1. Despre Toyota
 2. Calitatea Toyota
 3. Producem calitate
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Producem calitate

Aflati cum investitia noastra in oameni si instruire produce calitate
Investim in oameni, formare si moduri de lucru pentru a ne asigura ca fiecare autovehicul pe care il producem este de cea mai inalta calitate, respectand standardele inalte pe care le stabilim si pe care ne straduim sa le depasim.
 • Ne-am angajat sa producem autovehicule de cea mai inalta calitate, folosind procese de productie de precizie si o forta de munca calificata si dedicata. Fiecare autovehicul pe care il producem este supus unor mii de verificari pentru a ne asigura ca siguranta, performanta si calitatea constructiei sunt remarcabile, respectand standardele noastre inalte.
 • Pentru a ajuta oamenii sa invete si sa inteleaga calitatea, oferim formare completa. Aceasta include include stagii de ucenicie pentru tinerii care isi incep cariera si oportunitati regulate de dezvoltare a competentelor pentru forta de munca dedicata.


  Experienta si cunostintele sunt impartasite intre generatii, sustinand angajamentul fata de calitate. Succesul instruirii noastre se reflecta in numeroasele premii castigate la nivel national si international.

 • * Andon inseamna „semn” sau „semnal”. Este un ajutor vizual care alerteaza si evidentiaza unde este necesara actiunea si indica faptul ca linia a fost oprita din cauza unor nereguli.
  Se ofera formare intensiva pentru a-i ajuta pe membrii echipei noastre sa invete si sa inteleaga calitatea.
 • Se efectueaza o succesiune de 2.000 de verificari pentru a garanta siguranta, performanta si calitatea produsului.

Calitatea superioara Toyota

 • Toyota si-a castigat reputatia unei productii de autovehicule de calitate ridicata, in toate tarile din intreaga lume. Acest lucru s-a realizat printr-o abordare a controlului calitatii si asigurarii calitatii, care este unica pentru Toyota si a fost elaborata in mai multi ani. Din primele faze ale procesului de design si pana cand autovehiculele parasesc linia de productie, calitatea este esentiala in cadrul Toyota.

  Puteti vedea acest lucru in materiale, potrivire si finisaj si in noua tehnologie inovatoare pe care o aplicam in fiecare dintre autovehiculele noastre. Calitatea este conditia de baza pentru a obtine zambetele clientilor si este integrata in fiecare activitate pe care o desfasuram. Modul in care ne fabricam autovehiculele este intruchipat in sistemul de productie Toyota (TPS).

 • Oamenii care construiesc autovehiculele noastre sunt mandri de calitatea muncii lor. Fiecare autovehicul va fi supus la mii de verificari de calitate in cursul procesului de fabricatie.

  Procesul de construire a unui vehicul implica multi oameni care lucreaza in serie la multe sarcini diferite. Toti participantii din linia de productie au responsabilitatea de a asigura calitatea in fiecare etapa, o implicare personala in activitate care culmineaza cu verificarile de asigurarea calitatii care se efectueaza inainte ca orice autovehicul sa iasa din fabrica.

  Barbatii si femeile care efectueaza miile de verificari atat de importante pentru noi sunt mandri de ceea ce fac pentru ca se asigura ca fiecare client poate fi convins de siguranta si calitatea autovehiculului sau.

Asigurarea calitatii

Misiunea echipelor noastre de asigurare a calitatii este sa se asigure ca fiecare autovehicul care iese din fabricile noastre, oriunde in lume, indeplineste standardele noastre inalte de siguranta si calitate. O serie de 2.000 de verificari va fi efectuata pe fiecare autovehicul inainte de a fi aprobat si pregatit pentru livrare catre client.


„Calitatea nu este niciodata un accident. Este intotdeauna rezultatul unui efort inteligent.”

John Ruskin, filosof

Sef de echipa Asigurarea calitatii

Amanda Rowland este sef de echipa pentru asigurarea calitatii la Toyota Motor Manufacturing (UK) Limited, unde sunt produse modelele noastre Corolla. Este mandra de rolul pe care ea si colegii ei il joaca in verificarea fiecarui autovehicul care iese din linie, asigurandu-se ca calitatea constructiei este corecta si ca toate functiile diferite functioneaza corect. In acest videoclip, ea explica minutiozitatea procesului de asigurare a calitatii si responsabilitatea personala pe care si-o asuma echipele pentru livrarea unor autovehicule sigure si de cea mai inalta calitate catre client.

Principalele controale de calitate realizate in fabrici

 • Baterie/Aprindere
 • Sistem de franare
 • Motor
 • Iluminare
 • Ansamblul scaunelor
 • Directie
 • Transmisie
 • Evaluarea dinamica pe drum

Construirea calitatii prin invatare

Prin formare, experienta, impartasirea competentelor si competitie, ne asiguram ca generatiile succesive din forta noastra de munca sunt capabile sa castige si sa dezvolte talentele necesare pentru a oferi cea mai buna calitate. Conceptul de calitate a productiei este ceva care se schimba constant, pe masura ce dezvoltam autovehicule noi, gasim modalitati mai bune de lucru si clientii nostri isi rafineaza gusturile si preferintele.

Din acest motiv, este important pentru noi sa invatam mereu despre calitate, fie prin furnizarea de stagii de ucenicie si dezvoltarea abilitatilor tinerilor care isi incep cariera, fie prin oferirea unor oportunitati de formare si de a dobandi noi competente pentru angajatii dedicati. Calitatea ridicata a activitatii angajatilor nostri a fost recunoscuta prin numeroase premii la nivel national si international.

Cum dezvoltam competentele necesare pentru a livra calitate?

Afla mai multe