1. Despre Toyota
  2. Sustenabilitate
  3. Environmental challenge 2050
  4. Challenge 6
  5. Cum actionam pentru a proteja lumea naturala?
Actiuni rapide
Actiuni rapide

Cum actionam pentru a proteja lumea naturala?

Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (IUCN) este o autoritate globala specializata in evaluarea speciilor prin „Lista Rosie”.

Toyota a dezvoltat o colaborare globala cu IUCN pentru a dubla numarul de specii evaluate, pentru a intelege care specii sunt in pericol de disparitie. De la 80.000 de specii incluse in lista in 2015, planul este de a creste numarul la 160.000 pana in 2020.

In Europa, acest parteneriat este sustinut de Gradina Botanica Regala, Kew. Cea mai recenta cercetare a Kew acopera speciile de cafea si dezvaluie ca 60% din toate speciile salbatice de cafea sunt amenintate de disparitie din cauza defrisarilor si schimbarilor climatice. Acestea includ Coffea arabica, preferata la nivel global si cea mai comercializata cafea din lume.

Activitatea Kew nu este intreprinsa cu scopul de a prezenta perspectivele sumbre pentru speciile de culturi precum cafeaua Arabica, ci se refera mai degraba la intelegerea riscurilor, astfel incat sa poata fi puse in aplicare masuri adecvate de interventie si planificare.