1. Despre Toyota
 2. Sustenabilitate
 3. Societatea sustenabila
 4. Planuri de viitor
 5. Vrei sa afli mai multe despre hidrogen?
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Doriti sa aflati mai multe?

 • De ce face Toyota acest lucru? 

  Pentru dezvoltarea unei societati bazate pe hidrogen, sunt necesari multi parteneri: industrii, universitati, autoritati, organisme guvernamentale si producatori de automobile. Cu totii trebuie sa lucram mana in mana pentru a pune pe drum masini ecologice, care functioneaza cu hidrogen.  

  Cu toate ca Toyota nu este implicata direct si activ in productia de hidrogen si instalarea statiilor, face parte din parteneriate menite sa incurajeze in continuare „ecologizarea” productiei de hidrogen pentru a face ca intregul lant de aprovizionare cu hidrogen sa implice cat mai putin carbon. 

 • De ce facem acest lucru? 

  Am dezvoltat o masina cu hidrogen in ultimii 20 de ani si suntem din ce in ce mai convinsi de potentialul sau. Consideram ca hidrogenul, ca si combustibil, are un mare potential de a elimina emisiile de carbon si de a reduce dependenta de rezervele mondiale tot mai reduse de combustibili pe baza de petrol. 

  Hidrogenul exista pretutindeni in jurul nostru. In realitate, acesta este cel mai frecvent atom din univers. Totusi, se gaseste intotdeauna legat de alte elemente, cum ar fi oxigenul din apa (H2O). Asta inseamna ca trebuie sa gasim modalitati de a-l izola pentru a produce combustibil din hidrogen H2 pur. 

 • Statie de alimentare cu hidrogen in parteneriat cu Air Liquide in Zaventem (BE). 
 • Mirai - masina Toyota cu pila de combustie cu hidrogen.