1. Despre Toyota
  2. Sustenabilitate
  3. 4 r's for a better earth
  4. Recover
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Recuperarea Energiei

Maximizarea potențialului procesului de casare

Energia provenită din deșeuri poate juca un rol important în mixul de energie de care avem nevoie pentru a asigura necesarul in economia moderna. Dar noi, la Toyota, considerăm că aceasta reprezinta o ultima opțiune. Ne străduim să ne asigurăm că, atât din operațiunile noastre, cât și din produsele noastre, fiecare resursă este recuperată înainte de a lua în considerare această opțiune.

„Cum te poți aștepta să-ți faci treaba fără să îți murdărești mâinile!"

Kiichiro Toyoda, Fondatorul Toyota Motor Corporation

IMPORTANȚA IERARHIZARII DEȘEURILOR

Recunoaștem valoarea sistemului de ierarhizare a deșeurilor pentru înțelegerea valorii relative a diferitelor metode pe care le utilizăm pentru a realiza operațiuni responsabile de mediu. Acest lucru plasează prevenirea - evitând utilizarea energiei și a resurselor naturale - ca cea mai bună opțiune, progresând prin minimizarea, reutilizarea, reciclarea și recuperarea de energie până la eliminare ca fiind opțiunea cea mai puțin favorizată.

Dacă am făcut o treabă bună în reducerea, reutilizarea și reciclarea materialelor și resurselor, atunci ar trebui să avem doar o nevoie limitată de a face față la tot ceea ce rămâne prin recuperarea sau eliminarea energiei.

RECUPERAREA ENERGIEI DUPA CASAREA VEHICULELOR, LA SFÂRȘITUL CICLULUI DE VIATA.

  • După ce materiale poluante au fost eliminate din autovehicule și toate piesele ce pot fi refolosite sau reciclate au fost demontate, caroseriile sunt zdrobite și mărunțite. Metalele și materialele plastice sunt separate de materia mărunțită, lăsând o substanță numită ASR - Automotive Shredder Residue (reziduuri ce rămân după tocat și post-mărunțire).

  • Desi acesta este format din fragmente de sticlă, cauciuc, materiale plastice și murdărie, acesta poate fi totuși folosit. Utilizand tehnologia inovatoare "Post Shredder", putem recupera chiar și fracțiuni mici de material. Numai după această sortare amănunțită, orice material rămas care nu poate fi salvat este folosit pentru recuperarea de energie sau, ca ultimă soluție, pentru incinerare.

ASR – Automotive Shredder Residue: reziduuri ce rămân după tocat și post-mărunțire.

RECUPERAREA ÎN OPERAȚIUNILE NOASTRE.

Procesele noastre de producție creează în mod evident unele surplusuri și materiale reziduale, de aceea este important să le păstrăm la minimum și să le recuperăm pe cât posibil pentru reciclare sau reutilizare. 

Când fabricăm piese sau vehicule, există deseori surplus sau deșeuri rămase, fie că este vorba de metale, materiale plastice, vopsele sau apă. Trebuie să fim siguri că recuperăm tot ce putem, astfel încât să poată fi reutilizate, reciclate sau indepartate în mod responsabil, fără niciun risc pentru mediu.

Avem grijă de deseuri pentru a reutiliza și recicla materialele acolo unde este posibil, în fiecare etapă a proceselor noastre de producție. Ne asigurăm că, în final, orice deșeuri sau surplus de materiale sunt utilizate pentru recuperarea energiei.