1. Despre Toyota
 2. Sustenabilitate
 3. 4 r's for a better earth
 4. Reduce
 5. How are we reducing the environmental impact of our business operations?
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Operatiuni si logistica? 

Suntem un contributor major la productia realizata în Europa, fabricile noastre realizand vehicule, motoare si transmisii in Marea Britanie, Franta,Cehia, Polonia, Rusia, Turcia si Portugalia. Recunoastem importanta cruciala de a fi un „bun vecin” oriunde am opera. Aceasta calitate se extinde de la a fi un bun angajator, la protejarea si imbunatatirea mediului si a comunitatilor din jurul nostru.

Cautam in mod constant noi modalitati de a reduce utilizarea resurselor naturale și de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera. Folosim diferite metode pentru a capta si utiliza incalzirea solara si electricitatea si folosim biomasa regenerabila ca alternativa la gaz pentru incalzire. De asemenea, lucram pentru a obtine cele mai eficiente metode de transport a pieselor si a vehiculelor finite, folosind metode mai bune de logistica si de transport cu impact mai mic asupra mediului.

Perete solar

Fabrica Toyota Motor Manufacturing France din Valenciennes, unde se produce Yaris, foloseste caldura de la soare ca o modalitate fara carbon de a-si impulsiona sistemul de incalzire centrala. Aceasta a amenajat un perete solar, o foaie de metal perforat de 410m2 plasat in fata peretelui sudic al cladirii. Aceasta creeaza o cavitate de aer care este incalzita de soare. Folosind ventilatie si convectie naturala, aerul fierbinte este introdus in sistemul care incalzeste atelierul de presa unde sunt stantate panourile de caroserie. 

Panouri solare

Toyota Motor Manufacturing Marea Britanie si-a redus amprenta de carbon prin utilizarea energiei solare pentru a-si ajuta fabricile. Acesta opereaza una dintre cele mai mari tablouri solare ale industriei britanice la fabrica Burnaston si un sistem mai mic la fabrica de motoare din Tara Galilor de Nord. Impreuna, cele 17.000 de panouri fotovoltaice pot produce aproape 7.250mW / h de energie electrica, suficient pentru a face 7.000 de automobile si 22.500 de motoare pe an.

 

Captarea apei de ploaie

Apa este o resursa pretioasa si am facut economii semnificative in cantitatea necesara pentru a construi fiecare vehicul. La Valenciennes, de asemenea, reducem volumul de apa pe care il luam din aprovizionarea municipala prin captarea apei de ploaie in doua lagune mari din amplasamentul fabricii. Masurand 6.200m2 si 10.380m2, acestea ne ajuta sa reducem la zero utilizarea apei publice in procesele noastre de fabricatie. Succesul acestei scheme a dus la castigarea de catre Toyota Motor Manufacturing France a unui premiu de platina in cadrul concursului nostru intern Global Environmental Award.

 

Cazan de biomasa

Fabrica Valenciennes si-a redus emisiile de gaze cu efect de sera schimband unul dintre cazanele sale de gaz intr-unul bazat pe arderea granulelor de biomasa. Dezvoltat in parteneriat cu specialistii in energie EDF Optimal Solutions, centrala a fost pusa in functiune in martie 2015. Capabila sa genereze 1000kW, este utilizata pentru a mentine o temperatura constanta in procesele utilizate pentru tratarea suprafetei vehiculului. 

 

 • SOLUTII INTELIGENTE DE AMBALARE 

  Transportul de piese si vehicule catre si dinspre fabricile noastre este o zona in care putem reduce emisiile de carbon, gandindu-ne cum putem transporta articole eficient, cu cele mai mic impact privind mediul. Echipele lucreaza impreuna si urmaresc indeaproape diferitele tipuri si forme de articole pe care le folosim pentru a dezvolta ambalaje ce permit transportarea a cat mai multor articole în acelasi timp, fie pe calea ferata, fie rutier.

  Rezultatele sunt o eficienta mai buna a spatiilor, emisii de CO2 mai mici si colete mai usor de impachetat, incarcat si descarcat. Incurajam idei noi in acest spirit in cadrul premiilor noastre anuale globale Global Eco Awards, iar Depozitul nostru european de piese din Belgia a fost printre castigatori pentru solutiile sale inovatoare in acest domeniu. 

 • SISTEME DE LIVRARE EFICIENTE 

  Transportul de materii prime si produse ofera mai multe oportunitati pentru reducerea totala a emisiilor noastre, colaborand cu partenerii nostri de transport si livrare.

  Incercam sa utilizam optiunile de transport cu emisii mai scazute, folosind transportul maritim si feroviar ca alternative la transportul rutier pe distante lungi. De asemenea, este important sa folositi vehicule eficiente din punct de vedere energetic, inclusiv cele care utilizeaza combustibili alternativi. Soferii beneficiaza de sprijin pentru a invata tehnici ecologice de conducere si incurajam planificarea rutelor care sa permita rularea vehiculelor cat mai eficient. De asemenea, este important sa se utilizeze cat mai bine spatiul pentru incarcarea vehiculului, evitarea rularii goale dupa livrari si, daca este posibil, livrarea directa catre clienti pentru a evita calatoriile catre si din depozite.