenabila
  4. Planuri de viitor
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Planuri de viitor

Aflati mai multe despre modurile in care construim o lume mai buna pentru copiii nostri.
 „Sa facem din lume un loc mai bun pentru copiii nostri” nu este un simplu slogan pentru Toyota. Este forta motrice care ne da putere sa inovam, sa colaboram, sa daramam barierele si sa contribuim la un viitor durabil.  Este motivul pentru care Toyota desfasoara actiuni pentru imbunatatirea mediului si a lumii in care traim, astfel incat copiii nostri sa mosteneasca o lume mai buna. 

Inverzire … la modul propriu

 Ce presupune ecologizarea?

 
Pe langa plantarea copacilor, Toyota Motor Corporation isi aplica know-how-ul in biotehnologie si impadurire prin activitati precum „inverzirea” unitatilor noastre. De exemplu, fabrica din Tsutsumi (Japonia) utilizeaza gazonul absorbant de oxizi de azot si gazonul pentru acoperis care au fost dezvoltate de Toyota. Gazonul este un soi cu crestere lenta, care trebuie cosit o singura data pe an. 
  • Are si alte avantaje? 

    Cladirea de receptie si administratie din Tsutsumi este alimentata integral de energia generata de panouri solare. Zonele cu iarba actioneaza ca o trapa de caldura, reducand necesarul de racire a cladirii si transformand, de asemenea, CO2 in oxigen. In interior, iluminatul solar si tuburile reflectorizante au inlocuit tuburile fluorescente traditionale. 

  • Ce este vopseaua absorbanta de gaze? 

    Exteriorul fabricii de asamblare - o suprafata de 88.000 de metri patrati - este acoperit cu vopsea fotocatalitica, care descompune oxizii de azot (NOx) si oxizii de sulf (SOx) din aer. Aceasta are acelasi efect ca si plantarea a 7300 de copaci, deoarece curata aerul producand oxigen la lumina soarelui. Vopseaua se curata singura si elimina praful si nisipul acumulat de fiecare data cand ploua. 

Masini fabricate din plante?

Ce este cauciucul biosintetic?

Este cauciuc produs din plante. Toyota este implicata intr-un parteneriat care produce un cauciuc biosintetic numit biohidrin. Acesta este fabricat folosind biomateriale derivate din plante in loc de epiclorhidrina, un compus epoxidic utilizat in mod obisnuit. 

DORITI SA AFLATI MAI MULTE?

Afla mai multe

Alimentare din orice sursa

Orice sursa? Ce inseamna acest lucru, de fapt?

 

Hidrogenul este un combustibil promitator si posibil extrem de benefic pentru viitor. Cel mai important, masinile care functioneaza cu hidrogen sunt 100% lipsite de emisii de CO2 pentru deplasare. Cu toate acestea, productia de hidrogen mai poate fi imbunatatita. Nu este intotdeauna complet lipsita de emisii de CO2. Cu toate acestea, hidrogenul are potentialul de a fi produs din apa, alge, biomasa si deseuri alimentare. Chiar si deseurile de la vaci pot constitui baza combustibilului pentru masinile Toyota pe hidrogen. 

DORITI SA AFLATI MAI MULTE?

Afla mai multe

Rwanda: Tara florii soarelui

Ce se intampla in Rwanda?

Prin implicarea sa intr-o afacere in floricultura, Toyota contribuie la crearea unei noi surse de agricultura in Rwanda, concentrandu-se pe plante cu flori cu rentabilitate ridicata pe unitate de suprafata. O astfel de planta este floarea soarelui. Comercializata in primul rand pentru uleiul si semintele sale, floarea soarelui este mult mai mult decat o planta decorativa. Ea are potentialul de a se dezvolta intr-un produs de export valoros pentru Rwanda. 

DORITI SA AFLATI MAI MULTE?

Afla mai multe