1. Proprietari
  2. Mentenanta, Service, ITP
  3. Senzori parcare
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Cand toate simturile contribuie la o parcare fara griji

Masinile Toyota sunt dotate cu multi senzori, ce monitorizeaza diverse aspecte si transmit informatia catre computerul de bord sau sofer.
Masinile moderne Toyota sunt dotate cu un numar foarte mare de senzori, care monitorizeaza diverse aspecte din utilizarea masinii si transmit informatia catre computerul de bord sau catre sofer pentru un mai bun control al utilizarii. In ajutorul manevrelor de parcare a masinii, masinile Toyota, de exemplu, sunt dotate cu senzori, camere pentru vedere in diferite unghiuri si un sistem de asistenta inteligenta la parcare (IPA)

Senzorii moderni monitorizeaza parametri precum functionarea motorului, diverse temperaturi, fluide sau conditii externe, intr-o maniera similara in care cele cinci simturi ajuta corpul omenesc sa functioneze in mediu.

Pentru parcare in conditii cat mai bune, inginerii din productia de automobile au luat in calcul un numar foarte mare de situatii si parametri, iar rezultatele cercetarilor au permis implementarea de tehnologii foarte precise si sofisticate, dar in acelasi timp accesibile si usor de folosit pentru orice sofer.

In gama Toyota, tehnologia folosita in materie de senzori pentru parcare si sisteme de monitorizare a mediului inconjurator permite manevrarea oricarei masini in cele mai inaccesibile spatii, cu incredere si claritate in fiecare moment si la fiecare pas al manevrei.

Sistemele care permit o parcare lipsita de griji combina functiile senzorilor de distanta, ale camerelor de vedere in spate si ale sistemului de asistenta inteligenta la parcare (IPA) care aproape ca parcheaza masina singur.

Senzorul de distanta la parcare

Pentru a elimina stresul provocat de vizibilitatea redusa si unghiurile moarte in manevrele de parcare in locuri mai mult sau mai putin dificile, senzorii de parcare ale masinilor din gama Toyota folosesc tehnologie de ultima ora pe baza de ultrasunete, care permit detectarea cu acuratete a distantei la care se afla marginile masinii de obiectele si obstacolele din jur.

Acesti senzori sunt amplasati discret in bara din fata si in cea din spate ale masinii, iar in timpul manevrelor de parcare soferul primeste semnale sonore clare, alaturi de indicii vizuale, care ii permit constant sa evalueze situatia si sa corecteze directia dupa nevoie.

Sistemele de siguranta Toyota

Vezi care sunt principalele sisteme ce asigura siguranta ta si a pasagerilor tai, atunci cand esti la volanul unei masini Toyota..

Afla mai multe

Camera pentru vedere in spate

Gandita ca o masura aditionala de siguranta, camera pentru vedere in spate este montata in partea din spate a masinii si ii ofera soferului vizibilitate clara spre directia de deplasare. Concret, la trecerea in marsarier, panoul de afisaj instalat pe bordul masinii va arata imagini mari, clare si color din spatele masinii, cu o rezolutie care iti permite sa vezi cat de aproape esti de orice obstacol, in timp real. Iar pentru a face manevra parcarii si mai usoara, imaginea include schita unei grile conectata la miscarile volanului, care in timpul deplasarii indica traiectoria previzibila spre locul de parcare, astfel incat vei sti cat de mult trebuie sa virezi la fiecare etapa a manevrei.

Toyota Safety Sense

Descopera pachetul de tehnologii de siguranta avansata Toyota Safety Sense

 

Afla mai multe

Tehnologie de varf

Daca in prima faza aparitia acestor sisteme de ajutor la parcare erau vazute ca ceva suplimentar, placut de avut dar nu neaparat necesar, in ziua de azi ele devin aproape indispensabile. Cu siguranta un sofer cu experienta poate parca orice masina in orice loc, fara prea multe eforturi, insa testele de abilitate a parcarii apar din ce in ce mai des. Pe strada si prin parcari numarul de masini este din ce in ce mai mare, iar locurile de parcare sunt din ce in ce mai putine. Ca atare, este necesar ca soferii sa devina creativi sau perspicace in alegerea locurilor de parcare, iar tehnologiile de ajutor la parcare ii pot oferi oricui un avantaj competitiv aceasta ”cursa”.

Intreaga ”orchestra” de instrumente si sisteme activate pentru manevra de parcare este posibila tocmai pentru ca Toyota foloseste cele mai inalte standarde si cele mai riguroase teste pentru tehnologiile pe care le implementeaza in gama de masini. Senzorii si camera de spate sunt piese care se potrivesc perfect in design-ul fiecarui model Toyota in pate, iar sistemul de asistenta inteligenta la parcare (IPA) este unul dintre instrumentele sofisticate care vine ca rezultat al experientei acumulate de Toyota in decenii de activitate.

Descopera gama Toyota

Aygo X
16.369,64 EUR
Aygo X Active MT
Yaris
18.855,55 EUR
Yaris Active MT Hatchback 5 usi
Yaris Cross
20.795,25 EUR
Yaris Cross Eco MT
Corolla Hatchback
27.089,16 EUR
Corolla Hatchback Eco HYB
Corolla Sedan
22.254,19 EUR
Corolla Sedan Eco MT
Corolla Touring Sports
28.599,27 EUR
Corolla Touring Sports Eco HYB
Toyota C-HR
31.023,30 EUR
Toyota C-HR CORE SUV 5D
Corolla Cross
34.891,99 EUR
Corolla Cross Active HYB 4x2
Camry
39.415,18 EUR
Camry Business
Toyota GR SUPRA
65.210,00 EUR
Toyota GR SUPRA
Toyota bZ4X
50.920,10 EUR
Toyota bZ4X Dynamic
RAV4
39.323,55 EUR
RAV4 DYNAMIC SUV 5D
RAV4 Plug-in Hybrid
54.618,62 EUR
RAV4 Plug-in Hybrid Style
Land Cruiser 150
61.849,06 EUR
Land Cruiser 150 Active SUV 5D
Highlander
57.557,92 EUR
Highlander Dynamic Metallic SUV 5D
Hilux
38.181,15 EUR
Hilux Comfort Pick-up DC
Proace City
25.400,55 EUR
Proace City Base L1 Furgon 4 usi L1H1
Proace City Verso
28.598,08 EUR
Proace City Verso Comfort L1 Microbuz 5 usi L0H1
Proace
32.120,48 EUR
Proace Base L1 Furgon 4 usi L1H1
Proace Verso
36.936,41 EUR
Proace Verso Base L1 Microbuz  4 usi L1H1
Proace City EV
41.982,01 EUR
Proace City EV
Proace EV
53.695,18 EUR
Proace EV
Proace City Verso EV
53.814,18 EUR
Proace City Verso EV
Proace Verso EV
70.972,79 EUR
Proace Verso EV

https://dxp-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/model-filter-results/ro/ro