1. Despre Toyota
 2. Sustenabilitate
 3. 4 r's for a better earth
 4. Reciclare
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Reciclare

Maximizarea reciclării vehiculelor noastre

Lumea a devenit mai inteligentă și mai bună în ceea ce privește reciclarea, contribuind la reducerea cererii pe care o facem din resursele naturale ale lumii și cantitatea de deșeuri pe care o generam.


Recunoaștem marea valoare a reciclării care ne ajută să protejăm mediul, prin reducerea cererii noastre de resurse naturale și prin reducerea cantității de deșeuri pe care o generam, ce nu poate fi folosită benefic. Proiectăm vehiculele noastre folosind piese și materiale ce pot fi utilizate din nou, indiferent dacă sunt reprocesate pentru a fi utilizate în fabricație, reciclate sau folosite într-un mod complet diferit, de exemplu, ca sursă alternativă de energie.

Conform legislației europeane trebuie să ne asigurăm că vehiculele noastre sunt cel puțin 85% reciclabile și 95% recuperabile, dar mergem mai departe pentru a face acest proces cât mai simplu și eficient. Folosim inițiative precum marcarea pieselor și cooperarea activă cu parteneri specialiști pentru a descoperi modalități și mai bune de reciclare a vehiculelor viitorului.

RECICLAREA VEHICULELOR

 • Am găsit modalități eficiente de a ne recicla vehiculele încă din anii ’70, cu mult înainte ca reciclarea sa devina cerinta legala. Directiva europeană actuală impune tuturor producătorilor de vehicule să-și recicleze vehiculele atunci când ajung la sfârșitul vieții lor utile, de exemplu prin avarii accidentale sau când devin neeconomice sau tehnic imposibil de reparat. 

  Datorită binecunoscutei calități a vehiculelor, aceasta poate fi la o vârstă destul de mare pentru modelele Toyota și Lexus. De la 1 ianuarie 2015, 85% din fiecare vehicul trebuie reutilizat sau reciclat, iar 95% recuperat. Procesul va identifica piese care pot fi reutilizate, cum ar fi motorul, bateria, alternatorul si sistemul de direcție. Lichidele, gazele și alte 

 • materiale și piese vor fi colectate în siguranță și, după caz, reciclate. Corpurile metalice demontate sunt deseori compactate și trimise pentru mărunțire.

  După acest proces, se pot extrage diferite tipuri de metal pentru refolosire, lăsând doar o cantitate relativ mică de reziduuri. Pentru a încuraja evacuarea responsabilă și eficientă a vehiculului, am înființat centre de dezmembrare autorizate în Europa, unde vehiculele Toyota și Lexus pot fi preluate pentru reciclare. Puteți afla locația acestora în țara dvs. și mai multe despre cum să vă reciclați mașina folosind this link.

RECICLAREA VEHICULELOR HIBRIDE TOYOTA

Am lucrat cu Groupe Comet, o companie specializată in scoaterea din uz a vehiculelor, cu sediul în Belgia, la un proiect test pentru scoaterea din uz a 150 de vehicule Prius Plug-in -ce au fost utilizate intr-un program pilot de leasing în Europa. Am vrut să măsurăm eficacitatea întregului proces de reciclare. Experiența pe care o obținem ne poate ajuta să ne asigurăm că putem continua să atingem rata de reciclare / recuperare de 95% pentru vehiculele viitoare.

 • DEPOLUARE ȘI DEMONTARE

  Prima etapă a procesului este depoluarea. Aceasta implică eliminarea tuturor lichidelor, combustibilului și a oricăror componente potențial periculoase, cum ar fi bateriile și airbag-urile. În continuare, orice piese care pot fi reciclate sunt îndepărtate, cum ar fi pneurile și convertorul catalitic. Demontarea continuă cu scoaterea bateriei hibrid. În cazul Prius Plug-in, bateria este de tip litiu-ion, utilizand același tip de tehnologie de alimentare ca și un smartphone sau o baterie de laptop, fiind transmisa partenerului nostru de specialitate Umicore pentru procesare.

MARUNTIRE

Caroseriile demontate trec la mașini puternice de concasare și mărunțire care le reduc la fragmente mici. Materialul mărunțit poate fi apoi prelucrat pentru a separa diferitele tipuri de substanțe metalice și nemetalice, cum ar fi plasticul și sticla. Cea mai mare parte a acestui material poate fi reutilizată într-o gamă largă de aplicații industriale. Am folosit chiar materiale plastice recuperate din vehiculele noastre pentru a realiza bănci de picnic pentru sediul nostru european!

TEHNOLOGII POST MARUNTIRE

Programul pilot de mărunțire a obținut o rată de reciclare de 91,2% pentru materiale și o rată de recuperare de 96,9%, inclusiv recuperare de energie. Aceste rezultate arată că obiectivul total de 95% poate fi și a fost atins. Acest lucru a fost posibil datorită reciclării proiectate pentru Prius Plug-in și a calității tehnologiilor și echipamentelor utilizate de Groupe Comet.

 • Plasticul din vehiculele noastre de testare Prius Plug-In reciclate a fost folosit pentru a produce bănci pentru sediul nostru din Bruxelles, Belgia

 • Programul nostru test de maruntire a atins 96.9% reutilizare si recuperare.