1. Despre Toyota
 2. Made in Europe
 3. Logistics
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Logistica Europeana

Coordonarea si transportarea pieselor si automobilelor in aceasta regiune

Centrul european de piese Toyota (TPCE) este punctul nostru central de distributie, inima lantului de aprovizionare. Localizat in Belgia, acesta livreaza mii de piese in fiecare zi spre depozitele noastre regionale.

 • Cresterea productiei si a vanzarilor in Europa a insemnat necesitatea de a dezvolta o solutie logistica eficienta pentru un numar in crestere de componente - respectiv primirea lor de la locatiile de productie si trimiterea lor catre atelierele de reparatie. Aceasta sarcina este coordonata de Centrul european de piese Toyota, din Diest, Belgia.

  Centrul a fost deschis in 1992 si a trecut printr-o extindere semnificativa in 1999 si, din nou, in 2006, suprafata sa crescand de la 38.000 m2 la aproximativ 100.000 m2. Aceasta este inima lantului de distributie, care curprinde, de asemenea, 17 depozite regionale in tari din intreaga Europa, din Portugalia si pana in Kazkhastan.

  TPCE inmagazineaza 250.000 de componente diferite, primite de la 180 de furnizori in 100 de camioane livrate in fiecare zi. Activitatea este una fara oprire, livrarile fiind facute catre 40 de destinatii din 30 de tari europene.

 • CARE ESTE ACTIVITATEA TPCE?

  TPCE este responsabil pentru managementul lantului de aprovizionare - asta inseamna ca este responsabil atat pentru cand si pentru cum sunt piesele primite in depozite, procesul prin care sunt selectate, receptionate si incarcate pentru a indeplini comenzile, dar si pentru logistica de transport necesara pentru a le trimite in locatiile corecte, la momentul potrivit. 

  Partea de birouri a operatiunii se ocupa de sarcini precum achizitiile, controlul inventarului, suportul pentru clienti, calitate, ambalare si planificare. In acelasi timp, echipa din depozit este responsabila pentru primirea, sortarea, depozitarea, aranjarea si incarcarea componentelor pentru transport. In medie, aproximativ 436.000 de componente sunt mutate in fiecare zi.