Toyota Motor Manufacturing Polonia va produce a doua transmisie hibrida

• Incepand cu 2021, Toyota Motor Manufacturing Polonia (TMMP) intenționeaza sa produca o a doua transmisie electronica continua variabila (e-CVT) la uzina din Wałbrzych
• Cu aceasta investiție de 70 de milioane de euro, TMMP va produce, de asemenea, unul dintre motoarele electrice care sunt parte integranta a sistemului hibrid electric de propulsie
• Instalația produce deja transmisii hibride pentru motoarele hibride 1.8L din 2018

In timp ce la Toyota Motor Europe (TME) procentul de vanzari de vehicule hibride continua sa creasca in regiunea europeana, ajungand la 52% in prima jumatate a 2019, compania isi continua eforturile pentru localizarea producției componentelor de motor hibrid din Europa. Astazi, fabrica TMMP din Walbrzych, Polonia, a anunțat ca va adauga un e-CVT la producția sa existenta incepand cu 2021. Impreuna cu anunțurile anterioare, investiția totala a Toyota in centrele sale de producție poloneze din Walbrzych si Jelcz-Laskowice va creste pana la aproximativ 1,2 miliarde de euro.

“Fabricile noastre devin din ce in ce mai mult un centru vital de fabricație a componentelor pentru sisteme electrice hibride cu emisii reduse din Europa. Acest fapt este un semn clar de apreciere pentru realizarile fabricilor noastre si un vot reinnoit de incredere pentru viitor. Vom continua sa ne dezvoltam membrii pentru a lucra cu procese moderne, automatizate, care vin odata cu producerea principalelor componente ale motoarelor electrice. Ziua de astazi marcheaza un pas important in planificarea pe termen lung spre electrificarea continua a Poloniei si a industriei auto din Europa in ansamblu.”
Eiji Takeichi, presedintele TMMP

“Economia este oarecum ca o masina. Daca nu exista un vehicul bun, daca nu exista rapoarte de viteza bune, economia nu se invarte la fel de bine. Tehnologiile moderne, cum ar fi cele pe care le atragem cu Toyota in Polonia, sunt un imbold atat de bun! Asadar, suntem pe cale sa crestem modernitatea si inovarea in economia poloneza.
Aici, in Wałbrzych, se realizeaza o noua investiție in industria cu emisii reduse si in mobilitatea de ultima generație. Aceste investiții, pe care le-am vazut astazi in Wałbrzych, impreuna cu cele pentru anii urmatori, sunt o oportunitate uriasa pentru dezvoltarea intregii economii.”
Mateusz Morawiecki, premierul polonez

E-CVT-ul hibrid se afla in centrul sistemului de propulsie electrica hibrid Toyota. Datorita interacțiunii inteligente cu un motor pe benzina si a celor doua motoare electrice de bord, e-CVT asigura un flux de energie optim in interiorul vehiculului. Tipic pentru un vehicul electric hibrid (HEV), energia cinetica este recuperata atunci cand masina incetineste si franeaza, ceea ce duce la reducerea consumului de combustibil.

In ceea ce priveste emisiile, mai multe studii independente* arata ca un HEV conduce peste 50% din distanța in modul cu emisii zero in calatorii urbane si suburbane.
Toyota considera HEV-urile un pas important spre electrificarea transportului, oferind clienților o mobilitate convenabila si accesibila cu emisii reduse, iar oraselor sau regiunilor suburbane o soluție practica si usor disponibila pentru a imbunatați calitatea aerului si a reduce emisiile de CO2.

Locatie Unitate Data de Start a Productiei
1.8 e-CVT Walbrzych Noiembrie 2018
2.0L engine Jelcz-Laskowice Septembrie 2019
1.5L engine Jelcz-Laskowice Primavara 2020
e-CVT Wałbrzych 2021

* Printre altele, de la Universitatea din Roma si Universitatea de Tehnologie din Cracovia.

Note pentru editori:
TME:
Toyota Motor Europe NV / SA (TME) supravegheaza comercializarea vehiculelor, pieselor si accesoriilor Toyota si Lexus si a operațiunilor de producție si inginerie europene ale Toyota. Toyota angajeaza direct in jur de 20.000 de persoane in Europa si a investit peste 9 miliarde de euro din 1990. Operațiunile Toyota in Europa sunt susținute de o rețea de 29 de companii naționale de marketing si vanzari din 53 de țari, un total de aproximativ 3.000 de puncte de vanzare si noua fabrici. In 2018, Toyota a vandut 1.035.430 de vehicule Toyota si Lexus in Europa. Pentru mai multe informații, vizitați www.toyota-europe.com
TMMP:
TMMP deține si opereaza doua fabrici situate in Silezia Inferioara. Pe langa producția de e-CVT-uri pentru masini hibride cu emisii reduse care funcționeaza cu motorul de 1,8 l, uzina Wałbrzych produce motoare pe benzina de 1 l, precum si transmisii manuale si semi-automate. Capacitatea anuala de producție TMMP de la Walbrzych este de 175.000 e-CVT-uri pentru propulsoarele hibride, 285.000 de motoare si 633.000 de transmisii. Uzina din Jelcz-Laskowice produce motoare pe benzina de 1,5 l.
TMMP alimenteaza cu piese si alte uzine de asamblare auto Toyota administrate de Toyota Motor Europe: in Cehia, Marea Britanie, Franța, Turcia si Rusia. Fabricile alimentate de TMMP in afara Europei sunt situate in Africa de Sud si Japonia.

Mai multe despre

Parteneriatul Toyota Olimpic si Paralimpic | Toyota Romania Parteneriatul Toyota Olimpic si Paralimpic | Toyota Romania Este o mare onoare pentru noi sa putem anunta parteneriatul Toyota pana in 2024 cu Comitetul International Olimpic si Comitetul International Paralimpic. Toyota lansează inițiativa globală „Start Your Impossible” Toyota lansează inițiativa globală „Start Your Impossible” Toyota își dedică activitatea pentru a oferi libertate mobilității Toyota România, promotor al  mobilității sustenabile, semnează un parteneriat pentru servicii de leasing financiar cu UniCredit Leasing Toyota România, promotor al mobilității sustenabile, semnează un parteneriat pentru servicii de leasing financiar cu UniCredit Leasing Importatorul celei mai vândute mărci auto din lume și liderul segmentului de mașini „eco” din România – Toyota România a inițiat un parteneriat cu liderul pieței de leasing din România - UniCredit Leasing pentru servicii de leasing financiar. Toyota lansează proiectul Toyota lansează proiectul "5 Continents Drive" în Europa la Toyota Caetano Portugalia Toyota lansează proiectul "5 Continents Drive" în Europa la Toyota Caetano Portugalia