1. Despre Toyota
  2. Made in Europe
  3. Logistics
  4. How do we use green energy to power our warehouses?
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Asa Rasare Soarele

Energie 100% verde pentru alimentarea depozitului nostru

Una dintre cele mai mari retele de panouri solare din Belgia poate fi gasita pe acoperisul depozitului nostru TPCE. Instalate in anul 2010, acestea au o suprafata de 80.000 m2 - mai mare decat a sapte terenuri de fotbal - si pot capta suficienta energie solara pentru a acoperi 20% din necesarul de energie pentru toata locatia.

Lucram in stransa cooperare cu partenerul nostru Blue Planet Solar NV, care a finantat si care opereaza acum instalatia de 7 milioane de euro. Reteaua este compusa din 12.800 de panouri individuale, care impreuna pot produce ca valoare maxima pana la 1,84 megawati si pana la 1.620 de megawati/ora pe an. Asta asigura pentru TPCE potentialul de a salva 1.700 de tone de CO2 in fiecare an doar din necesarul de energie electrica.

Eficienta acestor panouri este completata de faptul ca inca din 2007, toate centrele noastre din Belgia sunt 100% alimentate doar cu energie verde. Asta ne plaseaza in tintele pe care ni le-am setat pentru anul 2050, prin Toyota Environmental Challenge, de a taia emisiile de carbon din fabricile noastre la zero.

Standardele privitoare la mediu ale TPCE au adus centrului in anul 2001 certificarea ISO14001. De asemenea, exista un program de activitati verzi in care se creste constientizarea personalului si prin care se imbunatateste calitatea locului de munca, precum plantarea de copaci.

  • Reducerea anuala de CO2 a TPCE

  • Centrul european de piese Toyota