PUTIN CU PUTIN

IMPOSIBILUL SE INTAMPLA

Credem ca atunci cand esti liber sa te misti, orice este posibil. Sprijinul pe care il acordam oamenilor pentru a-si depasi asteptarile ne motiveaza in tot ceea ce facem si fiecare efort pe care il depunem reprezinta un pas catre acest obiectiv.

Dar suntem, de asemenea, intr-o calatorie pentru a realiza propriul nostru imposibil: o societate fara emisii. Primul nostru pas in acest sens este Mirai, o masina care emite doar picaturi de apa.

Aceasta este povestea care face imposibilul sa se intample, pas cu pas, picatura cu picatura.

MASINA CARE EMITE PICATURI DE APA

 

/

Din exterior, Mirai ar putea fi orice sedan obisnuit cu patru usi. Este la fel de practic, sigur si usor de condus ca o masina conventionala, poti sa o reumpli in cateva minute si va parcurge cu un rezervor complet 500 km. Diferenta este ca rezervorul Mirai este umplut cu hidrogen, nu cu benzina. 

/

In centrul masinii se afla o pila avansata de combustie care transforma gazul de hidrogen stocat intr-un rezervor sub presiune in electricitate. Masinile cu baterii de hidrogen sunt similare cu vehiculele electrice de generatie urmatoare, cu exceptia unei caracteristici unice: singura lor emisie de evacuare este apa. Nu exista emisii nocive de dioxid de carbon, oxizi de azot sau particule. Si fara reincarcare. Pur si simplu poti sa reumpli asa cum ai face-o cu orice masina conventionala.

/

Picatura cu picatura, Mirai face imposibilul posibil. In intreaga lume, intreprinderile, serviciile de ride-sharing si de taxi si chiar si fortele de politie care doresc sa reduca impactul asupra mediului flotelor lor au profitat de avantajele masinii Mirai. 

REMODELAREA SOCIETATII NOASTRE INTR-O SOCIETATE FARA EMISII
/

Lumea noastra are nevoie de o noua sursa de energie, un sistem durabil care sa inlocuiasca combustibilii fosili. Raspunsul? Hidrogen. Produs cu energie regenerabila, precum soarele si vantul, hidrogenul este fara carbon si, spre deosebire de alte surse de energie, este usor de depozitat si de transportat in cantitati mari. Dar cea mai buna veste dintre toate acestea: singurul sau produs secundar este apa. 

/

Nu se va intampla peste noapte, dar hidrogenul ajuta domeniul transportului si este pregatit sa faca din ce in ce mai mult. De fapt, hidrogenul ar putea reprezenta aproape o cincime din energia totala consumata pana in 2050. De la alimentarea vehiculelor pana la incalzirea locuintelor si intreprinderilor, lucram neincetat pentru a ne realiza viziunea asupra unei societati fara emisii de hidrogen. 

Cum facem din imposibil o realitate

/
Autobuze cu pila de combustie Conceptul de autobuze cu pile de combustie Toyota Sora foloseste sistemul de pile cu combustie Toyota, dezvoltat pentru Mirai. Oferind performante de mediu superioare, fara emisii de CO2 sau substante problematice, Sora poate fi folosit chiar ca sursa de energie de urgenta in urma dezastrelor. Toyota se asteapta sa introduca peste 100 de Sora, in principal in zona metropolitana din Tokyo, inaintea Jocurilor Olimpice si Paralimpice de la Tokyo 2020.
/
Camioane cu pile de combustie De cand a inceput sa functioneze pentru prima data in aprilie 2017, prin proiectul "Alpha" camionul a parcurs peste 10.000 km in conditii normale de rulaj si prin teste, atat in Portul Long Beach, cat si in Los Angeles, emitand doar vapori de apa. Un nou camion cunoscut intern sub numele de "Beta" creste intervalul estimat la peste 300 km per umplere, crescand, totodata, capacitatea de transport cu emisii zero a porturilor si reducand impactul asupra mediului.
/
Stivuitoare cu pila de combustie Toyota a lansat 20 de stivuitoare cu pile de combustil, produse de Toyota Industries Corporation la fabrica Motomachi din Toyota City. De asemenea, a construit o statie de hidrogen pentru utilizarea acestora. Toyota intentioneaza sa inlocuiasca stivuitoarele conventionale deja existente cu versiuni cu pile de combustibil, producand un numar de 170 pana la 180 de stivuitoare cu pile de combustibil in fabrica Motomachi pana in anul 2020.
/
Propulsie pe baza de pila de combustie Pentru a elimina emisiile de CO2 din locatia Toyota Logistics situata in Portul Long Beach, Toyota construieste o instalatie Tri-Gen, care va avea prima centrala de energie din lume pe baza de celule de combustibil (de ordinul megawatilor), cu alimentare pe baza de hidrogen. Instalatia 100% regenerabila va folosi deseuri agricole pentru a genera apa, energie electrica și hidrogen, pentru a sprijini operatiunile Toyota Logistics Services (TLS) din Portul Long Beach

Mai multe despre hidrogen

The new Toyota PROACE CITY and PROACE CITY VERSO The new Toyota PROACE CITY and PROACE CITY VERSO Ready for business when you are Toyota prezinta: Driven - Povestea unui fotograf Toyota prezinta: Driven - Povestea unui fotograf Ca fotograf de calatorie, Johan Lolos, aka @lebackpacker, calatoreste in lume pentru a descoperi si a capta frumusetea naturala, precum si pentru a documenta diferitele culturi pe care le intalneste. Toyota prezinta: Driven - Povestea Energy Observer Toyota prezinta: Driven - Povestea Energy Observer Urmarim echipa Energy Observer care face urmatorul popas in Venetia, un oras care a devenit un simbol in lupta impotriva schimbarilor climatice. Toyota sustine Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 Toyota sustine Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 Misiunea Toyota: ne dorim ca oamenii să își împlinească visele, susținându-i pe cei care vor sa participe la Jocurile Olimpice și Paralimpice