FIA World Endurance Championship WEC

Cu ochii dupa fiabilitate si viteza!

Campionatul Mondial de Rezistenta FIA (WEC) provoaca echipe din toata lumea la curse in 9 tari diferite printre care si legendara cursa Le Mans de 24 de ore. Le Mans este una dintre cele mai importante trei competiții auto din lume. Istoria seriei este considerata a fi inceput in Campionatul Mondial de Masini Sportive din 1953. Actuala WEC si-a luat forma in 2012.

TOYOTA TS050 HYBRID. 735KW /1000HV

În 2017, obiectivul clar al echipei TOYOTA GAZOO Racing este de a câștiga prima victorie la Le Mans. Aceasta necesită optimizarea forțelor centrelor tehnologice Higashi-Fuj și Koln în toate aspectele legate de TS050 HYBRID. 

Mașina din anul 2017 are un motor bi-turbo de 2.4 litri, cu sistem hibrid 8MJ. Noul motor, dezvoltat de Higashi-Fujin, optimizează eficiența energetică.

Sistemul hibrid al mașinii a fost, de asemenea, modernizat. Părțile electrice ale unității de putere ale motorului (MGU) sunt mai mici și mai ușoare în timp ce bateria de mare putere cu tehnologie litiu-ion a fost dezvoltată în continuare. 

Aceste tehnologii hibride avansează de asemenea în mod direct în beneficiul mașinilor standard Toyota. Datorită informațiilor de la linia electrică, este posibil să se construiască mașini din ce în ce mai bune în viitor.

/

Specificatii tehnice

Tip  LMP1-H (Le Mans Prototype - Hybrid)
Sasiu Composit fibra de carbon
Cutie de viteze    Secventiala in 6 trepte
Tip suspensie     Duplicat cu multi-coloana
Caseta de directie Cu control hidraulic
Frane     Frane ventilate din carbon
Lungime 4650 mm
Latime 1900 mm
Inaltime 1050mm
Sistem hibrid TOYOTA HYBRID SYSTEM - Racing (THS-R)
Motor V6 DI (injectie directa) bi-turbo
Capacitate motor 2.4 litri
Putere motor 368 kw / 500 PS
Putere sistem hibrid 368 kw / 500 PS (total)
Putere totala 735 kw / 1000 PS

Mai multe

The new Toyota PROACE CITY and PROACE CITY VERSO The new Toyota PROACE CITY and PROACE CITY VERSO Ready for business when you are Toyota prezinta: Driven - Povestea unui fotograf Toyota prezinta: Driven - Povestea unui fotograf Ca fotograf de calatorie, Johan Lolos, aka @lebackpacker, calatoreste in lume pentru a descoperi si a capta frumusetea naturala, precum si pentru a documenta diferitele culturi pe care le intalneste. Toyota prezinta: Driven - Povestea Energy Observer Toyota prezinta: Driven - Povestea Energy Observer Urmarim echipa Energy Observer care face urmatorul popas in Venetia, un oras care a devenit un simbol in lupta impotriva schimbarilor climatice. Toyota sustine Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 Toyota sustine Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 Misiunea Toyota: ne dorim ca oamenii să își împlinească visele, susținându-i pe cei care vor sa participe la Jocurile Olimpice și Paralimpice