1. Proprietari
  2. Mentenanta, Service, ITP
  3. Programul de Loialitate Toyota 2020
  4. Kit de ambreiaj
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Grija adecvata pentru ambreiaj previne o multitudine de probleme in functionarea masinii

Ambreiajul este o componenta supusa constant la stres dar care are un impact major asupra functionarii masini, fiind o componenta cheie in buna functionare a masinii. Soferul care nu are grija de starea ambreiajului si nu ia masurile potrivite cand vede ca apar probleme, se expune la o gama intreaga de dificultati care, cu putina responsabilitate, pot fi evitate. Aici vorbim exclusiv despre transmisiile manuale, unde soferul controleaza prin actiunile sale functionarea ambreiajului.

Este foarte important in general pentru buna functionare a masinii sa folositi piese originale Toyota, dar acest principiu este cu atat mai mult valabil atunci cand vorbim despre ambreiaj.

Indiferent de drumul pe care ati ales sa va deplasati, ca vorbim despre un drum rural sau o autostrada, un ambreiaj in stare foarte buna de functionare este esential pentru siguranta dumneavoastra si a pasagerilor, dar si pentru o experienta buna in condusul masinii. In gama Toyota, ambreiajele sunt proiectate sa se potriveasca perfect pe fiecare model in parte si sa ofere o experienta lina la condus. Un ambreiaj Toyota original nu se va indoi si nu se va uza cu usurinta si va avea o durata de viata foarte lunga cu o functionare croita special pentru modelul dumneavoastra Toyota.

Servicii Toyota

Vezi serviciile Post Vanzari Toyota
Afla mai multe

Cateva sfaturi pentru o buna intretinere a ambreiajului

Chiar si cu toate aceste beneficii, este bine ca ambreiajul sa fie verificat periodic de un service autorizat Toyota, avand in vedere ca ambreiajul este constant expus la forte de frecare si se deterioreaza in timp. In plus, poti lua masuri pe cont propriu pentru a prelungi durata de viata a ambreiajului si a mai reduce din stresul la care este supus.

In primul rand, pedala de ambreiaj trebuie apasata complet si eliberata complet, fara sa fie mentinuta intr-o pozitie intermediara prea mult timp. Totodata, ambreiajul nu trebuie folosit decat atunci cand este nevoie. Asta inseamna ca pedala nu trebuie apasata preventiv in viraje, in treptele superioare de viteza sau in alte momente in care nu este necesara decuplarea motorului. Nu in ultimul rand, la stationare, unii specialisti recomanda utilizarea franei de mana in loc sa lasati masina in viteza.

De asemenea, mentinerea masinii intr-o stare buna de functionare, in general, contribuie si la mentinerea ambreiajului intr-o stare buna de functionare. Ne

referim aici la revizii periodice, inlocuirea fluidelor si inspectarea vizuala si auditiva a comportamentului masinii pentru a identifica diverse semne ale unor defectiuni.

Programul de loialitate Toyota

Ai o masina mai veche de 6 ani? Bucura-te de fiabilitatea si durabilitatea ei si dupa expirarea garantiei – vino cu masina in reteaua de service autorizat Toyota.
Vezi beneficiile

Cateva semne ca ambreiajul are probleme

Semnele ca ambreiajul incepe sa aiba probleme se refera la comportamentul general al masinii si la sunet. Daca intampini dificultati in momentul in care incerci sa schimbi viteza, sau daca masina nu accelereaza asa de repede cum stii ca ar trebui sa accelereze, e cazul sa mergi cu masina la o inspectie tehnica pentru a preintampina eventuale probleme mai grave. Alte semne de probleme cu ambreiajul se refera la zgomotele neobisnuite care s-ar putea auzi in momentul in care schimbati vitezele, precum si vibratii sau o crestere a consumului de combustibil.

Iar un ambreiaj stricat nu este deloc ceva de neglijat, pentru ca problemele ambreiajului, duse prea departe, pot face masina complet inutilizabila.

De aceea este bine sa verifici ambreiajul si atunci cand achizitionezi o masina rulata si sa apelezi mereu la un dealer autorizat Toyota.

Programare service online

Daca ai deja cont de client Toyota, foloseste rapid si simplu programarea online in cea mai apropiata reprezentanta Toyota.
Programeaza-te online

Importanta pieselor originale

Odata luata decizia ca trebuie sa mergi cu masina la un service pentru a schimba kitul de ambreiaj, probabil cea mai inteleapta decizie pe care o poti face lua este sa mergi la un service Toyota si sa alegi piese originale. Alternativa, desi poate sa para avantajoasa pe termen scurt, vine cu multe riscuri pe termen mediu si lung.

Piesele aftermarket nu sunt proiectate cu acelasi nivel de detalii si cu acelasi accent pus pe nevoile soferului. Discurile de ambreiaj se pot agata, ceea ce impiedica masina sa ruleze lin. Piesele proiectate pentru a se potrivi unui numar cat mai mare de modele pot face ca masina sa nu porneasca lin sau sa emita zgomote si vibratii la pornire.

Piese originale

Afla de ce este important sa alegi piese originale pentru masina ta si care sunt beneficiile pieselor Toyota.
Afla mai multe

Cateva cuvinte despre eliminarea completa a ambreiajului

Bineinteles ca exista si o varianta in care ambreiajul este complet eliminat din ecuatia masinii. Vorbim aici despre masinile din gama Toyota electrificata care, eliminand o piesa atat de importanta si cu un grad de uzura atat de mare inca de la iesirea din fabrica, reduc costurile de utilizare pentru sofer.

Masinile hibride, fie hybrid fie plug-in hybrid, nu folosesc transmisia manuala, deoarece nu ar fi eficient. Deci in momentul in care achizitionezi o masina cu propulsie hibrida din gama Toyota, poti fi sigur ca vei elimina o mare parte din bataile de cap cu care se confrunta astazi soferii de masini cu propulsie conventionala.

Programare service

Programeaza-te la service-ul preferat Toyota pentru verificarea sau schimbarea kit-ului de ambreiaj.
Programeaza-te acum