1. Despre Toyota
  2. Aceasta este Toyota
  3. Sistemul de productie Toyota 
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Sistemul de productie Toyota 

Aflati mai multe despre sistemul nostru de productie „just-in-time”.

Sistemul de productie Toyota (TPS) defineste modul in care ne producem autovehiculele. Este o filozofie de productie originala care isi propune sa elimine risipa si sa obtina cea mai buna eficienta posibila - este definit de terminologia "just-in-time". 

Sistemul de productie Toyota

TPS se bazeaza pe doua concepte: jidoka si „just-in-time”. Jidoka, un termen japonez care poate fi tradus prin „automatizare cu atingere umana” este o metoda de identificare si corectare rapida a oricaror probleme care ar putea duce la o productie defectuoasa. „Just-in-time” este despre rafinarea si coordonarea fiecarui proces de productie, astfel incat sa produca doar ceea ce este cerut de urmatorul proces din serie. Prin aplicarea acestor concepte, putem produce autovehicule rapid si eficient, respectand standardele noastre inalte de calitate si cerintele individuale ale clientilor nostri. 

TPS a fost dezvoltat in a doua jumatate a secolului al 20-lea si a beneficiat de multi ani de imbunatatire continua pentru a ne creste viteza si eficienta productiei. Si altii i-au recunoscut valoarea. Sistemul nostru a fost studiat, adaptat si folosit in intreaga lume, nu doar de producatori, ci si de toate tipurile de afaceri care doresc sa-si eficientizeze performanta. 

Jidoka

Jidoka este o modalitate de a detecta problemele si de a lua masuri prompte pentru a corecta defectiunile, in orice etapa a procesului de productie. Aparatul va detecta automat o problema si se va opri in siguranta, astfel incat sa se poata efectua o inspectie si orice ajustari necesare. Informatiile sunt comunicate altor persoane prin panoul de afisare „andon”, iar operatorii pot continua sa lucreze pe alte aparate. In acest fel, sistemul ajuta la prevenirea reaparitiei problemelor, mentinand in acelasi timp calitatea si productivitatea ridicata. 

Just-in-time

"Just-in-time" inseamna a face doar ceea ce este necesar, atunci cand este necesar, in fiecare etapa a productiei. Aceasta inseamna ca nu exista deseuri, exista o calitate constanta si un flux de productie constant. Este necesar ca linia de productie sa fie alimentata cu toate piesele potrivite, in ordinea corecta, in momentul inceperii productiei. Pe masura ce piesele sunt folosite, stocul nou este livrat la momentul potrivit, in cantitatea potrivita, astfel incat sa nu existe intreruperi sau incetiniri in procesul de productie. Sistemul kanban este esential pentru procesul „just-in-time”, oferind o metoda automata, in timp real, de a completa piesele de pe linie si de a mentine stocul minim.