De la o extrema la cealalata

Calatoria Toyota catre Dakar in 2017

Cursa Dakar s-a intors pentru al noualea an consecutiv in America de Sud, dar aditia etapei din Paraguay a transformat cursa intr-o adevarata provocare tot-teren.

In competitia din acest an, iau parte 491 de echipe in cea mai grea cursa off-road din lume ce se intinde pe distanta de peste 9000km.

Cursa Dakar 2017 alterneaza dificultatea si terenul in timp ce traverseaza Argentina, Bolivia si Paraguay cu concurenti din 60 de tari pe un traseu ce acopera dune primejdioase si munti la altitudine mare.

/
/

Solicitând luni de pregătire fizică, reglaje mecanice fine și ajustări logistice, raliu a inceput in Asuncion, Paraguay, pe 2 ianuarie. După prima secțiune selectivă, șoferii vor trece granița în Argentina, îndreptându-se spre Resistencia pentru a doua etapă. Creșterea temperaturii și altitudinii va însoți o schimbare drastică de peisaj. Pe tehnica excelentă de alpinism Bolivian Altiplano este necesară vigilența și luciditatea. Navigarea timp de 6 zile la o altitudine de peste 3.500 de metri va împinge șoferii la extreme.

Varietatea mare de teren face ca secțiunile selective spre La Paz, capitala situata la cea mai mare altitudine din lume, sa fie foarte exigente. După ziua de odihnă, raliul pleaca catre etapa de maraton care traversează piste de nisip și sectoare de dune către Uyuni și Salta. Etapa 9 către Chilecito implică acoperirea a aproape 1.000 de kilometri într-o singură zi. Acesta este un test dur pentru navigatori. După o secțiune lungă de traseu, dunele din San Juan vor fi finale pentru a naviga până la sfârșitul unei experiențe unice.

/
/
/

In cea de-a 38-a ediție a cursei Toyota GAZOO Racing Africa de Sud concureaza cu un Hilux 4WD modernizat în categoria de super-producție. TGRSA va intra în două echipe: șoferul Qatari Nasser Al-Attiyah cu navigatorul francez Matthieu Baumel în # 301 și șoferul din Africa de Sud Giniel de Villiers cu navigatorul german Dirk von Zitzewitz în # 302.

În categoria de producție Team Land Cruiser Toyota Auto Body (TLC) va conduce seria Toyota Land Cruiser 200. Două echipe vor intra: șoferul german veteran Christian Lavieille și navigatorul Jean-Pierre Garcin în # 327 și șoferul japonez Akira Miura cu navigatorul francez Laurent Lichtleuchter în # 332.

/

Mai multe despre Toyota

The new Toyota PROACE CITY and PROACE CITY VERSO The new Toyota PROACE CITY and PROACE CITY VERSO Ready for business when you are Toyota prezinta: Driven - Povestea unui fotograf Toyota prezinta: Driven - Povestea unui fotograf Ca fotograf de calatorie, Johan Lolos, aka @lebackpacker, calatoreste in lume pentru a descoperi si a capta frumusetea naturala, precum si pentru a documenta diferitele culturi pe care le intalneste. Toyota prezinta: Driven - Povestea Energy Observer Toyota prezinta: Driven - Povestea Energy Observer Urmarim echipa Energy Observer care face urmatorul popas in Venetia, un oras care a devenit un simbol in lupta impotriva schimbarilor climatice. Toyota sustine Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 Toyota sustine Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 Misiunea Toyota: ne dorim ca oamenii să își împlinească visele, susținându-i pe cei care vor sa participe la Jocurile Olimpice și Paralimpice