1. Proprietari
  2. Mentenanta, Service, ITP
  3. Programul de Loialitate Toyota 2020
  4. Parbriz si stergatoare
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Cu parbrizul si stergatoarele Toyota totul este clar.

Parbrizul si stergatoarele sunt noi exemple de meticulozitate si atentie la detaliu atunci cand vorbim despre masinile Toyota, iar acest lucru este cu atat mai important cu cat si parbrizul si stergatoarele joaca roluri foarte importante in experienta sofatului. In cele ce urmeaza vei putea gasi cateva detalii legate de parbrizele si stergatoare Toyota, cu argumente pentru o buna intretinere a acestora si inlocuire doar cu componente originale sau omologate Toyota.

Rolul parbrizului unei masini

Atunci cand vorbim despre parbriz nu vorbim doar despre o bucata de sticla care blocheaza curentul de aer in timpul deplasarii. Parbrizul este o componenta mult mai complexa decat pare la prima vedere si joaca roluri multiple in buna functionare a masinii. In cazul masinilor Toyota, de exemplu, parbrizul contribuie la soliditatea si integritatea structurala a masinii si actioneaza ca un panou de rezistenta pentru airbag-ul pasagerului in cazul unei coliziuni.

Parbrizele Toyota sunt proiectate sa furnizeze un maxim de siguranta, soliditate si confort, dar, in acelasi timp, ele actioneaza ca baza pentru sisteme electronice cum ar fi cel de degivrare si senzorul de ploaie, precum si baza pentru sistemul Toyota Safety Sense.

Programul de loialitate Toyota

Ai o masina mai veche de 6 ani? Bucura-te de fiabilitatea si durabilitatea ei si dupa expirarea garantiei – vino cu masina in reteaua de service autorizat Toyota.
Vezi beneficiile

De ce sunt atat de importante stergatoarele?

Cea mai noua gama de stergatoare dezvoltate de Toyota include trei modele, care incapsuleaza tehnologiile gandite de specialisti pentru a oferi cea mai placuta experienta cu putinta la condus.

Stergatoarele de parbriz Toyota sunt gandite sa ofere vizibilitate chiar si in cele mai ploioase zile, printr-un cumul de proprietati care le fac unice in piata. Cauciucul folosit este flexibil si rezistent la rupere, iar suprafata de contact este mult mai rezistenta la caldura sau substante chimice. Aceste proprietati le permit stergatoarelor Toyota sa indeparteze foarte rapid de pe parbriz, in mod silentios, dar si sa iti ofere vizibilitatea de care ai nevoie in timpul condusului.

Stergatoarele standard, cu lungimi intre 350 si 700 milimetri, folosesc tehnologie moderna de stergere, cu o distributie egala a presiunii pe intreaga lungime a lamelei. Dotate cu spoilere cu un design modern, care protejeaza lamela, aceste stergatoare se fixeaza cu un conector universal, care se potriveste cu o serie mai mare de brate.

Cu un aspect modern si robust, stergatoarele au lungimi care variaza si aici intre 350 si 700 milimetri si sunt construite dintr-un cauciuc rezistent la ulei, substante chimice, nisip, noroi, temperaturi extreme si detergenti. Felul in care au fost

proiectate aceste stergatoare permite o distributie optimizata a presiunii printr-o multitudine de puncte de presiune.

Nu in ultimul rand, stergatoarele plate, cu insertie metalica, garanteaza o distributie optima a presiunii, stergere de calitate si rezistenta in timp. Absenta unei suprastructuri metalice ii oferta acestui tip de stergator o rezistenta mai buna la inghet, in timp ce spoilerul integrat ii permite o performanta aerodinamica imbunatatita, cu un profil scazut si instalare facila.

Vizibilitatea ideala cu stergatoarele originale

Daca ai facut toate verificarile si simti nevoia unor stergatoare noi, garantate de Toyota, cere oferta la cea mai apropiata reprezentanta Toyota.
Solicita oferta acum

Semne ca stergatoarele au nevoie de atentie si sfaturi practice pentru un parbriz curat

In general exista trei tipuri de semne ca stergatoarele de parbriz au nevoie de putina atentie si ingrijire, sau trebuie inlocuite cu unele noi. Chiar daca e nevoie de inlocuire, procedura este simpla si nu ar trebui sa dureze mai mult de 30 de secunde, cu efort minim.

Daca stergatoarele lasa in urma linii subtiri de apa la stergere, este probabil ca acest lucru se intampla din cauza unui obiect blocat pe lamela sau din cauza faptului ca lamela este uzata pe alocuri. In acest caz poti incerca, in prima faza, sa stergi lamela si sa vezi daca functioneaza normal dupa aceasta mica interventie. Daca stergatoarele de parbriz lasa in continuare linii subtiri pe suprafata parbrizului, va fi nevoie sa inlocuiesti stergatoarele.

Daca stergatoarele functioneaza sacadat si se deplaseaza pe suprafata parbrizului cu intreruperi mai mici sau mai mari, este probabil ca acest lucru sa se intample din cauza unor substante care s-au depus pe parbriz sau din cauza unor deformari ale cauciucului stergatoarelor. Si in acest caz, este necesar sa cureti lamela si parbrizul iar daca nu vezi nicio imbunatatire, sa inlocuiesti stergatoarele.

Nu in ultimul rand, daca stergatoarele lasa linii groase pe parbriz este probabil ca acest lucru sa se intample din cauza unor deformari sau uzuri ale lamelei, astfel ca stergatoarele vor trebui inlocuite.

Verificarea masinii in service

Programeaza o verificare generala a masinii tale, ca sa fii sigur ca este in cea mai buna forma pentru drumurile de sezonul acesta.
Programeaza-te acum

Riscurile unui parbriz neconform

In cazul in care se avariaza parbrizul, specialistii Toyota pot evalua problema si va pot spune daca e nevoie ca parbrizul sa fie reparat sau inlocuit. Aceasta evaluare este importanta deoarece instalarea unui parbriz de o calitate adecvata este esentiala pentru siguranta ta si a pasagerilor cu care calatoresti. Totodata, nevoia unei garantii de siguranta si calitate este motivul pentru care Toyota face teste foarte riguroase in ceea ce priveste atat rezistenta parbrizelor cat si vizibilitatea

pe care o ofera acestea in orice conditii. Un parbriz proiectat si instalat de Toyota ofera confort termic si acustic pasagerilor si filtreaza razele ultraviolete, pentru o calitate optica de cel mai inalt nivel.

In plus, apartenenta la ecosistemul Toyota iti garanteaza ca vei gasi piesele de schimb corecte timp de cel putin zece ani dupa iesirea din fabrica, iar aceste componente, inclusiv parbrizul, vor fi inlocuite in ateliere cu conditii optime de lucru si folosind cele mai moderne instrumente, inclusiv, in cazul parbrizului, adeziv testat Euro NCAP pentru imbinare corecta.

In schimb, utilizarea de componente aftermarket vine cu riscuri care de multe ori depasesc beneficiile pretului scazut. In primul rand, apelarea la un parbriz aftermarket anuleaza garantia Toyota. Pentru parbrizele aftermarket exista garantia ca vor oferi acelasi confort acustic si termal, aceeasi grosime si acelasi nivel inalt de filtrare a razelor ultraviolete si confort optic. In plus, astfel de parbrize ar putea sa nu functioneze corect cu head-up display-ul Toyota si cu sistemele Toyota Safety Sense sau T-Mate.

Pune siguranta pe primul loc

Alege piese de origine Toyota pentru masina ta.
Solicita oferta acum