1. Proprietari
  2. Mentenanta, Service, ITP
  3. Ulei de motor
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Lubrifierea motorului cu diferite tipuri de ulei

Motorul ar nevoie de ulei pentru a supravietui si a continua sa performeze la cel mai inalt nivel. Alege ulei Toyota pentru motorul masinii tale.
Diferite tipuri de ulei de motor sunt disponibile pe piata in prezent si servesc diferite tipuri de motor si stiluri de condus, insa un lucru este cert: motorul are nevoie de ulei pentru a supravietui si a continua sa performeze la cel mai inalt nivel, in acelasi fel in care natura si toate fiintele au nevoie de hidratare pentru a functiona.

Tipuri de ulei de motor

In segmentul uleiurilor de motor putem gasi mai multe sortimente, cu ingrediente si proprietati diferite, proiectate pentru scopuri diferite. Un prim criteriu de departajare intre diferitele tipuri de ulei este vâscozitatea. Un alt criteriu este cel legat de compozitia uleiului si avem ulei sintetic, ulei mineral sau ulei semi-sintetic, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.

Uleiul sintetic este cel mai bine-cunoscut si raspândit tip de ulei in prezent, in conditiile in care vasta majoritate a uleiurilor recomandate si folosite pentru masinile moderne este alcatuita din uleiuri sintetice.

Aici avem si cea mai mare diversitate de vâscozitati, ingrediente si proprietati, pentru ca uleiul sintetic este produs in laborator. Substantele chimice folosite in productia acestui tip de ulei permit performante la nivel foarte inalt, cu o durata de viata din ce in ce mai lunga si personalizare pentru nevoile de functionare ale fiecarui motor in parte, la temperaturi mai mult sau mai putin ridicate.

Chiar daca are un pret mai ridicat, uleiul de motor sintetic aduce beneficii si economii din alte puncte de vedere, deoarece are vâscozitate redusa si, deci, poate functiona in temperaturi extreme la ambele capete ale spectrului. Totodata, uleiul sintetic se inlocuieste mai rar, pentru ca isi pastreaza proprietatile de protectie pe o perioada mai lunga de timp, ceea ce se traduce prin economii in cheltuielile de intretinere a masinii.

Despre uleiul mineral

Despre uleiul mineral, obtinut din substante minerale extrase din petrol, putem spune ca stim de existenta lui de circa doua secole, inca de când a inceput istoria masinilor si au aparut primele motoare cu aburi. Acest tip de ulei are o vâscozitate mai mare, mai ales la temperaturi scazute, ceea ce il face potrivit pentru masini clasice si alte modele de masini produse in secolul trecut. Cum preocuparea noastra se refera la prezent si viitor, mentionam acest ulei doar pentru meticulozitate, având vedere ca, cel putin in gama Toyota, utilitatea lui este limitata.

Nu in ultimul rând, mai exista uleiurile semi-sintetice, produse ca o combinatie intre o treime ulei sintetic si doua treimi ulei natural, ca solutie de compromis intre nevoia unui ulei performant la costuri mai reduse fata de produsul cu proprietatile cele mai bune calitativ.

De obicei uleiul semi-sintetic este folosit pentru masinile aflate in partea de jos a spectrului de putere a motorului, masini fara nevoie speciale in materie de utilizare si intretinere.

Este evident, deci, faptul ca la Toyota uleiurile folosite sunt cele sintetice, produse cu atentie la detaliu si cu focus pe performanta.

Motoarele din gama Toyota sunt proiectate ca, pe parcursul intregii durate de viata, sa functioneze la cele mai inalte niveluri de performanta, eficienta si fiabilitate, indiferent de conditii, iar pentru a mentine aceste niveluri de performanta ele au nevoie de revizii periodice si ulei de cea mai buna calitate.

Uleiurile originale Toyota (TGMO) sunt singurele lubrifiante de motor proiectate special pentru fiecare model Toyota in parte. Spre deosebire de alte uleiuri de motor, uleiurile Toyota sunt testate si dezvoltate meticulos pe modele Toyota, pentru a garanta ca se potrivesc cel mai bine pe nevoile fiecarui motor in parte.

Programare service online

Daca ai deja cont de client Toyota, foloseste rapid si simplu programarea online in cea mai apropiata reprezentanta Toyota.
Programeaza-te online

Multiplele functii si beneficii ale unui ulei de motor de calitate

Cu o vâscozitate redusa, pelicula subtire si puternica formata de ulei in motor protejeaza partile mobile si le permite sa functioneze impreuna, in conditiile in care fara acest strat motorul s-ar supraincalzi si s-ar bloca, cu toate riscurile pe care le implica o astfel de situatie.

Tot in motor, uleiul etanseizeaza spatiul dintre piston si peretele cilindrului, permitând motorului sa produca un maximum de putere la fiecare utilizare. In acelasi timp, un motor bine lubrifiat functioneaza mai lin, cu un consum mai mic de energie, ceea ce permite optimizarea consumului de carburant.

Pe termen lung, utilizarea unui ulei Toyota original previne formarea unor depuneri nedorite, astfel ca motorul va ramâne curent iar inelele de piston nu se vor bloca. Neutralizarea acizilor, precum rugina creata la combustie, elimina coroziunea din interiorul motorului si ii prelungeste acestuia durata de viata

O alta functie a uleiului de motor este aceea ce a-i permite motorului o functionare la cel mai inalt nivel de performanta indiferent de conditiile atmosferice sau de drum. De la sintetic la mineral, gama de uleiuri Toyota are câte un ulei pentru fiecare anotimp si motor, fie ca vorbim despre benzina sau motorina.

Cu o utilizare constanta a uleiului de motor recomandat de Toyota pentru modelul tau, poti fi sigur ca masina va livra performanta de cel mai inalt nivel cu emisii reduse si consum optimizat de combustibil multi ani la rând.

Cere oferta service

Vrei sa afli cat costa piesele sau accesoriile de care ai nevoie pentru masina ta Toyota?
Solicita oferta acum