1. Despre Toyota
 2. Sustenabilitate
 3. Environmental challenge 2050
 4. Provocarea 4
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Provocarea de mediu nr. 4

Minimizarea si optimizarea consumului de apa
Implementam o serie de actiuni pentru a minimiza si optimiza consumul de apa in unitatile noastre de productie. Colectam apa de ploaie pentru a reduce cantitatea pe care fabricile noastre trebuie sa o preia din apele subterane sau din conductele de alimentare. De asemenea, am dezvoltat metode de purificare, astfel incat apa pe care o folosim sa poata fi folosita din nou sau returnata in siguranta in reteaua locala de alimentare.

OBIECTIVELE NOASTRE PENTRU ANII URMATORI

 • Provocarea globala 2050

  Obiectivul nostru este de a minimiza consumul de apa si de a implementa managementul deversarii apei in functie de conditiile locale.

 • Tinta globala pe termen mediu 2030

  Pana in 2030, obiectivul nostru este sa implementam masuri la cele patru fabrici implicate in provocare din America de Nord, Asia si Africa de Sud, pentru a reduce consumul de apa.
  Din punct de vedere al calitatii apei, vom efectua si evaluari complete de impact la toate cele 22 de fabrici din America de Nord, Asia si Europa, unde apa uzata este deversata direct in rauri.

REALIZARILE NOASTRE DE PANA ACUM

O parte din realizarile globale ale Toyota de pana acum 
 • Reprezinta consumul de apa din fabricile Toyota din intreaga lume (Asia, America de Nord, Europa, China); am reusit sa mentinem consumul de apa per unitate produsa destul de stabil, insa, datorita implementarii masurilor de calitate a apei, a cresterii numarului de spalari si a altor factori, consumul de apa per unitate produsa in 2019 a fost de 3,2 m3 (in crestere cu 0,4 la suta fata de anul precedent).
 • CDP (Carbon Disclosure Project) este o organizatie care recunoaste companiile care furnizeaza informatii de calitate cu privire la impactul asupra mediului, in procesul anual de evaluare. Companiile de top ajung pe lista A a CDP. In 2019, Toyota a fost din nou inclusa pe lista A pentru managementul apei.
O parte din realizarile Toyota Europe de pana acum
 • Reducerea cu peste 15% a cantitatii de apa folosite per unitate in 2019, comparativ cu nivelurile din 2013
Reciclarea apei la TMMF economiseste resurse pretioase
 • Apa industriala este utilizata pentru toate procesele de productie din fabricarea autovehiculelor. Alaturi de energie si deseuri, acesta este unul dintre aspectele industriei auto cu cel mai mare impact asupra mediului. Toyota Motor Manufacturing France (TMMF), ca una dintre fabricile noastre sustenabile la nivel global, a depus eforturi continue pentru a reduce consumul de apa.

  Initial, a redus cantitatea de apa industriala achizitionata, dupa ce a analizat cu atentie cerintele de apa pentru fiecare atelier. Ulterior, TMMF a inceput sa investigheze daca o parte din apa uzata ar putea fi reciclata in loc sa fie folosita apa industriala noua. Acest lucru a implicat analiza calitatii apei evacuate si a oportunitatilor de reciclare a acesteia.

 • Pentru a utiliza apa reciclata in procesele de productie, aceasta trebuie amestecata cu apa de ploaie. TMMF capta deja apa de ploaie intr-un bazin, dar a instalat un al doilea bazin pentru a creste eficienta procesului de reciclare si calitatea apei reciclate.

  Prin acest proiect, TMMF este o referinta in productia Toyota la nivel global in ceea ce priveste consumul de apa. Procesul de implementare cu succes a unei activitati intr-o fabrica si apoi de partajare, evaluare si implementare in alte fabrici se numeste Yokoten, in termenii Toyota.