1. Despre Toyota
 2. Gazoo racing
 3. World Rally Championship
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Urmarim cresterea performantei în WRC

Dupa doua runde consecutive de titluri de producatori, piloti si copiloti în 2021 si 2022, senzationalul GR Yaris Rally1 cu propulsie hibrida continua sa fie varful de lance a echipei TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team cautand sa depaseasca limitele pentru mai bine pe plan mondial pe cele mai solicitante circuite de raliu.

Creand masini din ce in ce mai bune

„Provocarea nu este doar sa facem o masina castigatoare pentru noi, ci si sa facem o masina castigatoare pentru clientii nostri. L-am rugat pe Norihiko Katsuta sa accepte aceasta provocare anul viitor în Campionatul Japonez de Raliuri. La fel ca anul trecut, cand am început sa concuram in Campionatul Japonez de raliuri cu masina de raliu GR Yaris, este posibil sa avem cateva probleme la inceput, dar vom continua sa perfectionam masina și sa o transformam intr-o „masina la nivel de campionat” Akio Toyoda

GR YARIS RALLY1

Pentru noile reguli Rally1 introduse pentru 2022, echipa a dezvoltat GR YARIS Rally1 HYBRID, care combina acelasi motor turbo de 1,6 litri de la Yaris WRC cu o baterie de 3,9 kWh si o unitate motor-generator (MGU) pentru a oferi soferilor peste 500 de PS. Masina si-a demonstrat capacitatile competitive castigand sapte din 13 raliuri, Rovanperä realizand sase dintre acestea in drumul sau spre a fi incoronat cel mai tanar campion al pilotilor WRC vreodata la varsta de 22 de ani. Echipa si-a aparat, de asemenea titlul de producator pentru a finaliza o realizare istorica care acopera cea mai mare revolutie tehnica a WRC pentru o generatie.

 

 • MOTOR

  GI4A (4 cilindrii in line, cu injectie directa) plus Hybrid Power Unit 
 • Putere Maxima

  Peste 500 PS
 • PERFORMANTA

  Top speed: 201 kph (Ratio Specific) 
 • DIMENSIUNE SI GREUTATE

  Lungime: 4225mm (incl. aero device)

  Latime: 1875mm

  Marime: Ajustable

  Latime circuitului: Ajustabil

  Distanta rotilor: 2630mm

  Greutate minima: 1260kg

Toate drumurile duc catre mai bine

Asfalt

Viraje intortocheate, drumuri neiertatoare si anvelope dure rezistente. Suspensia coborata este o necesitate pentru evenimentele de mare viteza, cum ar fi Raliul Estoniei.

 

Pietris

Drumuri pline de urme, piste stancoase si o gama larga de compusi pentru anvelope. Suspensia de pietris ridicata este cruciala pentru evenimente cu vreme calda, cum ar fi Raliul Greciei și Raliul Mexicului.

 

Zapada

Drumuri inghetate, bancuri de zapada si anvelope cu crampoane. O configuratie a suspensiei pe suprafete inghetate este esentiala pentru evenimentele sub zero grade, cum ar fi Raliul Suediei.

 

GR Yaris. Senzatii nesfarsite

Dezvoltat impreuna cu expertii de la TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team, GR Yaris aduce pe drum tehnologia si know-how de varf în motorsport. Incorporand un motor turbo puternic de 1,6 litri cu 3 cilindri, un sistem avansat GR-FOUR 4WD si o caroserie usoara cu 3 usi, GR Yaris este nascut din WRC pentru a oferi entuziasm nesfarsit pe drumurile pe care le parcurgeti.

„Acum doi ani, i-am cerut lui Jari-Matti un lucru: sa creeze o echipa profesionista cu o atmosfera de familie. Zilele trecute, pentru prima data, am putut sa petrec timp cu echipa. În acea perioada, am simtit cu adevarat ca echipa, inclusiv eu, era o familie. Indiferent despre ce am vorbit, intotdeauna a ajuns sa fie vorba despre masini. Simt ca suntem "cea mai iubitoare familie de masini din lume", ceea ce nu poti gasi nicaieri altundeva - "Akio Toyoda"

 

 

 

 

 

 

 

Intalneste echipa

Condusa de Jari-Matti Latvala, cel mai experimentat pilot din istoria WRC, TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team prezinta o linie de patru echipaje în campania sa din 2023, punandu-si ochii pe o a treia coroana tripla WRC consecutiva, dupa un succes sezon de debut în 2022 cu al sau GR YARIS Rally1 HYBRID.

 • Akio Toyoda

  Fondatorul echipei /presedinte Toyota Motor Corporation

 • Jari-Matti Latvala

  Principalul lider al echipei

Masina #69
 • Pilot : Kalle Rovanperä

  Tara: Finlanda

  Realizari: WRC 2 Pro champion (2019), locul 5 in WRC (2020), locul 4 in WRC (2021), World Rally Champion, 6 victorii (2022)

 • Co-pilot : Jonne Halttunen

  Tara: Finlanda

  Realizari: WRC 2 Pro champion (2019), locul 5 in WRC (2020), locul 4 in WRC (2021), World Rally Champion, 6 victorii (2022)

Masina #33
 • Pilot : Elfyn Evans

  Tara: Regatul Unit

  Realizari: Locul 1 WRC Britain (2017), WRC locul 2, 2 victorii (2020, 2021)

 • Co-pilot : Scott Martin

  Tara: Regatul Unit

  Realizari: Locul 1 WRC Finland (2016), WRC locul 2, 2 victorii (2020, 2021)

Masina #17
 • Pilot : Sébastien Ogier

  Tara: Franta

  Realizari: 6 titluri consecutive WRC (2013-18), 7 titluri de pilot WRC (2020), 8 titluri de pilot WRC (2021)

   

 • Co-pilot : Vincent Landais

  Tara: Franta

  Realizari: dublu campion WRC (2019), locul 11 in WRC, cel mai bun rezultat: locul 4 (2022)

Masina #18
 • Pilot : Takamoto Katsuta

  Tara: Japonia

  Realizari: locul 7 in WRC, 1 podium (2021), locul 5 in WRC, doua podiumuri (2022)

 • Co-pilot : Aaron Johnston

  Tara: Irlanda

  Realizari: primul eveniment in World Rally Car (2021), locul 5 in WRC, 2 podiumuri (2022)

Mai multe din TOYOTA GAZOO Racing