1. Despre Toyota
 2. Calitatea Toyota
 3. Proiectam calitate
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Proiectam calitate

Descoperiti modul in care calitatea este integrata in fiecare etapa a procesului nostru de design
Nimic nu este lasat la voia intamplarii cand este vorba de a oferi o calitate remarcabila. Folosim metode de precizie si teste riguroase pentru toate produsele.
 • Asigurarea celei mai inalte calitati a autovehiculelor noastre incepe chiar cu procesul initial de proiectare. Fiecare model nou este supus unor teste riguroase, folosind modele computerizate, teste de laborator si mii de kilometri condusi in lumea reala.
 • Cand este vorba despre dezvoltarea produsului, examinam fiecare detaliu pentru a descoperi problemele potentiale si pentru a impartasi cunostintele si experienta echipelor noastre de ingineri. Standardele noastre stricte si procesele bine stabilite ne permit sa construim baza pentru calitatea integrata din fiecare etapa.
 • Testari in conditii reale pe mii de kilometri de drumurile publice.
  Toate datele colectate sunt analizate pentru a asigura o performanta perfecta.
 • Testare in conditii extreme.

Testarea riguroasa asigura calitatea

Pentru a intelege cum vor functiona autovehiculele noastre in mainile dumneavoastra, efectuam cercetari si teste amanuntite, atat in laborator, cat si pe drumuri reale.

Cand este vorba de a asigura calitatea inalta a produselor noastre, nu lasam nimic la voia intamplarii. Inainte ca orice autovehicul nou sa fie pus in vanzare, acesta va fi supus unor teste si masuratori riguroase, in laborator, pe piste de testare private si pe mii de kilometri de drumuri publice, in conditii extreme. Datele pe care le colectam sunt analizate pentru a ne asigura ca atunci cand clientii conduc autovehiculul, performanta este remarcabila.

Teste europene de durabilitate

Toate autovehiculele noastre sunt supuse unor teste riguroase in lumea reala, ca parte a programului de evaluare pe care il efectuam, pentru a ne asigura ca performanta va atinge standardele pe care le solicitam si pentru a verifica eventualele probleme.

Testul european de durabilitate reprezinta o evaluare riguroasa a modului in care noile noastre modele functioneaza in climatele contrastante si pe suprafetele de drum de calitate diferita existente pe continent. Fiecare autovehicul nou va acoperi mai mult de 100.000 km de condus, inclusiv teste arctice in nordul Suediei, conducere pe drumuri accidentate in Rusia si calatoria lina si rapida pe autostrada in Germania. Datele generate sunt analizate pentru a detecta orice probleme si pentru a permite imbunatatiri sau corectii, inainte ca autovehiculul sa fie pus in vanzare.

„De acum inainte, vreau ca toata lumea sa-si uneasca eforturile si sa colaboreze pentru a gasi o modalitate de a produce autovehicule superioare.”

Kiichiro Toyoda, Fondator Toyota Motor Corporation

 • Strada din Europa de Nord, iarna.

   

  Drum de tara european.

   

 • Autostrada in zonele reci ale Europei.

   

Dezvoltarea metodelor si competentelor privind calitatea

Cand dezvoltam un autovehicul nou, incepem sa ne gandim de la inceput unde si de ce pot aparea probleme. Cunoasterea riscurilor si generarea de solutii pentru a evita orice probleme pe care acestea le-ar putea provoca sunt esentiale pentru a produce masini din ce in ce mai bune.

Imbunatatirile proceselor de dezvoltare 

 • Revizuirea designului pe baza modului de esec (DRBFM)

  Etapa de dezvoltare a unui nou produs sau a unei noi piese este un moment crucial pentru identificarea si rezolvarea oricaror probleme. Masurile luate intr-un stadiu incipient pot preveni problemele mai grave si mai greu de rezolvat care apar mai aproape de productie.

  Folosim Revizuirea designului pe baza modului de esec drept tehnica preventiva PROACTIVA, in care designerii se concentreaza asupra domeniilor de schimbare, identifica eventualele domenii cu probleme si aplica cunostintele dobandite din proiectele anterioare.


 • Apoi lucreaza la generarea de solutii de proiectare care sunt revizuite de experti si specialisti. Tinerii nostri ingineri au pregatire de specialitate in conceptul si aplicarea DRBFM, asa ca dezvoltam constant oameni cu cunostinte tehnice avansate si abilitati de a face fata provocarilor viitoare de proiectare.

  „Lucram pentru produse mai bune in fiecare zi, aducand imbunatatiri in fiecare zi.”

  Kiichiro Toyoda, Fondator Toyota Motor Corporation

 • Ciclu de prevenire proactiva pentru a evita problemele de fiabilitate inca din etapa de proiectare.
 • Aspectele fundamentale ale ciclului de prevenire proactiva pentru identifica si adresa problemele.