1. Proprietari
  2. Mentenanta, Service, ITP
  3. Programul de Loialitate Toyota 2020
  4. Amortizoarele Toyota
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

O trecere lina la urmatorul nivel cu amortizoarele Toyota

Amortizoarele fac parte din sistemul de suspensie al masinii, iar rolul lor este de a amortiza socurile produse de denivalarile suprafetei de rulare in timpul deplasarii. Actiunea amortizoarelor impiedica miscarile excesive ale arcurilor si ajuta cauciucurile sa ramana in contact cu asfaltul in orice moment. Amortizoarele Toyota indeplinesc aceste functii cu precizie si rezistenta.

Ce sunt amortizoarele si de ce conteaza ele?

De-a lungul timpului, tehnologiile folosite in fiecare componenta a masinii a evoluat pana la un punct in care fiecare detaliu conteaza si are un impact asupra bunei functionari a autovehiculului per total. De la prima utilizare a rotii in transport pana la cele mai recente modele de masini, constructorii de vehicule au inteles nevoia de amortizare a impactului pe care il au denivelarile carosabilului asupra vehiculului si ca aceasta amortizare poate fi imbunatatita.

In esenta, amortizoarele sunt cilindri umpluti cu ulei care functioneaza impreuna cu arcurile suspensiei la masini. In momentul in care treci cu masina peste o groapa sau o denivelare, arcurile se misca pentru a le permite cauciucurilor sa ramana in contact cu suprafata drumului. Amortizoarele reduc intensitatea miscarii arcurilor. Miscarea arcurilor genereaza o miscare in interiorul amortizoarelor, unde un piston impinge uleiul din amortizoare prin niste orificii de foarte mici dimensiuni. Aici se obtine reducerea vitezei de miscare a arcurilor, iar procesul este sensibil si la viteza, in sensul ca, daca arcurile au o viteza mai mare de miscare, atunci rezistenta amortizoarelor va fi si ea mai mare.

O trecere lina la urmatorul nivel cu amortizoarele Toyota

Ai o masina mai veche de 6 ani? Bucura-te de fiabilitatea si durabilitatea ei si dupa expirarea garantiei – vino cu masina in reteaua de service-uri autorizate Toyota
Vezi beneficiile

Semne ca amortizoarele se deterioreaza

Uzura amortizoarelor se petrece in timp, pe parcursul utilizarii masinii, astfel ca semnele de deteriorare ar putea sa fie mai putin evidente si mai greu de observat. Este important ca soferul sa evalueze obiectiv comportamentul masinii si sa retina felul in care se comporta masina

initial, pentru a putea face oricand o comparatie intre performantele actuale si cele de la inceputul utilizarii.

In momentul in care amortizoarele nu mai functioneaza la cel mai inalt nivel si incep sa se deterioreze, vei simti ca experienta condusului nu mai este la fel de cursiva, directia nu mai reactioneaza asa cum ar trebui si, eventual, cauciucurile se uzeaza mai repede.

Exista mai multe semne care indica faptul ca ar trebui sa iei in calcul o deplasare catre un service autorizat Toyota pentru o inspectie a amortizoarelor. In primul rand, un semn de uzura este atunci cand, la acceleratie, amortizoarele din spate se comprima. Un alt semn de uzura este prezent atunci cand masina face un mic salt in fata la franare sau are un recul cand treci peste o denivelare in drum.

Uzura amortizoarelor mai este indicata si atunci cand distanta de franare este prelungita, cauciucurile dau semne de uzura neobisnuita sau aderenta este scazuta, mai ales la viraje. Tot la franare sau la viraje, aplecarea excesiva a masinii este un indicator de posibile probleme.

Specialistii mai recomanda, de asemenea, inspectarea amortizoarelor si eventual inlocuirea lor atunci cand masina depaseste 100.000 de kilometri.

Cere oferta service

Vrei sa afli cat costa piesele sau accesoriile de care ai nevoie pentru masina ta Toyota?
Solicita oferta acum

Urmatorul nivel in tehnologia amortizoarelor

In cazul gamei de masini Toyota, tehnologia folosita in proiectarea si productia amortizoarelor reflecta aceeasi filosofie folosita in toate detaliile unui autovehicul: potrivire perfecta cu fiecare model in parte, materiale de calitate si durata lunga de viata.

Tehnologia de fabricatie de ultima generatie a amortizoarelor originale Toyota permite o durata de viata mult mai lunga si o rezistenta sporita la uzura comparativ cu piesele aftermarket. In plus, bucsele proiectate special pentru fiecare model in parte le permit amortizoarelor originale Toyota sa isi indeplineasca functiile intr-o maniera silentioasa si lina.

Aceste proprietati ale amortizoarelor Toyota sunt cu atat mai evidente in momentul in care le comparam cu cele ale amortizoarelor aftermarket.

Piesele aftermarket sunt proiectate pentru a se potrivi unei game cat mai mari de autovehicule, astfel ca prioritatea lor nu este optimizarea performantei. Totodata, piesele aftermarket folosesc de obicei materiale de calitate inferioara comparativ cu piesele originale si multe dintre ele nu sunt tratate anti-coroziune, astfel ca se deterioreaza mult mai repede.

Piese originale vs contrafacute

Afla de ce este important sa alegi piese originale pentru masina ta si care sunt beneficiile pieselor Toyota.
Afla mai multe

Performante dovedite

Chiar daca amortizoarele sunt o tehnologie standard pentru toate masinile moderne, probabil cel mai bun loc in care functionalitatea lor poate fi testata este in gama de masini noi Toyota, in special in segmentul proiectat pentru a face fata oricarui tip de teren si oricaror conditii de deplasare.

De la micutul dar capabilul Aygo X pana la colosul Hilux, testarea oricarui model Toyota din gama SUV va demonstra din plin contributia pe care o aduc amortizoarele in functionarea masinii. La cel mai apropiat dealer Toyota vei putea pune intrebari legate de oricare dintre cele opt modele SUV si crossover din gama Toyota si, eventual, vei putea programa un test drive. Pe langa acestea, acolo te asteapta si ecologica Toyota C-HR, veterana Toyota RAV4, care include si variante hibrid, precum si modelele Toyota Land Cruiser 150 si Toyota Highlander — doua SUV-uri care au castigat o reputatie solida pentru durabilitatea si eficienta lor in orice mediu.

Programare service online

Daca ai deja cont de client Toyota, foloseste rapid si simplu programarea online in cea mai apropiata reprezentanta Toyota.
Programeaza-te online