1. Despre Toyota
 2. Sustenabilitate
 3. Environmental challenge 2050
 4. Provocarea 3
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Provocarea de mediu nr. 3

Fabrica cu zero emisii CO2
Provocarea noastra Fabrica cu zero emisii CO2 include rationalizarea proceselor noastre de productie pentru a fi mai scurte, astfel incat sa se produca mai putin CO2. Ne vom face centrele mai eficiente din punct de vedere energetic si vom adopta surse de energie regenerabila, cum ar fi energia solara si eoliana, si energie cu emisii scazute de carbon, inclusiv energia pe baza de hidrogen.

OBIECTIVELE NOASTRE PENTRU ANII URMATORI

 • Provocarea globala 2050

  Obiectivul nostru este sa atingem zero emisii de Co2 in toate fabricile de productie din intreaga lume pana in 2050.

 • Tinta globala pe termen mediu 2030

  Pana in 2030, obiectivul nostru este de a reduce emisiile de CO2 generate de fabricile la nivel global cu 35% comparativ cu nivelurile din 2013.

REALIZARILE NOASTRE DE PANA ACUM

 • O parte din realizarile globale ale Toyota de pana acum

  Reprezinta emisiile de CO2 ale fabricilor si sediilor Toyota din intreaga lume (Asia, America de Nord, Europa, China)

 • O parte din realizarile Toyota Europe de pana acum

  Reducerea cu peste 72% a emisiilor de CO2 per unitate produsa in fabricile europene, comparativ cu nivelurile din 2013.

Fabricile noastre trec la productia fara abur

Emisiile de CO2 din fabricile noastre provin din energia utilizata in procesele de productie. Auditurile efectuate de echipa noastra de evaluare a fabricilor au evidentiat modul in care eficienta energetica poate fi imbunatatita considerabil in cadrul proceselor cu abur.

Echipa a studiat procesele cu abur din cele doua fabrici de productie din Europa in care se utilizeaza abur - Toyota Motor UK Burnaston (TMUK) si Toyota Motor Manufacturing Turkey (TMMT). La ambele locatii, s-a identificat potentialul de a reduce pierderile de energie de la 33% la 8% prin eliminarea completa a procesului cu abur si inlocuirea acestuia cu procese mai simple si mai inteligente. TMUK a finalizat etapa finala a proiectului de fabrica fara abur, eliminand boilerele redundante care genereaza abur. TMMT lucreaza pentru a-si indeplini obiectivul de fabrica fara abur pana in 2020.

 

Afla cum isi reduc emisiile fabricile noastre