1. Despre Toyota
 2. Sustenabilitate
 3. Societatea sustenabila
 4. Biodiversitate
 5. Despre ce este vorba? 
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Implicarea Toyota in salvarea speciilor pe cale de disparitie

Despre ce este vorba? 

Pentru a salva speciile amenintate de la disparitie, este esential sa stim care dintre ele sunt in pericol inainte de a putea fi planificate actiuni. Acesta este motivul din spatele Listei Rosii de specii amenintate create de IUCN. Pana in prezent, IUCN a evaluat aproximativ 80.000 de specii. Obiectivul sau este sa dubleze acest numar pana in 2020. Au fost identificate 23.000 de specii amenintate cu disparitia.

 • Cum este implicata compania Toyota? 

  Toyota a semnat un parteneriat cu IUCN pentru cinci ani, pentru a asigura finantare si a ajuta IUCN sa-si atinga obiectivele. Grantul din partea Toyota va sustine rolul nepretuit al Listei Rosii in determinarea politicilor de conservare, urmarirea progresului in directia reducerii pierderii biodiversitatii, furnizarea de date pentru cercetarea stiintifica si cresterea gradului de constientizare a populatiei cu privire la specii.  

  Finantarea va creste cunostintele despre riscul de disparitie a peste 28.000 de specii, inclusiv multe care sunt surse cheie de hrana pentru o parte semnificativa a populatiei globale. 

 • Prin urmare, are legatura si cu aprovizionarea noastra cu alimente? 

  Absolut. Expertii IUCN au ales sa concentreze o mare parte din cercetarile recent finantate asupra populatiilor de plante si pesti care constituie o sursa vitala de hrana, de care depind miliarde de oameni. Acestea includ specii de orez salbatic si grau care sunt cruciale pentru securitatea alimentara.  

  In plus, vor fi evaluati pestii marini, cum ar fi sardinele, calcanul si cambula. Acesti pesti nu sunt doar o sursa de hrana pentru miliarde de oameni, ci prinderea si procesarea lor ofera locuri de munca pentru un milion de oameni din intreaga lume. 

 • De la stanga la dreapta - Inger Andersen, Director General IUCN, Didier Leroy, Vicepresedinte Executiv TMC si Dr. Jane Smart, OBE, Director Global, IUCN. 
 • De ce face Toyota acest lucru? 

  Exista numeroase motive pentru care sustinem IUCN. Subliniem aici cele doua motive mai importante. In primul rand, de la infiintarea Toyota, am abordat problemele de mediu ca pe o provocare esentiala, in ideea ca actiunile companiei noastre trebuie sa contribuie la dezvoltarea unei societati durabile. Dorim sa cream un impact net pozitiv, sa cream o valoare pentru societate care sa mearga dincolo de simpla concentrare pe mobilitatea ecologica. 

 • In al doilea rand, modul in care lucreaza IUCN prin colectarea datelor permite o actiune coordonata. Acest lucru sta si la baza modului de gandire al Toyota. Suntem o companie foarte concentrata pe fapte, pe date. Avem chiar si un termen japonez pentru verificarea faptelor: genchi genbutsu. Fara aceste date colectate de IUCN, ar fi imposibil ca alte ONG-uri, guverne sau societatea in general sa protejeze si sa restabileasca biodiversitatea. 

„IUCN spera ca viziunea si leadership-ul demonstrate de Toyota vor inspira alte companii din industria auto si din alte domenii. Daca alte companii ar colabora cu viziuni similare, am putea trai cu adevarat in armonie cu natura. Ce lume diferita am putea vedea in 2050!” 

Jane Smart, Director Global al Grupului de Conservare a Biodiversitatii din cadrul IUCN