Istoria companiei noastre a inceput in 1937 prin fondarea Toyota Motor Co. Ltd. Dar stiai ca la finele secolului 19 domeniul initial de activitate al companiei Toyoda era teserea materialelor textile?

De unde am inceput

Succesul lui Sakichi Toyoda in dezvoltarea tehnologiei de masini de tesut automate a pus bazele unei fundatii comerciale sanatoase pentru fiul sau Kiichiro, pentru ca acesta sa-si urmeze visul de a produce autovehicule, inspirat de noile metode de productie in masa vazute in Europa si SUA. In ziua de astazi, am crescut si am devenit unul din cei mai mari si mai cunoscuti producatori de automobile. Avem peste 360.000 angajati si producem vehicule in fabrici de pe toate continentele. Masinile si camioanele noastre sunt vandute in peste 170 de tari si teritorii.

In timpul expansiunii noastre, am pastrat filozofia centrala a culturii noastre corporatiste. Scopul nostru este sa contribuim la constructia unei societati prospere printr-o afacere ce pune valoare pe respect si onestitate si care creste in armonie cu comunitatea globala. Ne straduim sa imbunatatim calitatea vietii folosindu-ne aptitudinile si tehnologia avansata pentru a crea produse si servicii noi.

/
Unde am ajuns astazi
/
/
/
/
/
Cunoaste-l pe Presedintele companiei noastre

Akio Toyoda a devenit Presedintele si CEO-ul companiei noastre in 2009. Unul dintre nepotii lui Kiichiro Toyoda, el reprezinta o alta generatie a familiei ce a fondat Toyota Motor Corporation.

A devenit parte a companiei in 1984, incepand de jos, desi absolvise facultatea de drept din Japonia si avea un masterat in administrarea afacerilor in SUA. Are experienta internationala a fiecarei etape a operatunilor noastre din industria auto. A facut parte din board-ul directorilor incepand cu anul 2000 si a devenit Managing Director in 2003.

Ca director al board-ului, domnul Toyoda a creat si supervizat configurarea si implementarea gazoo.com, stabilind noi canale digitale pentru promovarea bunurilor si serviciilor catre clienti. Incepand cu 2005 a devenit vicepresedinte executiv si director reprezentativ cu responsabilitati incluzand zona IT (a condus dezvoltarea liniei de business integrate web e-Toyota), sistemele de transport integrat, managementul calitatii si al productiei. De asemenea, a jucat un rol crucial in dezvoltarea activitatilor Toyota in China, in rolul sau de Chief Officer al companiei China Operations Center si, mai tarziu, China Operations Group.

Stilul sau de leadership reflecta imensa sa pasiune pentru masini si bucuria pe care o resimte la volan, atat pe drumurile obisnuite, cat si pe pistele de curse. El insusi este un sofer de curse experimentat si entuziast si o forta inspirationala in angajamentul nostru de a crea masini din ce in ce mai bune pentru clientii nostri.

Mai mult decat masini

Suntem faimosi in intreaga lume pentru productia de vehicule, dar stiai ca Toyota are multe alte activitati de productie si afaceri?

Acestea includ crearea si productia de barci si motoare pentru nave maritime, productia de motostivuitoare si alte echipamente industriale. Am construit case din 1975, dezvoltand noi tehnici de constructie si configurand, in acelasi timp, condominii si proiecte rezidentiale de inchiriat. Toyota Housing Corporation a fost creata in 2004 ca o companie separata.

Deschidem drumuri in biotehnologie si agricultura, inclusiv cercetarea fabricarii produselor pe baza de plante crescute sustenabil si putem folosi procesele noastre de productie ca o alternativa mai prietenoasa cu mediul pentru plasticul conventional.

Avem initiative ce sustin angajamentul nostru de a proteja mediul inconjurator si de a derula activitati responsabile, inclusiv scheme de plantare a padurilor in China pentru prevenirea desertificarii.

Toyota Financial Services ofera produse financiare ce ajuta milioane de clienti din intreaga lume sa-si achizitioneze sau sa inchirieze un vehicul. In Japonia, aceasta linie de business pune la dispozitie si alte facilitati, precum imprumuturi ipotecare si carduri de credit.

Mai multe

The new Toyota PROACE CITY and PROACE CITY VERSO The new Toyota PROACE CITY and PROACE CITY VERSO Ready for business when you are Toyota prezinta: Driven - Povestea unui fotograf Toyota prezinta: Driven - Povestea unui fotograf Ca fotograf de calatorie, Johan Lolos, aka @lebackpacker, calatoreste in lume pentru a descoperi si a capta frumusetea naturala, precum si pentru a documenta diferitele culturi pe care le intalneste. Toyota prezinta: Driven - Povestea Energy Observer Toyota prezinta: Driven - Povestea Energy Observer Urmarim echipa Energy Observer care face urmatorul popas in Venetia, un oras care a devenit un simbol in lupta impotriva schimbarilor climatice. Toyota sustine Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 Toyota sustine Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 Misiunea Toyota: ne dorim ca oamenii să își împlinească visele, susținându-i pe cei care vor sa participe la Jocurile Olimpice și Paralimpice