1. Despre Toyota
  2. Made in Europe
  3. Logistics
  4. Logistica verde
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

LOGISTICA VERDE

Transportul componentelor aduce costuri si contribuie la emisiile de carbon pe care le produce compania noastra. De aceea, este o latura importanta pentru care trebuie sa identificam unde si cum putem face imbunatatiri pentru a economisi bani si a proteja mediul inconjurator.

Centrul european de piese Toyota este concentrat pe aceaste provocari, astfel ca implica toate departamentele si toti actionarii in examinari temeinice. Una dintre concluzii a fost ca pot fi castigate beneficii daca se regandeste modul in care sunt incarcate camioanele, pentru a utiliza in cel mai bun mod spatiul disponibil.

Este o solutie simpla la problema, similara cu cele pe care le aplicam in toate sistemele de lucru Toyota. Gratie muncii noastre in echipa, solutiile de acest fel au fost preluate si de alte unitati ale lantului nostru de distributie pentru ca ei sa-si actualizeze practicile la cel mai bun nivel.

De exemplu, centrul nostru de piese din Germania a putut salva mai mult de 350.000 de euro pe an utilizand cutii care pot fi returnate, extinzand astfel durata lor de viata. Noile cutii sunt, de asemenea, gandite pentru o ergonomie mai buna, astfel incat sunt mai usor de manevrat si permit o mai buna utilizare a spatiului. Asta inseamna ca sunt mai multe componente care pot fi incarcare la fiecare transport, ceea ce reduce numarul de camioane pe care trebuie sa le utilizam. Si, bineinteles, mai putine camioane pe drum inseamna mai putine emisii.

Aceste schimbari au avut un impact imediat asupra lantului nostru de distributie, doar in primul an fiind reduse emisiile cu aproape 1,6 milioane de tone de CO2.