Toyota sprijina Energy Observer

In jurul lumii

Toyota lansează proiectul "5 Continents Drive" în Europa

Toyota lansează proiectul "5 Continents Drive" în Europa la Toyota Caetano Portugalia:
Un proiect de cercetare și dezvoltare la nivel mondial, de șapte ani, pentru a face mașini din ce în ce mai bune
A început în Australia în 2014, proiectul se va încheia în 2020 în Japonia
Se desfasoara pe o distanță de 19.000 km, fiind vizitate 24 de țări europene

Astăzi, o ceremonie la Toyota Caetano Portugal (TCAP) a marcat lansarea oficială a proiectului "5 Continents Drive" al constructorului auto în Europa.

"Fabrica de la Caetano din Portugalia este o locație simbolică pentru începerea oficială a acestui proiect pe acest continent, deoarece aici au fost construite primele vehicule Toyota în Europa, acum 46 de ani", spune Dr Johan Van Zyl, Președinte & CEO al Toyota Motor Europe.

Ca parte a promisiunii președintelui Akio Toyoda de a crea mașini din ce în ce mai bune, lansate în 2014, Toyota Motor Corporation a demarat un proiect de cercetare și dezvoltare de șapte ani de o amploare fără precedent: o inițiativă globală continuă de a pune vehiculele Toyota la cele mai dificile teste în condiții diverse de teren și climă de pe toate continentele.

Itinerariul traversează unele dintre cele mai dificile terenuri de pe care fiecare continent, vizitând fabricile cheie Toyota pe drum. Nu merge doar pe căile bine călcate, ci abordează trasee necunoscute în căutarea unor noi locuri de condus.

"Drumurile pregătesc oamenii și oamenii fac mașini" – această mantră a fost coloana vertebrală a proiectului Five Continents Drive. Astfel, permitem inginerilor să iasă din spatele birourilor de lucru pentru a simți drumul, pentru a experimenta în primul rând modul în care performanța vehiculului este influențată de o mare varietate de condiții de conducere din întreaga lume și pentru a aduna noi perspective. Prin conectarea cu clienții într-o manieră relevantă și ascultându-le vocea, Toyota poate înțelege mai bine nevoile și modul în care aceștia folosesc mașinile.

Primele două continente acoperite de 5Continents Drive au fost finalizate în condiții de siguranță, cu un succes răsunător și un feedback inspirațional de la cei care au participat. Din Australia (2014) până în America de Nord (2015) și America Latină (2016), aproape 70.000 km de drumuri au fost acoperiți în scopul creării de vehicule mai bune, mai curate și mai sigure.

Cunoscută ca locul de naștere al industriei auto, Europa oferă un set complet diferit de provocări și oportunități pe continentele care au precedat-o pe acest proiect. Amestecul remarcabil de politică, istorie, cultură și legi au creat condiții de conducere unice pentru fiecare țară europeană.

"Europa este una dintre cele mai mari piețe auto din lume - dacă nu chiar cea mai exigentă și mai competitivă", continuă dr. Van Zyl. "Este o regiune extrem de importantă pentru Toyota, deoarece ne ajută să facem referință la calitatea și performanța produselor noastre într-o piață care necesită cele mai înalte standarde care trebuie îndeplinite".

Pe parcursul a opt săptămâni, un convoi de modele Toyota și Lexus va acoperi aproximativ 13.000 km în țările Europei de Vest și de Sud, înainte de a ajunge la sediul Toyota Motor Europe din Bruxelles, Belgia.

O a doua expediție de iarnă de patru săptămâni se va desfășura în nord și est, acoperind 6.000 km. Începând cu Copenhaga, Danemarca, se va încheia la fabrica TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team din Puppola, Finlanda.

După ce vizitează Europa în acest an, ciclul de șapte ani va progresa apoi în Africa și în Asia, iar proiectul va fi încheiat în 2020 în Japonia. În acel an, Tokio va găzdui Jocurile Olimpice și Paralimpice.

Afla mai multe

Toyota România a încheiat parteneriate pentru susținerea    performanțelor sportive și asigurarea mobilității Toyota România a încheiat parteneriate pentru susținerea performanțelor sportive și asigurarea mobilității Toyota România a încheiat parteneriate pentru susținerea performanțelor sportive și asigurarea mobilității cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român și Comitetul Național Paralimpic România Parteneriatul Toyota Olimpic si Paralimpic | Toyota Romania Parteneriatul Toyota Olimpic si Paralimpic | Toyota Romania Este o mare onoare pentru noi sa putem anunta parteneriatul Toyota pana in 2024 cu Comitetul International Olimpic si Comitetul International Paralimpic. Toyota lansează inițiativa globală „Start Your Impossible” Toyota lansează inițiativa globală „Start Your Impossible” Toyota își dedică activitatea pentru a oferi libertate mobilității Toyota România, promotor al  mobilității sustenabile, semnează un parteneriat pentru servicii de leasing financiar cu UniCredit Leasing Toyota România, promotor al mobilității sustenabile, semnează un parteneriat pentru servicii de leasing financiar cu UniCredit Leasing Importatorul celei mai vândute mărci auto din lume și liderul segmentului de mașini „eco” din România – Toyota România a inițiat un parteneriat cu liderul pieței de leasing din România - UniCredit Leasing pentru servicii de leasing financiar.