1. Despre Toyota
  2. Aceasta este Toyota
  3. Toyota in the world
Ai nevoie de informatii suplimentare?
Browser-ul nu este suportat
Din pacate, browser-ul folosit nu este compatibil cu website-ul nostru. Te rugam incearca sa accesezi website-ul dintr-un alt browser precum Edge, Chrome, Firefox sau Safari.

Toyota In Lume

Informatii cheie despre operatiunile noastre globale

Toyota are o lunga istorie si reputatie pentru calitate. Afla mai multe despre originile noastre, conducerea noastra si cum dorinta noastra pentru calitate merge mai departe de masini.

De unde am inceput

Istoria companiei noastre a inceput in 1937 prin fondarea Toyota Motor Co. Ltd. Dar stiai ca la finele secolului 19 domeniul initial de activitate al companiei Toyoda era productia razboaielor de tesut?

Succesul lui Sakichi Toyoda in dezvoltarea tehnologiei de masini de tesut automate a pus bazele unei fundatii comerciale sanatoase pentru fiul sau Kiichiro, pentru ca acesta sa-si urmeze visul de a produce autovehicule, inspirat de noile metode de productie in masa vazute in Europa si SUA. In ziua de astazi, am crescut si am devenit unul din cei mai mari si mai cunoscuti producatori de automobile. Avem peste 360.000 angajati si producem vehicule in fabrici de pe toate continentele. Masinile si camioanele noastre sunt vandute in peste 170 de tari si teritorii.

 

 

 

Unde Am Ajuns Astazi

Cunoaste-l pe presedintele companiei noastre

Akio Toyoda a devenit Presedintele si CEO-ul companiei noastre in 2009. Unul dintre nepotii lui Kiichiro Toyoda, el reprezinta o alta generatie a familiei ce a fondat Toyota Motor Corporation.

A devenit parte a companiei in 1984, incepand de jos, desi absolvise facultatea de drept din Japonia si avea un masterat in administrarea afacerilor in SUA. Are experienta internationala a fiecarei etape a operatunilor noastre din industria auto. A facut parte din board-ul directorilor incepand cu anul 2000 si a devenit Managing Director in 2003.

Ca director al board-ului, domnul Toyoda a creat si supervizat configurarea si implementarea gazoo.com, stabilind noi canale digitale pentru promovarea bunurilor si serviciilor catre clienti. Incepand cu 2005 a devenit vicepresedinte executiv si director reprezentativ cu responsabilitati incluzand zona IT (a condus dezvoltarea liniei de business integrate web e-Toyota), sistemele de transport integrat, managementul calitatii si al productiei. De asemenea, a jucat un rol crucial in dezvoltarea activitatilor Toyota in China, in rolul sau de Chief Officer al companiei China Operations Center si, mai tarziu, China Operations Group.

Mai mult decat masini

Deschidem drumuri in biotehnologie si agricultura, inclusiv cercetarea fabricarii produselor pe baza de plante crescute sustenabil si putem folosi procesele noastre de productie ca o alternativa mai prietenoasa cu mediul pentru plasticul conventional.

Avem initiative ce sustin angajamentul nostru de a proteja mediul inconjurator si de a derula activitati responsabile, inclusiv scheme de plantare a padurilor in China pentru prevenirea desertificarii.

Toyota Financial Services ofera produse financiare ce ajuta milioane de clienti din intreaga lume sa-si achizitioneze sau sa inchirieze un vehicul. In Japonia, aceasta linie de business pune la dispozitie si alte facilitati, precum imprumuturi ipotecare si carduri de credit.