1. Despre Toyota
 2. Sustenabilitate
 3. 4 r's for a better earth
 4. Reduce
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Reducere

Idei originale pentru vehicule mai curate

Reducând materialele, resursele și energia de care avem nevoie pentru a construi o mașină, ne putem reduce impactul asupra mediului.


Dacă putem folosi mai puțin, putem pierde și mai puțin. În acest fel, conceptul de reducere joacă un rol important în misiunea noastră de a crea mașina ecologică finală - una care nu are impact asupra mediului în niciun moment al ciclului său de viață. Ne străduim să folosim mai puțină energie, mai puțină apă și mai puține materii prime atunci când ne fabricăm mașinile, printr-un design inteligent și procese de fabricație eficiente.

Cercetăm și aplicăm materiale inovatoare, procese noi și moduri mai inteligente de lucru și monitorizăm progresul nostru în raport cu țintele de evaluare pentru fiecare vehicul, în fiecare etapă, de la proiectare, producție, utilizarea de catre clienți și scoaterea din uz.

REALIZĂRILE NOASTRE DE PÂNĂ ACUM …

Aceste cifre * arată domeniile importante în care am obținut reduceri pentru a produce fiecare autoturism de la începutul înregistrărilor noastre.
*ACEA 2015
VOC - Volatile Organic Compounds

PROIECTARE SI INOVATIE

Eforturile noastre de a reduce impactul asupra mediului al vehiculelor noastre încep chiar de la începutul procesului de proiectare, inspirând o gândire nouă și inteligentă atat despre modul în care o mașină performează până la tipul materialelor pe care le folosim.

DESIGN SUSTENABIL: ECO-VAS

 • Pentru a ne ajuta în activitatea noastră de a livra vehicule mai ecologice cu emisii mai mici și cu impact mai mic asupra mediului, este esențial să avem o strategie în vigoare și să ne putem măsura progresul. Am venit cu un mod structurat de a face acest lucru - sistemul de evaluare ecologică a vehiculelor Toyota("Toyota Ecological Vehicle Assessment System"), cunoscut sub numele de Eco-VAS.

  Folosim TSOP pe scară largă atât în interiorul, cât și în afara vehiculelor noastre, pentru lucruri precum panouri de instrumente, piese de decupare și chiar bare de protecție. Munca noastră în acest domeniu ne-a ajutat, de asemenea, să descoperim noi modalități de folosire a materialelor reciclate într-o bună utilizare.

  CARACTERISTICI INOVATOARE

  Reducerea greutății unui vehicul este un mod fundamental ce ajuta atat la reducerea cantității de combustibil folosit, cât și a emisiilor produce.

  Pentru a profita la maximum de această oportunitate, ne uităm la cum și unde poate fi redusa greutatea chiar de la stadiul de proiectare. De asemenea, privim cu atenție fiecare componentă pentru a vedea cum poate fi mai ușoară, fără a compromite performanța.

  Succesul noilor noastre modele ușoare poate fi observat în propulsorul nostru Hybrid Synergy Drive, care a devenit progresiv mai compact și cu 20% mai ușor în general.

  Exemplu de integrare a materialelor inovatoare în Prius II

 • Folosind Eco-VAS, putem stabili ținte pentru reducerea impactului asupra mediului de îndată ce începem să planificăm și dezvoltăm un vehicul nou. Realizăm o evaluare a ciclului de viață pentru a arăta care va fi impactul său asupra mediului, de la proiectare până la producție până la utilizarea clienților și eliminarea eventuală la sfârșitul vieții sale utile.

  Pe măsură ce un proiect trece de la proiectare la prototip și producție, performanța este măsurată în mod constant față de țintele Eco-VAS. Această abordare meticuloasă a încurajat dezvoltarea de noi materiale, cum ar fi bio-plastice și Toyota Super Olefin Polimer (TSOP), o rășină din polipropilenă care este foarte puternică, are o rezistență mare la impact și poate fi reciclată și integrată cu alte materiale.

  DESIGN INTELIGENT

  Echipele noastre de proiectare se gândesc cu atenție la modul în care va fi folosit un vehicul și în ce tip de mediu de conducere. Această abordare inteligentă de proiectare ajută la reducerea impactului asupra mediului și ne duce mai aproape de dezvoltarea autovehiculului ecologic final.

  I-ROAD este un bun exemplu al acestui concept, un vehicul compact electric care este ușor de manevrat pe străzile urbane, contribuind la reducerea congestiei in trafic și a emisiilor nocive.

 • PLASTIC ECOLOGIC

  Am fost pionieri în dezvoltarea și utilizarea materialelor plastice care sunt fabricate din material organic, mai degrabă decât din produse pe bază de ulei. Producem aceste bio-plastice neutre de carbon din culturi vegetale durabile incepand din 2003, contribuind la realizarea reducerilor de CO2 emise în timpul ciclului de viață al vehiculului.

  Am fost primul producător din lume care a dezvoltat un mod de fabricare a materialelor plastice turnate prin injecție, făcând posibilă utilizarea materialului pentru componente precum tabloul de instrumente din Prius. Veți găsi, de asemenea, materiale plastice din material izolant fonic, covorașe și garnituri.

  Utilizarea plasticului ecologic a crescut incepand din 2003.

 • MANAGEMENTUL SUBSTANTELOR CHIMICE

  Am luat măsuri pentru a reduce impactul nostru asupra mediului, cu mult timp înainte ca legislația europeană să impuna această cerință. Am redus sau eliminat utilizarea de metale grele, cum ar fi plumb *, cadmiu și mercur, care pot provoca daune de mediu pe termen lung dacă nu sunt eliminate în mod corespunzător. Folosim piese auto fără plumb și tratamente anticorozive și iluminare și întrerupătoare fără mercur. De asemenea, evităm să folosim solvenți și vopsele care conțin substanțe nocive.

  Respectăm pe deplin REACH, regulamentul european privind înregistrarea, evaluarea și autorizarea substanțelor chimice și lucrăm cu toți partenerii noștri de afaceri pentru a ne asigura că înțeleg și îndatoririle și responsabilitățile lor. Activitățile REACH se desfășoară în fiecare parte a activității noastre, inclusiv producție, piese și accesorii. Intenția noastră este să devenim un lider mondial în domeniul substanțelor chimice sigure și a altor reglementări chimice.

  * Cu excepția bateriilor de pornire, așa cum este indicat în derogările din anexa II la Directiva 2000/53 a Comisiei

  REACH este regulamentul european privind înregistrarea, evaluarea și autorizarea substanțelor chimice.

Substanțe care prezintă motive de îngrijorare deosebită (SVHC)

Articolul 33 din Regulamentul REACH prevede că trebuie informati clientii despre prezenta substanțelor care prezintă motive de îngrijorare deosebită (SVHC) în produsele noastre. Puteți găsi informațiile despre vehiculului dumneavoastra în lista de mai jos:

Vă rugăm să adresați toate întrebările legate de REACH catre: reach@toyota-europe.com