1. Despre Toyota
  2. Sustenabilitate
  3. 4 r's for a better earth
  4. Reduce
  5. How are we reducing the environmental impact of our business operations?
Actiuni rapide
Actiuni rapide

Operatiuni si logistica? 

Suntem un contributor major la productia realizata în Europa, fabricile noastre realizând vehicule, motoare și transmisii în Marea Britanie, Franța,Cehia, Polonia, Rusia, Turcia și Portugalia. Recunoaștem importanța crucială de a fi un „bun vecin” oriunde am opera. Această calitate se extinde de la a fi un bun angajator, la protejarea și îmbunătățirea mediului și a comunităților din jurul nostru.

Căutăm în mod constant noi modalități de a reduce utilizarea resurselor naturale și de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Folosim diferite metode pentru a capta și utiliza încălzirea solară și electricitatea și folosim biomasă regenerabilă ca alternativă la gaz pentru încălzire. De asemenea, lucrăm pentru a obține cele mai eficiente metode de transport a pieselor și a vehiculelor finite, folosind metode mai bune de logistică și de transport cu impact mai mic asupra mediului.

Perete solar

Fabrica Toyota Motor Manufacturing France din Valenciennes, unde se produce Yaris, folosește căldura de la soare ca o modalitate fără carbon de a-și impulsiona sistemul de încălzire centrală. Aceasta a amenajat un perete solar, o foaie de metal perforat de 410m2 plasat în fața peretelui sudic al clădirii. Aceasta creează o cavitate de aer care este încălzită de soare. Folosind ventilație și convecție naturală, aerul fierbinte este introdus în sistemul care încălzește atelierul de presă unde sunt ștanțate panourile de caroserie. 

Panouri solare

Toyota Motor Manufacturing Marea Britanie și-a redus amprenta de carbon prin utilizarea energiei solare pentru a-și ajuta fabricile. Acesta operează una dintre cele mai mari tablouri solare ale industriei britanice la fabrica Burnaston și un sistem mai mic la fabrica de motoare din Țara Galilor de Nord. Împreună, cele 17.000 de panouri fotovoltaice pot produce aproape 7.250mW / h de energie electrică, suficient pentru a face 7.000 de automobile și 22.500 de motoare pe an.

 

Captarea apei de ploaie

Apa este o resursă prețioasă și am făcut economii semnificative în cantitatea necesară pentru a construi fiecare vehicul. La Valenciennes, de asemenea, reducem volumul de apă pe care îl luăm din aprovizionarea municipală prin captarea apei de ploaie în două lagune mari din amplasamentul fabricii. Măsurând 6.200m2 și 10.380m2, acestea ne ajută să reducem la zero utilizarea apei publice în procesele noastre de fabricație. Succesul acestei scheme a dus la câștigarea de catre Toyota Motor Manufacturing France a unui premiu de platină în cadrul concursului nostru intern Global Environmental Award.

 

Cazan de biomasă

Fabrica Valenciennes și-a redus emisiile de gaze cu efect de seră schimbând unul dintre cazanele sale de gaz într-unul bazat pe arderea granulelor de biomasă. Dezvoltat în parteneriat cu specialiștii în energie EDF Optimal Solutions, centrala a fost pusă în funcțiune în martie 2015. Capabilă să genereze 1000kW, este utilizată pentru a menține o temperatură constantă în procesele utilizate pentru tratarea suprafeței vehiculului. 

 

SOLUȚII INTELIGENTE DE AMBALARE 

Transportul de piese și vehicule către și dinspre fabricile noastre este o zonă în care putem reduce emisiile de carbon, gândindu-ne cum putem transporta articole eficient, cu cele mai mic impact privind mediul. Echipele lucrează împreună și urmaresc îndeaproape diferitele tipuri și forme de articole pe care le folosim pentru a dezvolta ambalaje ce permit transportarea a cât mai multor articole în același timp, fie pe calea ferată, fie rutier.

Rezultatele sunt o eficiență mai bună a spatiilor, emisii de CO2 mai mici și colete mai ușor de impachetat, încărcat și descărcat. Încurajăm idei noi in acest spirit în cadrul premiilor noastre anuale globale Global Eco Awards, iar Depozitul nostru european de piese din Belgia a fost printre câștigători pentru soluțiile sale inovatoare în acest domeniu. 

SISTEME DE LIVRARE EFICIENTE 

Transportul de materii prime și produse oferă mai multe oportunități pentru reducerea totală a emisiilor noastre, colaborând cu partenerii noștri de transport și livrare.

Încercăm să utilizăm opțiunile de transport cu emisii mai scăzute, folosind transportul maritim și feroviar ca alternative la transportul rutier pe distanțe lungi. De asemenea, este important să folosiți vehicule eficiente din punct de vedere energetic, inclusiv cele care utilizează combustibili alternativi. Șoferii beneficiază de sprijin pentru a învăța tehnici ecologice de conducere și încurajăm planificarea rutelor care să permită rularea vehiculelor cât mai eficient. De asemenea, este important să se utilizeze cât mai bine spațiul pentru încărcarea vehiculului, evitarea rulării goale după livrări și, dacă este posibil, livrarea directă către clienți pentru a evita călătoriile către și din depozite.